Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

11 Μαΐου, 2016

στη ΓΑΛΛIΑ η κυβέρνηση περνάει τις αντεργατικές ανατροπές Με προεδρικά διατάγματα





Από τις διαδηλώσεις κατά του «νόμου Κομρί» (πηγή: ΑΡ)Από τις διαδηλώσεις κατά του «νόμου Κομρί» (πηγή: ΑΡ)

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του «προοδευτικού» 
(όπως έλεγαν πολλοί και στη χώρα μας, με πρώτο τον τότε ΣΥΝ
Φρ. Ολάντ να περάσει τον αντεργατικό «νόμο Ελ Κομρί» αποτυπώνει η ανακοίνωση που έκανε την Τρίτη ότι θα χρησιμοποιήσει το άρθρο 49, παρ. 3 του Συντάγματος, 
με το οποίο μπορεί να παρακάμψει τη Βουλή και να αξιοποιήσει τη μέθοδο των προεδρικών διαταγμάτων για να εφαρμοστούν οι νέες ανατροπές, χωρίς καμιά καθυστέρηση. 
Η κυβέρνηση Ολάντ αξιοποίησε το συγκεκριμένο άρθρο και πέρυσι, για να περάσει το «νόμο Μακρόν», 
προσφέροντας νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο, μεγαλύτερη «ευελιξία» στο ύψος και τις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς κ.λπ.

Στη Γαλλία το άρθρο 49 παρ. 3 δίνει στην εκάστοτε κυβέρνηση τη δυνατότητα να εκφράσει ενώπιον του κοινοβουλίου την «ευθύνη» που αναλαμβάνει για την εφαρμογή ενός νομοσχεδίου και αυτό να θεωρηθεί εγκεκριμένο μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου, «εκτός αν μία πρόταση μομφής, που κατατεθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, εγκριθεί...».

«Μέτωπο κατά της διαίρεσης...»

Ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χτες, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ενεργοποιεί το άρθρο 49 παρ. 3, σηματοδοτώντας έτσι την παύση της συζήτησης που την περασμένη βδομάδα είχε αρχίσει για το νομοσχέδιο. 

«Σε μόνιμη αναζήτηση συμβιβασμού, υποστήριξε, η κυβέρνηση υιοθέτησε 469 τροποποιήσεις (του κειμένου)», υποστηρίζοντας ότι το αντιδραστικό άρθρο αξιοποιείται για να δημιουργηθεί ένα «μέτωπο κατά της διαίρεσης», όπως και να σταματήσουν οι «πολιτικές τοποθετήσεις που οφείλονται σε μια μειοψηφία που μπλοκάρει». 
«Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια (...) 
Πρόκειται για ανάγκη που με οδηγεί να επικαλεστώ την ευθύνη της κυβέρνησής μου». 

Αργότερα, απευθυνόμενος στη Βουλή, ο Βαλς ισχυρίστηκε ότι ο «συμβιβασμός» που επιτεύχθηκε μετά από μήνες συζητήσεων του νομοσχεδίου «συνένωσε την πλειοψηφία», αλλά «ορισμένοι αρνούνται να ακολουθήσουν τη λογική του συμβιβασμού»...

Οι Ρεπουμπλικάνοι (του Ν. Σαρκοζί) κατέθεσαν μαζί με το κεντρώο κόμμα UDI (με το οποίο συνεργάζονται σταθερά) πρόταση μομφής, η οποία πρόκειται να συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «αδιέξοδο» στο οποίο οδήγησε τη χώρα, αν και οι ίδιοι συμφωνούν με τον πυρήνα των ανατροπών του νόμου «Ελ Κομρί». 
Προφανώς προσδοκούν και ευρύτερα οφέλη και από τη νέα «αναμπουμπούλα» που διαφαίνεται εντός του κυβερνώντος Parti Socialiste (PS - Σοσιαλιστικό Κόμμα).

