Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

11 Ιουλίου, 2018

ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ: TO ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ !!

«δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας.»

Ως θετική εξέλιξη, που είναι αποτέλεσμα αγωνιστικής διεκδίκησης, χαρακτηρίζει η Δημοτική Αρχή Πάτρας την παραχώρηση, για 99 χρόνια στο Δήμο, της παραλιακής ζώνης της πόλης. 
Συμπληρώνει, επίσης, πως «δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας. Αυτό δηλαδή που υλοποιήσαμε με το Νότιο Πάρκο, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Πλαζ, το Πλατανόδασος, τον Κόκκινο Μύλο και αλλού. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να χαρατσωθεί ο πατραϊκός λαός για δράσεις αναψυχής και Πολιτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κατατέθηκε και είναι σε διαδικασία ψήφισης η τροποποιητική διάταξη του νομοσχεδίου, με την οποία παραχωρείται για 99 χρόνια στο Δήμο Πατρέων η παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Η θετική αυτή εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων του πατραϊκού λαού.

Είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης, στην οποία είχε σημαντική συμβολή η Δημοτική Αρχή, με αντίστοιχου περιεχομένου αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οργάνωση κινητοποιήσεων. Είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, σε τμήματα του θαλάσσιου μετώπου που αποδόθηκαν στο λαό για χρήση, όπως είναι το Νότιο Πάρκο, κόντρα στα εμπόδια και στις διώξεις, όλο αυτό το διάστημα, εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών.

Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας. Αυτό δηλαδή που υλοποιήσαμε με το Νότιο Πάρκο, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Πλαζ, το Πλατανόδασος, τον Κόκκινο Μύλο και αλλού. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να χαρατσωθεί ο πατραϊκός λαός για δράσεις αναψυχής και Πολιτισμού.

Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε αυτά, γιατί ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο "Κλεισθένης 1", με τις ρυθμίσεις του οποίου οι όποιες ανάγκες των δήμων θα καλύπτονται από την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα, που πλέον μονιμοποιούνται, με την εκμίσθωση δημοτικών χώρων και εκτάσεων σε επιχειρήσεις, στο τουριστικό κεφάλαιο, με ληστρικές παραχωρήσεις δημοτικής ακίνητης περιουσίας και προκλητικές διευκολύνσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Θα διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας περιουσίας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, για την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας.

Έτσι, θα γίνει ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο, χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους
».


