Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

03 Οκτωβρίου, 2018

Ο Νέος Πιουριφόυ στην Αλεξανδρούπολη Δεν "μασά" τα λόγια του,, -Ζαίοι να τον χαιρόσαστε !!


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

«Σθεναρή» η εμπλοκή των ΗΠΑ στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης


-Την πρόθεση των ΗΠΑ να «εμπλακούν ενεργά» στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, ο οποίος επισκέπτεται για άλλη μια φορά την περιοχή. Στη σημερινή του επίσκεψη συνοδεύεται από τον νέο πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γ. Φλέγκερ, και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Αυτή η ευρεία ομάδα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των ΗΠΑ για σθεναρή εμπλοκή στην περιοχή, αλλά και την εκτίμηση για τη στρατηγική σημασία του Έβρου», δήλωσε ο Τζ. Πάιατ μετά το πέρας της συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δ. Πέτροβιτς. Μάλιστα, ο πρέσβης έσπευσε να αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία όπου ο αντιπεριφερειαρχής τον υποδέχεται περιχαρής..., καμαρώνοντας προφανώς που ο Έβρος εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά σε σχεδιασμούς που στάζουν αίμα.
O Τζ. Πάιατ δεν έκρυψε τα σχέδια που έχουν οι ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη, δηλώνοντας πως πρόκειται για «μια περιοχή για την οποία είμαστε ευγνώμονες που χρησιμοποιούμε για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις κάποιων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεών μας». Επίσης, μίλησε για «μία περιοχή που προορίζεται να γίνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ενεργειακό κέντρο», κάνοντας αναφορά τόσο στα έργα που υλοποιούνται όπως ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας -Βουλγαρίας IGB, «ο οποίος προχωράει με τη βοήθεια των πρωθυπουργών Τσίπρα και Μπορίσοφ» όσο και στα σχέδια για τη δημιουργία πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου «που θα βοηθήσει στην επαύξηση της ενεργειακής ασφάλειας για όλη την Ευρώπη».
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Τζ. Πάιατ, η παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη «είναι μέρος της προσπάθειάς μας να διασφαλίσουμε μία ισχυρή αμερικανική παρουσία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, κάτι που προωθεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών - κρατών και ενισχύει τη δύναμη της συμμαχίας μας».
Μέσα στον Οκτώβρη θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα, τόσο για τον γεωστρατηγικό του ρόλο όσο και γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «πύλη εισόδου» για το αμερικανικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, προς αντιμετώπιση της «ρωσικής επιρροής». Ήδη, άλλωστε, βρίσκονται σε εξέλιξη τα επικίνδυνα για το λαό σχέδια για εγκατάσταση βάσης ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην περιοχή, με το «βλέμμα» στα Στενά του Βοσπόρου, τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια.
Επιτροπές Ειρήνης, Εργατικά Σωματεία και φορείς της Αν. Μακεδονίας - Θράκης έχουν χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητο τον πρέσβη των ΗΠΑ και διοργανώνουν συγκέντρωση στις 18.30, έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Νωρίτερα, δυνάμεις της ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ του επιφύλαξαν αγωνιστική υποδοχή.