Την πρόταση μομφής έτρεξε από τους πρώτους να δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει ο Ζαν Λικ Μελανσόν,
συνιδρυτής του οπορτουνιστικού «Μετώπου της Αριστεράς» και «ανεξάρτητος» υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017, που βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με διάφορους επίδοξους αναμορφωτές της σοσιαλδημοκρατίας (βλ. Γ. Βαρουφάκη, Ο. Λαφοντέν). 
Συγκεκριμένα είπε: «Όποιος θέλει να δώσει τέρμα στην κυριαρχία του λυκόφωτος πρέπει να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής».

Την πρόταση μομφής δεν αποκλείεται να υπερψηφίσουν και βουλευτές του PS, όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκαναν πριν ακόμα από την ενεργοποίηση του άρθρου 49 παρ. 3.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι, χτες, η γαλλική γερουσία ενέκρινε και επίσημα την πρόταση για νέα παράταση του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης» που είχε υποβάλει η κυβέρνηση, με εφαρμογή μέχρι τα τέλη Ιούλη, με πρόσχημα τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, στο Παρίσι.


«Ο φίλος και σύμμαχος του κ. Τσίπρα, πρόεδρος Ολάντ,
που σύμφωνα με την κυβέρνηση πρωτοστατεί στην αλλαγή της ΕΕ, 
τη στήριξη του ελληνικού λαού και την επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας στον "ίσιο δρόμο", 
είναι αυτός που κατακρεουργεί τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση 
"δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι".

Οι αντιδραστικές ανατροπές, που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, 
με διάταγμα, όπως ο "αυτόματος κόφτης" της ελληνικής κυβέρνησης, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν στρατηγική της ΕΕ, 
προωθούνται σ’ όλες τις χώρες για λογαριασμό του κεφαλαίου 
και εφαρμόζονται με συνέπεια απ' όλες τις κυβερνήσεις, νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές».

Έπαιρνε Μισθό ο Μιχαλο'φύρερ στη KYΠ επί ΠΑΣΟΚ ?!!

Μιχαλολιακος Πλευρης Υπάλληλοι στο σύστημα ΠΑΣΟΚ !!
Ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι λέει ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός ... βγήκε το "πόθεν έσχες" από τη Βουλή ...
271.050€ το χρόνο εισοδήματα ... 
183.372€ καταθέσεις ... 
συμμετοχή σε 8 επιχειρήσεις ... 
ακίνητα ...
Και να φανταστείτε ότι είναι τελείως ... "αυτοδημιούργητος" ...
Αφού πρωτοξεκίνησε σαν υπαλληλάκος της ΚΥΠ επί ΠΑΣΟΚ (το 1981), με 120.000 δραχμές το μήνα ...
Από τότε πρόκοψε όπως φαίνεται ... ποιός ξέρει τι επιχειρήσεις διηύθυνε όλο αυτό τον καιρό ... προφανώς με επιτυχία ... για να έχει τόσα να ξεπλύνει (;) τώρα ...
Δε θα το μάθουμε γιατί η Βουλή δε ζητά το "που τα βρήκαν και πώς τα απέκτησαν" ...
5ος στη Σειρά ο "συναγωνιστής" του τότε Πλεύρης !!
Αν δεν Σάς έφτασε και 
θέλετε να Γνωρίσετε τις πολιτικές θέσεις των ΧρυσΑυγουλων κάντε κλίκ εδώ:

κaι Εδώ: Οι "πολιτικές θέσεις" της Χρυσής Αυγής

Με μήνυση σ/φου του Νταλακογιώργου Επιχείρησαν να συλλάβουν στέλεχος του ΠΑΜΕ στη διάρκεια συνεδρίασης της ΕΕ της ΠΝΟ




Από την απεργία των ναυτεργατών
Από την απεργία των ναυτεργατών


Mαθαίνουμε ότι:

Επιχείρησαν να συλλάβουν στέλεχος του ΠΑΜΕ στη διάρκεια συνεδρίασης της ΕΕ της ΠΝΟ