Τετάρτη 11/07/2018 - 19:24
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ


Για το θέμα της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου στον Δήμο Πάτρας, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, όπου χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων του πατραϊκού λαού. 
Συγκεκριμένα  τόνισε τα εξής:
«Ψηφίστηκε χτες το βράδυ η τροποποιητική διάταξη του Νομοσχεδίου, με την οποία παραχωρείται για 99 χρόνια στον Δήμο Πατρέων η παραλιακή ζώνη της Πάτρας.
Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων του πατραϊκού λαού.
Είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης, στην οποία είχε σημαντική συμβολή η δημοτική αρχή, με αντίστοιχου περιεχομένου αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και οργάνωση κινητοποιήσεων. Είναι αποτέλεσμα των de facto παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, σε τμήματα του θαλάσσιου μετώπου που αποδόθηκαν στο λαό για χρήση, όπως είναι το Νότιο Πάρκο, κόντρα στα εμπόδια και στις διώξεις, τις κλήσεις σε απολογία, τα πρόστιμα, όλο αυτό το διάστημα, εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών. Θεωρούμε ότι σ’ αυτό είχαν τη δική τους συμβολή, που αποτυπώθηκε στην προσωρινή σύμβαση παραχώρησης το 2012, οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και οι φορείς της πόλης μας.
Όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε μια συνεχή, επίμονη, τεκμηριωμένη παρέμβαση στους κυβερνώντες, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω, ορισμένες πρωτοβουλίες.
  • Μετά τις συνεχείς επαφές μας και παρεμβάσεις στις κυβερνήσεις, καταλήξαμε, όπως γνωρίζετε, στη μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στο Μώλο της Αγίου Νικολάου.
  • Μετά από τις παρεμβάσεις μας στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων της 29ης Ιουνίου 2016, κατά πλειοψηφία αποφασίσαμε την οργάνωση αγωνιστικής κινητοποίησης στις 5/7/2016, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Γιατί οι αγώνες αποτελούν μονόδρομο για να γίνουν πράξη οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Να πέσουν τα τείχη, οι μπάρες και τα συρματοπλέγματα. Να ενωθεί η πόλη με την παραλία της”.
  • 5/7/2016 παμπατραϊκή κινητοποίηση για το θαλάσσιο μέτωπο στην Τριών Συμμάχων έως το Νότιο Πάρκο.
  • 28/7/2016 Τη δέσμευση της κυβέρνησης για οριστική παραχώρηση ενός μέρους του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο Πατρέων, μετέφερε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, στην αντιπροσωπεία του Δήμου, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
  • 16η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων της 31ης Αυγούστου 2016, όπου ομόφωνα αποδέχτηκε το διορθωμένο σχέδιο Δρίτσα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η πρόταση της κυβέρνησης για οριστική απόδοση ενός μέρους του θαλασσίου μετώπου κινείται σε θετική κατεύθυνση. Η αποδοχή της δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο πως δεν συνεχίζεται ο αγώνας του Πατραϊκού λαού μέχρι να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων του, όπως η άμεση μεταφορά του εμπορικού τμήματος στο νέο λιμάνι και η απόδοση του βόρειου τμήματος από Αγίου Νικολάου έως Θεσσαλονίκης. Προτείνουμε το Δημοτικό μας Συμβούλιο να αποδεχθεί την πρόταση, αφήνοντας ανοιχτό το συνολικό μέτωπο διεκδίκησης. Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, ώστε το ταχύτερο δυνατό η κυβέρνηση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, να ολοκληρώσει τη διαδικασία οριστικής παραχώρησης. Η κυβέρνηση να αναλάβει την υποχρέωση να εκδοθούν το ταχύτερο δυνατό όλες οι αναγκαίες διοικητικές πράξεις, προκειμένου να παραχωρηθούν οι χώροι.”
Από την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ενέκρινε το σχέδιο ως βάση συζήτησης μέχρι σήμερα που έχουμε αυτήν τη θετική εξέλιξη, είμαστε σε συνεχή διεκδίκηση, επικοινωνία και διαβούλευση με την κυβέρνηση, και ταυτόχρονα προωθούσαμε τα έργα που κατοχύρωναν την de facto παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Δήμου, το επιστημονικό δυναμικό που είχε ενεργή εμπλοκή στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης απόδοσης, αφιερώνοντας χρόνο, κόπο, προσωπική και πνευματική ενέργεια.
Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας. Αυτό δηλαδή που υλοποιήσαμε με το Νότιο Πάρκο, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Πλαζ, το Πλατανόδασος, τον Κόκκινο Μύλο και αλλού. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να χαρατσωθεί ο πατραϊκός λαός για δράσεις αναψυχής και πολιτισμού.
Όπως γνωρίζετε, ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο "Κλεισθένης I", με τις ρυθμίσεις του οποίου οι όποιες ανάγκες των Δήμων θα καλύπτονται από την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα, που πλέον μονιμοποιούνται, με την εκμίσθωση δημοτικών χώρων και εκτάσεων σε επιχειρήσεις, στο τουριστικό κεφάλαιο, με ληστρικές παραχωρήσεις δημοτικής ακίνητης περιουσίας και προκλητικές διευκολύνσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Θα διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας περιουσίας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, για την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας. Έτσι, θα γίνει ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο, χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους.
Άμεσα προχωράμε σε εκκένωση χώρων που καταλαμβάνονται από άλλες δημόσιες υπηρεσίες (το τελωνείο και άλλα), σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους. Είναι κατανοητό ότι αρχίζει πλέον η φάση ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στο πρόσωπο της πόλης. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εκπονηθεί βραχυπρόθεσμος, μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου. Έχουμε ένα πρώτο επίπεδο προετοιμασίας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί ώστε πολύ σύντομα, να μπει στη δημόσια συζήτηση.
Εννοείται ότι το θέμα, ολοκληρωμένα, θ’ απασχολήσει το συντομότερο δυνατό το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς της πόλης μας».
Τέλος, για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο δήμαρχος Πατρέων, ενημέρωσε ότι «κατατέθηκε χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή, σχετική τροπολογία για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αφορά στη δυνατότητα των Δημοτικών Συμβουλίων, να προβαίνουν, υπό προϋποθέσεις, στη διαγραφή και ρύθμιση χρεών, βεβαιωθέντων ή μη, με βάση εισοδηματικά κριτήρια και με γνώμονα την προστασία των λαϊκών οικογενειών. Η τροπολογία αυτή τίθεται για ψήφιση σήμερα στη Βουλή».

