Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

14 Μαρτίου, 2020

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ - ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Ο Ρομπέρτο Στέλλα συνέχισε να περιποιείται ασθενείς ακόμα και αφού τελείωσε ο προστατευτικός εξοπλισμός.

«Ήταν υπόδειγμα ικανότητας και σκληρής δουλειάς για τους οικογενειακούς γιατρούς. 
Ο θάνατός του είναι η κραυγή όλων των συναδέλφων που σήμερα δεν είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας».



Πέθανε ο Ιταλός γιατρός που «αφιέρωσε τον εαυτό του στον κόσμο»


Οι συνάδελφοι του αλλά και όλος ο κόσμος, θρηνεί για τον θάνατο λόγω κορωνοϊού την εβδομάδα που πέρασε, του Ιταλού γιατρού Ρομπέρτο Στέλλα, 67 ετών, ηγέτη του ιατρικού συλλόγου στη περιοχή Βαρέζε της Βόρειας Ιταλίας. Ο Στέλλα συνέχισε να περιποιείται ασθενείς ακόμα και αφού τελείωσε ο προστατευτικός εξοπλισμός.
Ο Στέλλα, πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου της Βαρέζε, πέθανε λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας αφού μολύνθηκε από τον ιό, την Τρίτη στο νοσοκομείο του Κόμο, σύμφωνα με ειδησεογραφικές αναφορές.
Ένας συνάδελφος του Στέλλα σε μια σχολή εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού της περιοχής, ο Αλεσάντρο Κολόμπο, ανέφερε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι ο Στέλλα του είπε πριν από λίγες ημέρες: «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες. Να είμαστε όμως προσεκτικοί και να συνεχίσουμε».
Ο Ρομπέρτο Στέλλα πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια αφού προσβλήθηκε από τον Covid-19 (Πηγή: metro.co.uk)
Ο Ρομπέρτο Στέλλα πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια αφού προσβλήθηκε από τον Covid-19 (Πηγή: metro.co.uk)
Ο Κολόμπο συνέχισε: «Ένας τέτοιος άνθρωπος ανήκει σε όλο τον κόσμο, επειδή αφιέρωσε τον εαυτό του σε όλο τον κόσμο. Ήταν κάτι περισσότερο από ήρωας, ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε να φωνάξει. Που κινητοποιήθηκε στο όνομα της αλήθειας και της ομορφιάς. Ήθελε να αλλάξει την κατάσταση. Να βοηθήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν. Εξαίρετος».
Το ABC News ανέφερε ότι ο Στέλλα ήταν γενικός ιατρός στο Μπούστο Αρσίζιο, μια πόλη περίπου 20 μίλια μακριά από το Μιλάνο.
Σύμφωνα με το BBC, από την Πέμπτη η Ιταλία έχει καταγράψει τουλάχιστον 1.016 θανάτους από κορωνοϊό, με 15.113 λοιμώξεων. Επί του παρόντος, υπό πανεθνικό λοκ ντάουν, η Ιταλία είναι η δεύτερη πιο σκληρά χτυπημένη χώρα που χτυπήθηκε από τον ιό COVID-19 μετά την Κίνα.
Έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού

Ο Σιλβέστρο Σκότι, επικεφαλής της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιατρών και Γενικών Θεραπευτών της Ιταλίας, δήλωσε στο CNN: «Ήταν υπόδειγμα ικανότητας και σκληρής δουλειάς για τους οικογενειακούς γιατρούς. Ο θάνατός του είναι η κραυγή όλων των συναδέλφων που σήμερα δεν είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας».

Ο γιατρός και ο συνάδελφός του Σάιμον Γκρέγκορι έγραψε ένα τουήτ: «Λυπάμαι πολύ, ο Ρομπέρτο ήταν ένας αγαπητός φίλος και συνάδελφος και είναι τιμή μου που τον γνώρισα. Ήταν γιατρός που συνέχισε να εξυπηρετεί ασθενείς ακόμα και όταν εξαντλήθηκαν προστατευτικά γάντια και μάσκες. Είναι προσωποποίηση του θάρρους και της συμπόνιας».
Η Τζέιν Τάουνσον, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Βρετανικής Ομοσπονδίας «Φροντίδα στο Σπίτι», δήλωσε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη συμπάθεια μας προς την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Δρ Ρομπέρτο Στέλλα και σε όλους στην Ιταλία που παλεύουν με την ασθένεια και την απώλεια. Είμαστε για πάντα υπόχρεοι σε όσους δουλεύουν ακούραστε στα Συστήματα Υγείας σε όλες τις χώρες για να υποστηρίξουν όλους εμάς».
Πηγή: Medscape
Μετάφραση: antapocrisis.gr