Μια πρωτοφανής ενέργεια εκτυλίχθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τη Δευτέρα, που δείχνει την ανησυχία εφοπλιστών - κυβέρνησης από τον αγώνα των ναυτεργατών.
Συγκεκριμένα, αστυνομική δύναμη επιχείρησε να συλλάβει τον πρόεδρο της ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γιώργο Αντωνόπουλο, και να τον οδηγήσει στο Αυτόφωρο μπαίνοντας στα γραφεία της ΠΝΟ την ώρα που συνεδρίαζε η ΕΕ της Ομοσπονδίας για την πορεία του απεργιακού αγώνα. 
Η ενέργεια αυτή έγινε με εισαγγελική εντολή, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ενάντια στο συνδικαλιστή μέλος της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Αντώνης Νταλακογιώργος.
Κάτω από την κατακραυγή των παρευρισκομένων ναυτεργατών, η σύλληψη τελικά δεν έγινε.

Καταγγελία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων:

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν την ενέργεια, τονίζοντας ότι αποκαλύπτει τους δεσμούς της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση
Συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς - εργοδοτικούς συνδικαλιστές της διοίκησης της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), που καθ’ υπόδειξή τους αστυνομική δύναμη ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) Γιώργου Αντωνόπουλου, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ του ΕΚΠ, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ για την πορεία του απεργιακού αγώνα!

Η άθλια και πρωτόγνωρη ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών αποκαλύπτει τους δεσμούς αυτής της ομάδας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ, σε βάρος των ναυτεργατών.
Η απαράδεκτη - προκλητική αυτή ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών εντάσσεται στη λυσσαλέα επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ ενάντια στην εργατική τάξη, για την κατάργηση των ΣΣΕ, την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροληστεία, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ χαιρετίζουν τους χιλιάδες ναυτεργάτες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία που συμμετείχαν στις πολύμορφες απεργιακές και αγωνιστικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του 3ου μνημονίου και έχουν ψηφίσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Περιφρουρούμε την 4ήμερη απεργία που ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μάη στις 06.00 το πρωί.
Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στα καράβια και στα σωματεία για την οργάνωση των νέων αγώνων, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης».

Δείτε Τι κ πως Σάς Ενημερώνουν οι Εφημερίδες που διαβάζετε !!

Ο «Ριζοσπάστης» ήταν η μόνη εφημερίδα που με τα καθημερινά της φύλλα και το απεργιακό της φύλλο, κάλυψε την απεργία και τις μεγάλες εργατικές συγκεντρώσεις

Άλλο πράγμα είδαν και άκουσαν όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας τις μέρες της 48ωρης γενικής απεργίας και την Κυριακή που γιορταζόταν η Εργατική Πρωτομαγιά, 
κι άλλη «πραγματικότητα» προσπάθησαν να κατασκευάσουν τη Δευτέρα, οι εφημερίδες (κυκλοφόρησαν οι απογευματινές) και τα ΜΜΕ.


Στον «Ελεύθερο Τύπο», μάθαινε κανείς ότι υπήρξαν κινητοποιήσεις, διαβάζοντας μερικές αράδες χωμένες μέσα στα ρεπορτάζ για τη συζήτηση στη Βουλή και για τα επεισόδια που έγιναν προχτές το απόγευμα στο Σύνταγμα!