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Εξελίξεις, Προοπτικές

Ημ/νία Δημοσίευσης: 18/07/2018
Με πέντε σελίδες νομοθετικό κείμενο, ο Δήμος απόκτησε την Παραλιακή Ζώνη, διαψεύδοντας όλους όσους παρουσίαζαν ότι δήθεν το ζήτημα αυτό είναι δύσκολο νομικά να λυθεί. 
Απεδείχθη ότι μπορεί η λαϊκή πάλη να φέρει ορισμένα αποτελέσματα.
Η πολιτική του αστικού κατεστημένου της Πάτρας στο Παραλιακό Μέτωπο δοκιμάστηκε επί δεκαετίες και τίποτα καλό για τον λαό δεν απέδωσε. 
Προχώρησαν, εξυπηρετώντας συμφέροντα, μόνο στην κατασκευή πολλών καταστημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στη θεσμοθέτηση Σχεδίου Πόλης για δόμηση δεκάδων χιλιάδων μέτρων κτιρίων στη λιμενική ζώνη. Και τα δύο κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ από το Συμβούλιο Επικρατείας.
Στα τέλη του 2014,
 αμέσως όταν άρχισε η θητεία μας, με Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σταματήσαμε την έως τώρα τακτική με τα λόγια και παρακάλια για οριστική παραχώρηση του Μετώπου. Ξεκινήσαμε δυναμικά την κατασκευή του Νοτίου Πάρκου με το λειψό τεχνικό-εργατικό δυναμικό του Δήμου, με τα φορτηγά, τα λίγα μηχανήματα που διέθεταν οι Υπηρεσίες μας. Ένας βρωμερός μπαζότοπος – σκουπιδότοπος δίπλα και μπροστά στις εγκαταλελειμμένες Νότιες συνοικίες, μετατράπηκε σταδιακά σε βασικό πόλο αναψυχής για όλη την Πόλη, με ποικιλία δραστηριοτήτων.
Η λαϊκή αποδοχή της ενέργειας αυτής ήταν τόσο ενθουσιώδης και ορμητική, που εμπόδισε όσους σχεδίαζαν εκδίωξή μας με αστυνομικού τύπου επεμβάσεις. Περιορίστηκαν σε επιβολή προστίμων και σε επανειλημμένες κλήσεις για «επισκέψεις» των Δημάρχου και Αντιδημάρχων σε Αρχές.
Τους επόμενους μήνες η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού για οριστική παραχώρηση, πρότεινε στο Δήμο μόνο τριετή χρήση και οικονομική παροχή ύψους 500.000 ευρώ. 
Αυτό απορρίφθηκε αμέσως και κατηγορηματικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, πλην της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν, αφού έγινε πολύ μεγάλη και επιτυχημένη κινητοποίηση και πορεία για το ζήτημα, έγιναν νέες συζητήσεις με την Κυβέρνηση και ήλθε τελικά νέα πρόταση η οποία έγινε κατ’ αρχήν ομόφωνα αποδεκτή, παρά το ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για παραχώρηση όλου του παλιού λιμανιού.
Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση η οριστική παραχώρηση να γίνει κατά τρόπο καθαρό, ώστε να μην υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες και κάθε είδους ασάφειες, πράγμα που τελικά δεν κατοχύρωσε πλήρως, δηλαδή στα εδαφικά τμήματα, να μην υπάρχουν ελαττώματα, τα κτίρια, οι εγκαταστάσεις να υφίστανται νόμιμα. 
Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι αυτές και άλλες αυτονόητες προϋποθέσεις της Δημοτικής Αρχής, καταγγέλθηκαν (από τις παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και παρατρεχάμενων), λίγο – πολύ σαν αντιπολιτευτική τακτική! 
Σημειωτέον ότι η παράταξη της ΝΔ παλιότερα αρκούνταν στην παραχώρηση λωρίδας γης μόλις 350 μέτρων μεταξύ Αγίου Νικολάου και Γούναρη. 
Άλλες συμφωνούσαν ή σιωπούσαν ευσχήμως όταν οι Κυβερνήσεις των κομμάτων τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) θεσμοθετούσαν για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την δυνατότητα να κτιστεί στην παραλιακή ζώνη μια νέα Πόλη 55.000 τ.μ. με εμπορευματικού χαρακτήρα χρήσεις (μαγαζιά, γραφεία κ.λ.π.). 
Το παραλιακό μέτωπο γι’ αυτούς ήταν και είναι οικόπεδο «φιλέτο» για την ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων, οικόπεδο για ξεπούλημα, με το λαό πελάτη.
Έχοντας επίγνωση των κινδύνων επανάκαμψης των «επενδυτών» θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να τους αποτρέψουμε και στο μέλλον. 
