Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

13 Μαρτίου, 2020

ΚΚΕ: Ο Λαός να Απαιτήσει Πλήρη Στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με Μόνιμο Προσωπικό


Με τη γνωστή παντιέρα της «ατομικής ευθύνης» και με «ξαναζεσταμένες» εξαγγελίες για «έκτακτες προσλήψεις» 2.000 επικουρικών, τις οποίες είχε εξαγγείλει από... τις προγραμματικές δηλώσεις το καλοκαίρι του 2019 (χωρίς να προχωρήσει τίποτα από τότε), η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τη χρόνια αντιλαϊκή πολιτική «κόστους - οφέλους» που βρίσκεται πίσω όχι μόνο από τις σημερινές τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και από το γεγονός ότι ακόμα και τώρα, παραμονές της έξαρσης στην εξάπλωση του κορονοϊού που προβλέπουν όλοι οι επιστήμονες, δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και τη διαχείριση των επιπτώσεων από την επιδημία.
Προσπάθεια εξαπάτησης του λαού με «ξαναζεσταμένες» εξαγγελίες
Σε συνέχεια του προχτεσινού διαγγέλματος Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, σε δήλωσή του χτες ανέφερε ότι «η μάχη θα κριθεί στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη. Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική».
Οι υγειονομικοί βέβαια όντως δίνουν πραγματικά τη μάχη στην πρώτη γραμμή, έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσουν τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, αναλώσιμα, μέτρα ατομικής προστασίας, εξοπλισμό, τα τεράστια προβλήματα από τη χρόνια πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.
Οσο για τις συνεχείς επικλήσεις στην «ατομική ευθύνη», στην πραγματικότητα δεν αφορούν στα αναγκαία μέτρα που πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε για την προσωπική μας υγιεινή, την τήρηση των επιστημονικών οδηγιών κ.ο.κ., 
αλλά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει την πολιτική που βάζει στο ζύγι του «κόστους - οφέλους» την υγεία του λαού, τόσο σε «κανονικές» όσο και στις σημερινές έκτακτες ανάγκες.
Η ίδια πολιτική, με κριτήριο τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι τις λαϊκές ανάγκες, είναι αυτή που ακόμα και σήμερα υπαγορεύει τα όποια μέτρα παίρνονται να είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή, τα οποία ταυτόχρονα ανοίγουν άλλες σοβαρές «τρύπες» (όπως π.χ. οι μετακινήσεις προσωπικού, η αναβολή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κ.ά.).
Οι δε «έκτακτες» προσλήψεις που αναγγέλλει η κυβέρνηση είναι μια κοροϊδία: 
Οι 200 εποχιακοί υγειονομικοί δεν φτάνουν ούτε για να ανοίξουν τα 100 κλειστά δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ.
 Αντίστοιχα, η προχτεσινή εξαγγελία για «έκτακτες» προσλήψεις 2.000 επικουρικών αποτελεί «ξαναζεσταμένο φαγητό», καθώς ακούστηκε πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλη, στον περιβόητο μετεκλογικό «φάκελο» του υπουργείου Υγείας, για τις τρέχουσες ανάγκες τότε, για τις έκτακτες τώρα...
Οσο για την προεκλογική «δέσμευση» περί πρόσληψης 2.500 μόνιμων εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (950 γιατροί και υπόλοιποι, κυρίως νοσηλευτές)... αυτή πια έχει χαθεί από τα ραντάρ!
Κι ενώ η κυβέρνηση ικανοποιεί τις αξιώσεις του κεφαλαίου με μια σειρά από νέες «διευκολύνσεις» (αναστολή πληρωμών ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεων κ.τ.λ.), στο δημόσιο σύστημα Υγείας δίνει έκτακτη επιχορήγηση μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ!
Συνεχείς αγωνιστικές παρεμβάσεις των υγειονομικών
Σε αυτές τις συνθήκες, οι υγειονομικοί βρίσκονται επί ποδός διεκδικώντας τα αναγκαία μέτρα για να έχει αποτέλεσμα η μάχη που δίνουν για την προστασία της υγείας του λαού: 
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να απαιτήσει πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις προσλήψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
«Τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις υγειονομικών, που θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τις έχουμε ξανακούσει, όμως δεν τις έχουμε δει και κυρίως δεν τις έχουν δει οι ασθενείς στα αποδεκατισμένα από προσωπικό δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
 Αν αυτές οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας είχαν οδηγήσει σε σχετικά "ομαλές" συνθήκες, πριν από την επιδημία από τον νέο "κορονοϊό", σε μακροχρόνιες λίστες αναμονής για εξετάσεις, χειρουργεία και θεραπείες, ας αναλογιστεί κανείς τι θα συμβεί τώρα, σε συνθήκες επιδημίας, με τις τεράστιες πρόσθετες ανάγκες.
Οι άμεσες προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, τον Ιούλη του 2019, δεν έγιναν ποτέ και τώρα ανακοινώνονται ξανά 1.500 νοσηλευτές, δηλαδή 500 νοσηλευτές λιγότεροι - και αυτοί για περιορισμένο χρόνο - καθώς και 500 γιατροί, σε συνθήκες πανδημίας, και μάλιστα η κυβέρνηση αυτό το "προμοτάρει" ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Τώρα πρέπει ο λαός να συνδυάσει τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση στην κυβέρνηση για ανοικτή προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού. 
Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία, είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας, είτε στο σπίτι».