Το μόνο που είδε η εφημερίδα από τις μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ήταν κάποια «μέλη του ΠΑΜΕ» που συγκεντρώθηκαν «στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας κόκκινα γαρίφαλα για την επέτειο της Πρωτομαγιάς»!
Για μερίδα του Τύπου, η μεγάλη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν κάποια «μέλη του ΠΑΜΕ», που κρατούσαν γαρίφαλα!
 Εφηύρε επίσης ένα συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, εξαιτίας του οποίου «η Βουλή βρισκόταν σε κλοιό διαδηλωτών»! 
Τέλος, ψέλλισε κάτι για αγρότες που βρέθηκαν «ανάμεσα στους άλλους», το Σάββατο, έξω από τη Βουλή.
Στο «Εθνος» δεν υπήρχε καμιά αναφορά για τις κινητοποιήσεις στο πρωτοσέλιδο και όποιος διάβαζε το σχετικό ρεπορτάζ στις μέσα σελίδες, «έχανε - κυριολεκτικά - την μπάλα». 
Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ την Παρασκευή και το Σάββατο δεν έγιναν ποτέ για την εφημερίδα, ενώ οι αγρότες εμφανίστηκαν το απόγευμα της ...Κυριακής στη Βουλή. 
Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ εκείνη τη μέρα στο Σύνταγμα αθροίστηκαν από την εφημερίδα στην εικόνα της σκόρπιας διαδήλωσης που συγκρότησαν άλλες δυνάμεις πάνω στην Αμαλίας.


Ούτε όμως και για την «Εφημερίδα των Συντακτών» υπήρξαν ποτέ οι μαζικότατες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Παρασκευή και το Σάββατο. 
Για την Κυριακή, η εφημερίδα δεν μπόρεσε να κρύψει ότι πράγματι, το απόγευμα, «μαζικότερα όλων (ήταν) τα μπλοκ του ΠΑΜΕ», 
αλλά δεν άντεξε στον πειρασμό να μην επαναλάβει τη γνωστή προβοκάτσια ότι το ΠΑΜΕ δεν αποχώρησε όταν έγιναν τα επεισόδια, «σε αντίθεση με άλλες φορές».Κατά τ' άλλα, η εφημερίδα επέλεξε μια φωτογραφία από τα (ανύπαρκτα) μπλοκ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για να εικονογραφήσει τα απεργιακά της θέματα σχετικά με την Αθήνα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη γράφει πως «το ΠΑΜΕ έδωσε τον τόνο», φιλοξενώντας και φωτογραφία από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Τα «ΝΕΑ», τέλος, με μια μεγάλη φωτογραφία από συνταξιούχους στο πρωτοσέλιδο, χωρίς να αναφέρει βέβαια ότι είναι από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ξεμπερδεύουν με τις κινητοποιήσεις του τριήμερου, καθώς το σχετικό ρεπορτάζ στις μέσα σελίδες δεν ξεπερνά τις 50 λέξεις, «πνιγμένες» σε ένα δισέλιδο για τη συζήτηση στη Βουλή. 
Από αυτό το υποτυπώδες «ρεπορτάζ», οι αναγνώστες της εφημερίδας πληροφορήθηκαν ότι κινητοποιήσεις έκαναν όλοι, όλες τις μέρες και ότι η κορύφωση ήταν το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Κυριακή!

Τέλος, η «Καθημερινή», χύνοντας χολή για τις λαϊκές αντιδράσεις, γράφει στο σχετικό θέμα: 
«Η άβολη συνύπαρξη των επαγγελματικών σωματείων και των επαγγελματιών επαναστατών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της διαδήλωσης που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα μπροστά στη Βουλή. 
Εκπρόσωποι των μηχανικών, των δικηγόρων, των αγροτών και άλλων κλάδων βρέθηκαν στους δρόμους μαζί με τα στελέχη του ΠΑΜΕ και της ΛΑΕ, τους αναρχοσυνδικαλιστές και λοιπούς αντιεξουσιαστές, σε μια ετερόκλητη συγκέντρωση περίπου 10.000 ατόμων (σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ), από την οποία δεν έλειψε το θλιβερό τελετουργικό των συγκρούσεων με την αστυνομία»...