Ο Πατραϊκός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η αγωνιστική μας στάση με καθοριστικό παράγοντα τις μαζικές κινητοποιήσεις συνέβαλε αποφασιστικά στα θετικά αποτελέσματα της παραχώρησης για 99 χρόνια του Θαλάσσιου Μετώπου.
Προχωράμε σε δημόσια συζήτηση για τις Παραμέτρους Σχεδιασμού του Παραλιακού Μετώπου και στην συνέχεια, μέσα από Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, επιλέγουμε την καλύτερη πρόταση για χρήσεις που βελτιώνουν την ζωή των απλών ανθρώπων, τη λειτουργία και την εικόνα της Πόλης. Χωρίς νέα εμπορευματικού χαρακτήρα κτίρια ή εγκαταστάσεις. Με έργα απλά, λιτά, λειτουργικά, για την νεολαία, τους δημότες, για τους επισκέπτες της.
Σταδιακά ο Δήμος με τις δυνάμεις των υπηρεσιών του, πέραν του μεγάλου έργου του Νοτίου Πάρκου ολοκληρώνει την ριζική βελτίωση μεγάλων παραλιακών χώρων στις Ιτιές, στο Κόκκινο Μύλο, στην Παραλία, των οποίων η κατάσταση ήταν ντροπιαστική, παρά τα εμπόδια που τίθενται από τους γνωστούς – άγνωστους κύκλους, Κρατικούς και Πολιτικούς.
Προχωράμε στην κατασκευή Μεγάλου Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ στις αποθήκες του ΑΣΟ στις Ιτιές που ήδη δημοπρατείται. Επίσης, προχωράει η μετατροπή των Παλαιών Σφαγείων σε κέντρο δημιουργίας και προβολής του Καρναβαλιού της Πόλης. Το Πλατανόδασος, μοναδικού κάλλους παραθαλάσσιου χώρου 50 στρεμμάτων στο Καστελόκαμπο, που διεκδικήσαμε και μας παραχωρήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ., αναδεικνύεται σε νέο μεγάλο περιαστικό πάρκο. Προχωράμε στην κατασκευή ποδηλατοδρόμου από το Κολυμβητήριο μέχρι την οδό Παπαφλέσσα.
Σχεδιάζουμε το Βόρειο Παραθαλάσσιο Πάρκο στην Αγυιά, με μεταφορά της κυκλοφορίας στην οδό Καραμανλή και κατάργηση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από τον Μείλιχο μέχρι το Κολυμβητήριο μέσα από Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών. Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα μεγάλα έργα αποχέτευσης της εκεί περιοχής. Έτσι στην παραλία αυτή θα μπορούμε να απολαμβάνουμε μπάνιο όπως παλιά. Είναι εγκεκριμένες οι πιστώσεις για έργο ύψους 3 εκ ευρώ για βελτίωση του Έλους και της ΠΛΑΖ. Ελπίζουμε να υλοποιηθούν από την Κυβέρνηση νέες λειτουργικές εγκαταστάσεις στον Αθλητικό χώρο του πρώην Κολυμβητηρίου, ενόψει και των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.
Η Πάτρα με όλα τα παραπάνω βελτιώνει ριζικά την σχέση της με τη θάλασσα μετά από πολλές δεκάδες χρόνια και είμαστε περήφανοι για την συμμετοχή μας στην προσπάθεια.
Είναι σαφές ότι αυτός ο Σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και ικανοποιεί πραγματικές ανάγκες. 
Όμως θα μείνει στα χαρτιά, χωρίς την χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων από την Κυβέρνηση, χωρίς στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό, που θα την εφαρμόσουν.
Οι πράξεις μας κονιορτοποιούν κυριολεκτικά την αστική προπαγάνδα που κατηγορεί το πολιτικό μας χώρο σαν άπραγους οπαδούς της έλευσης της «Δευτέρας Παρουσίας» του Κομμουνισμού, διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την αλήθεια.
Ο αγώνας μας βέβαια εμπνέεται και ενισχύεται από τα ιδανικά μιας νέας κοινωνικής - οικονομικής συγκρότησης. Γνωρίζουμε τις τεράστιες δυνατότητες που ξανοίγονται αν ο λαός πάρει στα χέρια του την εξουσία και την οικονομία. Δυνατότητες που σήμερα καταστρέφονται από την ακόρεστη δίψα για κέρδη της Πλουτοκρατίας καθώς και από το πολιτικό υπηρετικό της προσωπικό.
Σαν Δημοτική Αρχή, χωρίς ξιπασιές, αισθανόμαστε βαθιά ότι κάνουμε το καθήκον μας. Γινόμαστε ασπίδα στις επιδρομές μεγάλων συμφερόντων που πάντα καραδοκούν για αρπαγή Δημοτικής περιουσίας. Κάνουμε πράξη ότι εξυπηρετεί τα λαϊκά δίκαια.

Προπάντων συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση βήμα – βήμα μεγάλα και μικρότερα έργα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, γιατί αισθανόμαστε τους απλούς πολίτες μαζί μας, αφού και αυτοί αισθάνονται ότι είμαστε δικοί τους.