Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

25/2 ΚΑΒΟΥΡΙ: ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΘΟΥΣ - ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απαντούν στη σήψη και τη νοθεία - Κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη ενάντια στο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ

Το συνέδριο-παρωδία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που μάλιστα θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων, καταγγέλλουν Εργατικά Συνδικάτα, που ζητούν να γίνει Συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους, ΜΑΤ και Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Φλεβάρη στο χώρο διεξαγωγής του στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής.
Τα Εργατικά Συνδικάτα καταγγέλλουν το κατ’ όνομα μόνο συνέδριο λίγων ωρών που αποφάσισε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο Αττικής. Δείχνουν με αυτόν τον τρόπο ότι δεν μένουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων. Δίνουν μια μάχη ελπίδας μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.
Γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι συνέδριο-παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού ζητά η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φλεβάρη από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων».
Ήδη, σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» ο οποίος κηρύσσει στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 ώρες του απογευματινού (ολοήμερου).
Κάλεσμα «σε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτών που οι εργαζόμενοι αποκαλούν συνδικαλιστική μαφία, αλλά και την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων. Να πάρουν αποφάσεις με κάθε τρόπο, με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, για να διαδηλώσουν όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στη σήψη, στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων» απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Στάση εργασίας κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους με την παρουσία τους να επιβάλουν να γίνει πραγματικό Συνέδριο, με πραγματικούς αντιπροσώπους πάνω σε θέσεις για την οργάνωση της πάλης προς όφελος των εργαζομένων.
«Τα συνδικάτα ανήκουν στους εργαζόμενους και όχι στην κυβέρνηση και τους εργοδότες» τονίζει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων ν. Αττικής το οποίο εξαγγέλλει στάση εργασίας και καλεί στην κινητοποίηση.
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Απόλλων» απαιτώντας να γίνει γνήσιο συνέδριο στη ΓΣΕΕ και όχι συνέδριο-express με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού.
Τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος καταγγέλλουν μεταξύ άλλων οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις:
Συνδικάτο Τύπου και ΧάρτουΣύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο ΗλιούποληςΣύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού ΑττικήςΣΕΠΕ Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης»Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ)Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - ΦούρνωνΣύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΛευκάδαςΣωματείο Εργαζομένων στις Κτιριακές ΥποδομέςΣυνδικάτο υπαλλήλων οδικών μεταφορών ν. Αιτωλοακαρνανίας, η Αιτωλοακαρνανική Ένωση χειριστών, Σωματείο τεχνιτών ηλεκτρισμού (Σ.ΤΕ.Η.), Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών, Συνδικάτο θερμαστών πρακτικών μηχανικόν και εργαζομένων στο Μέταλλο, Σωματείο σχολικών τροχονόμων Αγρινίου, Σωματείο Ιματισμού ΑγρινίουΣωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