Άρα 
Για να Μαθαίνεις πάντα την αλήθεια: http://www.rizospastis.gr/

7 πολιτικοί μαγαρίζουν τον Άρη Βελουχιώτη,,,




7 πολιτικοί που βασίστηκαν στο Βελουχιώτη για να πουλήσουν μούρη

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του και το Eurogroup, με μια τούρτα που τον αποκαλεί “πρωτοκαπετάνιο” και δυο μπουκάλια σαμπάνια, μπροστά από το πορτραίτο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη βελουχιώτη.
Σήμερα ημέρα που κλείνω τα 51 χρόνια έγιναν τα εξής
1)εγκαταστήσαμε το πρωι με τον Ανδρεα το Ξανθό και το Γιάννη το Μπασκοζο το νέο προεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ τον καθηγητή Θεόφιλο Ροζενμπεργκ στο κτίριο του στο Μαρούσι μιλώντας στους εργαζόμενους εγκαινιάζοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία του
2)είχαμε μια πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε πείσμα των εχθρών μας μεσα κι εξω
Και 3)οι συνεργάτες μου στο γραφείο μαζί με τον Αντρέα μου έκαναν μια έκπληξη μολις γυρίσαμε στο υπουργείο
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ.Συνεχιζουμε μέχρι την έξοδο απ τα μνημόνια και την επιτροπεία κόντρα στη διαπλοκή για τη νίκη του λαού μας
Πολλοί αναρωτήθηκαν τι σχέση μπορεί να έχει ο Πολάκης με το Βελουχιώτη και αν έχει αναγκάσει τους υπαλλήλους του γραφείου του να τον προσφωνούν “πρωτοκαπετάνιο”.
Αλλά εμείς προσπαθούμε να θυμηθούμε, μερικές ακόμα διαβόητες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου, που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει το Βελουχιώτη για να πουλήσουν επαναστατική μούρη, φωνάζοντας “Ναι σε όλα”.
10
Η δεύτερη πιο γνωστή περίπτωση είναι αυτή του Χρήστου Σπίρτζη, αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί με τη Ραχήλ Μακρή στο γραφείο του, μπροστά από ένα πιο “ποπ” πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη, το οποίο βρισκόταν δίπλα στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
S???????S? ?? ??O? ? ??? ??????????????? ????? ??? S?????
Στις λιγότερες γνωστές περιπτώσεις ανήκει αυτή της κυρίας Λίτσας Πασχαλίδου, βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τον Ιούνιο του ’15, σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, έγραφε με αφορμή τον Άρη Βελουχιώτη πως, ούτε λίγο ούτε πολύ,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η δικαίωση των αγώνων που έχουν δώσει οι αριστεροί δεκαετίες τώρα.
Σε κάθε επέτειο –γέννησης ή θανάτου– ενός μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς καλούμαστε, σχεδόν αυτόματα πια, να τοποθετηθούμε πάνω στην επικαιρότητα του αγώνα του. Σήμερα, 70 χρόνια μετά τον θάνατο του Αρη Βελουχιώτη, τι χρειάζεται να πούμε;
Δεν θα ήθελα να μιλήσω για ακόμα ένα παράδειγμα προς μίμηση, για την αξία του αγώνα για τον σοσιαλισμό και την επίμονη στράτευση στην υπόθεση της Αριστεράς. Θα ήθελα να μιλήσω για τη δικαίωση των αγώνων που έχουν δώσει οι σύντροφοί μας δεκαετίες τώρα και για την ιστορική ευθύνη που φέρει σήμερα η Αριστερά.
Η φετινή 25η του Γενάρη δεν σηματοδοτεί απλά μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ανοίγει η προοπτική τα όνειρά μας να αποκτήσουν σάρκα και οστά, η προοπτική νίκης του αριστερού υποδείγματος και την προοπτική αυτή πρέπει να τη φυλάξουμε σαν «κόρη οφθαλμού».
Στο στόμα του έχει πιάσει αρκετές φορές το Βελουχιώτη και ο Αλέξης Τσίπρας, αφού μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Άρης Βελουχιώτης είναι για τον πρωθυπουργό ένα από τα πρότυπά του. Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα τον έχει πιάσει να διαβάζει το βιβλίο «Άρης Βελουχιώτης, Ανηφορικοί Δρόμοι, Μετά τη Βάρκιζα», μέσα στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου και να κρατάει και σημειώσεις.
12
Ο Άρης Βελουχιώτης όμως δεν γνωρίζει ιδεολογίες και το παράδειγμά του το μοιράζονται “αριστεροί” (λολ) και δεξιοί εξίσου. Έτσι ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ έγινε η δικαιολογία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, απέναντι στις κατηγορίες για αναβίωση χουντικών εθίμων, όταν ανακοίνωσε πως η παρέλαση του Μάρτη του ’15, θα συνοδεύονταν από “λαϊκές εκδηλώσεις” με τσάμικα.
Αλίμονο αν χαρίσουμε τη δημοτική μουσική στη χούντα. Και ο Βελουχιώτης χόρευε τσάμικα