ΟΕΝΓΕ

Κυβερνητικός εμπαιγμός και κοροϊδία η εξαγγελία για προσλήψεις γιατρών για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Εμπαιγμό και κοροϊδία χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για προσλήψεις γιατρών για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει: 
«Δύο μέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαβεβαίωσε ότι ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία και έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών, μία μέρα μετά τη "δραματική έκκληση" του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που καλούσε τους γιατρούς "να υποβάλουν αίτησηνα προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας", στην προκήρυξη που τρέχει για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15/3, δεν υπάρχει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού.
Δεν υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς.
Όχι μόνο αυτό. Αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει ξεκινώντας από τον Μάρτιο μέχρι 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει …το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
Τέλος, πέρα από γενικόλογες αναφορές για πρόσθεση κρεβατιών στις ΜΕΘ, δεν δεσμεύονται για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
Απαιτούμε:
  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
  • Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
  • Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων


Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την επιδημία του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν:
«Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες το ΚΚΕ τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ήδη το ΚΚΕ, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε την αναβολή όλων των εκδηλώσεών του μέχρι το Πάσχα.
Οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει έναν αντικειμενικό κίνδυνο, που έχει ορατές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας.
Η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Αυτές οι ελλείψεις δεν προέκυψαν τυχαία, δεν είναι αντικειμενικές. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των ομίλων, για τη διασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων. Αυτή η πολιτική ακυρώνει στην πράξη τις μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, που υπάρχουν σήμερα, για την κάλυψη όλων των αναγκών πρόληψης και περίθαλψης του λαού. Έτσι, για παράδειγμα, φτάσαμε να λειτουργούν σήμερα μόνο 550 κλίνες ΜΕΘ, ενώ χρειάζονταν 3.500 πριν την εμφάνιση της επιδημίας του κορονοϊού.
Η επιβράδυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη και διεθνώς που προϋπήρχε, τώρα ενισχύεται παραπέρα από την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας νέας κρίσης το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη.
Η προπαγανδιστική κυβερνητική εκστρατεία, που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη και ζητά εθνική ομοψυχία για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, συσκοτίζει το πραγματικό πρόβλημα. Η λήψη των αναγκαίων μέτρων απαιτεί εναντίωση στις δεσμεύσεις της ΕΕ και την πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, που θυσιάζουν την ικανοποίηση των αναγκών του λαού στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο λαός δεν μπορεί ούτε πρέπει να πληρώσει ξανά!
Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας επιβάλλουν την ανάγκη άμεσης λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η συγκεκριμένη πανδημία και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν όλες οι πάγιες ανάγκες περίθαλψης που δεν σχετίζονται με αυτή.
1. Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, όπως:
- Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
- Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
- Να ξανανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013 (πολυκλινική Πατησίων, Δυτικής Αττικής, Μπόμπολα κλπ). Να στελεχωθούν άμεσα, με μόνιμο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία.
-Οι πρόσθετες ανάγκες νοσηλείας και κάθε ιατρικής πράξης να ικανοποιηθούν και με την επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.
2. Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης στον πληθυσμό για να εφαρμοστούν υποχρεωτικά, πρέπει να συνοδεύονται και με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων. Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στηρίζουν μόνο τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ επιφυλάσσουν καθεστώς “καραντίνας” για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, δεν εξασφαλίζεται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες σε περίπτωση που νοσήσουν οι ίδιοι ή λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων σταματήσουν την εργασία τους.
Η ενιαία ''οριζόντια'' αντιμετώπιση της κυβέρνησης, σχετικά με τις ρυθμίσεις για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου, των αυτοαπασχολούμενων και των μισθωτών, θα μεταφραστεί τελικά σε νέα βάρη στις πλάτες του λαού.
Οι εργαζόμενοι, μέσω των εισφορών τους προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά προκειμένου μπροστά σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις να μπορούν να έχουν στοιχειώδη κάλυψη και παροχές. Έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω του ΕΟΠΥΥ για την Υγεία τους, μέσω του ΟΑΕΔ και άλλων εισφορών στον ΕΦΚΑ για την κάλυψη εισοδήματος στις περιπτώσεις ανεργίας, προσωρινής αδυναμίας για εργασία (ασθένεια, ατύχημα).
Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια, επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν, αλλά και για πρόληψη της διασποράς, β) σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο, ή δεν έχει άλλη δυνατότητα φύλαξης του ανήλικου παιδιού.
Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση είναι υπόλογη, όχι μόνο γιατί δεν ανακοινώνει κυρώσεις, πρόστιμα και ποινές στους εργοδότες που καταπατούν τις εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια, αλλά και γιατί αναστέλλει και τους απαιτούμενους ελέγχους: Εδώ και τώρα απαιτείται να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς, δεν μπορεί να γίνουν κάτεργα εν μέσω επιδημίας.
3. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επιπρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται:
- Καταρχήν,για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
- Να μπει φραγμός στις απολύσεις. Εδώ και τώρα να δοθεί επίδομα ανεργίας σε εποχικούς εργαζόμενους που δεν επαναπροσλαμβάνονται, όπως στον τουρισμό, τις μεταφορές κλπ, στο ύψος του 80% του βασικού μισθού. Αντίστοιχο επίδομα να δοθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες, με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, που θα εξαναγκαστούν να διακόψουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους. Επίσης στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους να δοθεί το επίδομα έκτακτης ανάγκης, ύψους 715,68 ευρώ για τις επόμενες 45 μέρες.
- Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.
- Πιο συγκεκριμένα για τους αυτοαπασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ: α) να απαλλαγούν από την καταβολή εισφορών για την ατομική τους ασφάλιση για το επόμενο 4μηνο, χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, β) να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται.
4. Επιπρόσθετα μέτρα χρειάζεται να παρθούν στο χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν με κρατική ευθύνη μια σειρά προβλήματα που προκύπτουν από την αναγκαία απόφαση για κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών. Προέχει να προστατευτούν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της παιδείας, που δημιουργεί άνισους όρους πρόσβασης που ενδεχομένως θα οξυνθούν σε αυτές τις συνθήκες. Επομένως, απαιτείται:
- Να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν γρήγορα την όσο το δυνατόν ισότιμη προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ακόμα και με μείωση της εξεταστέας ύλης.
- Να λυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν την φοιτητική μέριμνα, να συνεχιστεί η σίτιση των φοιτητών με αποφυγή συνάθροισης (συσκευασμένο φαγητό).
- Να επιλυθεί το πρόβλημα επιστροφής χρημάτων για τις εκδρομές που ακυρώθηκαν, στο εσωτερικό και το εξωτερικό και αφορούν χιλιάδες οικογένειες.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να απαιτήσουν αποφασιστικά απ’ την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα που αφορούν τη διαφύλαξη της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων τους».