DSC_1124
Όμως έχουμε και καλύτερο. Μούρη με το Βελουχιώτη πήγε να πουλήσει και ο Νικολόπουλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όταν αποφάσισε να κάνει ποδαρικό στη, κρατώντας υπό μάλην τη βιογραφία του καπετάνιου και ποζάροντας ανήξερος για φωτογραφία.
14
Αλλά και στα παλιά χρόνια του κραταιού ΠΑΣΟΚ, ( του original ) ήταν συνηθισμένες ανάλογες περιπέτειες για τα πορτραίτα του Βελουχιώτη, αφού ένα από αυτά κοσμούσε το γραφείο του Βαγγέλη του Γιαννόπουλου.
15
Για δωράκι σε όσους έφτασαν μέχρι εδώ, έχουμε την κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, η οποίααποφάσισε να στολίσει το γραφείο της, με ένα πορτραίτο του Λένιν. Ξέρουμε, δεν έχει σχέση με το άρθρο, αλλά αφού ξεκινήσαμε να μαγαρίζουμε ιστορικές φυσιογνωμίες, είπαμε να το πάμε μέχρι τέλους.
15
Πάρτε ένα τραγουδάκι τώρα, μη μας πάθετε τίποτα




ο "κομμουνιστης" Κατρούγκαλος,,, περιφερόμενος στα κανάλια



o πασίγνωστος ..."κομμουνιστης" και ...ταξικός αποστάτης Κατρουγκαλος, 
υπουργός Εργασίας της ΔΦΑ 
περιφερόμενος στα κανάλια διαφημίζει τον κόφτη που
 ''δεν αφορά τη λήψη μέτρων, αλλά την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού ως προς το λογιστικό του σκέλος  '' Με άλλα λόγια, πανηγυρίζει για ένα κόφτη που δε θα... κόβει, αλλά θα ''προσαρμόζει''.... 
Όσο για το τι θα προσαρμόζει, ο λαός έχει αρκετή πείρα εδώ και χρόνια: 
Το εισόδημά του, 
τις παροχές σε Παιδεία, Πρόνοια, Υγεία 
και τις συντάξεις του πχ που είναι τα μόνιμα θύματα των αναπροσαρμογών των προϋπολογισμών του αστικού κράτους που με τέτοια θέρμη υπηρετεί ο
 ..."κομμουνιστης" Κατρουγκαλος και οι όμοιοί του...
Απολαύστε Τον Εδώ:
https://www.facebook.com/eleni.markaki1/videos/vb.1451505521/10209210535087730/?type=3&theater

Καί

Προχθές ο καπεταν μαντηλάκης: "αν ο νόμος ήταν λαιμητόμος θα τρανταζόταν η γη έξω απο τη βουλή"
Χθες ο Φίλης: "Τα μέτρα ήταν σε γνώση των ψηφοφόρων μας το Σεπτέμβριο που μας έδωσαν την πλειοψηφία"
Μην κάνετε τον κόπο να περιμένετε κι άλλα.

Αύριο πρωί πρωί ρίχτε ένα φτύσιμο στον καθρέφτη σας.........

Το χρωστάτε στον εαυτό σας !