Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

18 Ιουλίου, 2018

Η ΝΑΤΟλαγνεία και Το ΣΥΡΙΖΑϊκό ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ:


Δεν υπάρχει τοποθέτηση της κυβέρνησης, σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, που να μην περιλαμβάνει κομπασμούς για τα θηριώδη πλεονάσματα που κατάφερε αφαιμάζοντας τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. 
Και, μάλιστα, λένε ότι με τόσο υπερπλεόνασμα μπορούν να ασκήσουν «πολιτική αναδιανομής», να «ανακουφίσουν τους πιο αδικημένους» και άλλα παρόμοια. 
Αρκούσε όμως μια ρύθμιση (η αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ σε 5 νησιά και μάλιστα για ένα 6μηνο), που θα αντιστοιχούσε σχεδόν στο 0,0001% του προγράμματος, για να καταρρεύσει ξανά η κυβερνητική αυτή φιλολογία. 
Ακόμα και για αυτό το μηδαμινό σχετικά με το όλο πρόγραμμα ποσό, οι ιμπεριαλιστικοί «θεσμοί» απαίτησαν ισοδύναμα μέτρα, αποδεικνύοντας ότι κάθε μέτρο «ανακούφισης» απλά θα είναι ένα ανακάτεμα της φτώχειας και θα περνάει μέσα από τις συμπληγάδες της μη διατάραξης της «εμπιστοσύνης των αγορών»... Το μήνυμα είναι σαφές: Ούτε τάλιρο που θα σηματοδοτεί την παραμικρή «χαλάρωση» στη «μεταμνημονιακή εποχή».


ΝΑΤΟλαγνεία...

«...το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός (!). Επί της ουσίας είναι ένας στρατιωτικός μηχανισμός δύο ταχυτήτων. Στους ισχυρούς επιτρέπει να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, ενώ στους πιο αδύναμους υποτίθεται ότι διασφαλίζει γεωπολιτική ασφάλεια και σταθερότητα». 
Το ξέπλυμα αυτό στο ...«αμυντικό ΝΑΤΟ» γίνεται από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή». 
Αφού ο πρωθυπουργός ανέλαβε στη ΝΑΤΟική Σύνοδο να παπαγαλίσει το θεάρεστο έργο του δολοφονικού οργανισμού, ήρθε και η εφημερίδα της κυβέρνησης να μας πει για τον πραγματικό - υποτίθεται - χαρακτήρα του. 
Αλήθεια, σε ποιον τα πουλάνε αυτά και μάλιστα δίχως ντροπή; 
Ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί της περιοχής, έχουν γίνει πολλάκις μάρτυρες των ΝΑΤΟικών εγκλημάτων, που οι ΣΥΡΙΖΑίοι σήμερα βαφτίζουν «άμυνα»: 
Από την ισοπέδωση του Ιράκ και του Αφγανιστάν μέχρι το μακελειό στα Βαλκάνια και σήμερα στη Συρία. 
Το «αμυντικό» ΝΑΤΟ, σε δύο σερί Συνόδους του, στη Βαρσοβία (2016) και στις Βρυξέλλες πρόσφατα, επιβεβαίωσε και στους πιο αφελείς ότι ετοιμάζεται για γενικευμένες πολεμικές αντιπαραθέσεις, όχι προφανώς για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα. 
Ο λαός μας έχει δει από πρώτο χέρι πόση «ασφάλεια» και «σταθερότητα» προσφέρει το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα: Από τις μεθοδεύσεις συνδιαχείρισης της ΝΑΤΟικής θάλασσας του Αιγαίου μέχρι τις «γκρίζες ζώνες» στα Ιμια.

... δύο ταχυτήτων

Εκεί βεβαίως που το απογειώνουν είναι στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τη στάση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. 
Ετσι, εφευρίσκουν το σχήμα των «δύο ταχυτήτων» ή αλλιώς του κακού και καλού ΝΑΤΟ. 
Του ΝΑΤΟ που συνδυάζει την επιβολή της κυριαρχίας των «μεγάλων» με την ασφάλεια και σταθερότητα των «μικρών». 
Για όσους δεν κατάλαβαν τη νοητική ακροβασία των ΣΥΡΙΖΑίων... λίγο - πολύ θέλουν να μας πουν ότι η Ελλάδα υπό τη δική τους διακυβέρνηση συμμετέχει στο ΝΑΤΟ δραστήρια με μόνο κριτήριο την «ασφάλεια και σταθερότητά» της ως μικρής χώρας. 
Η αλήθεια βεβαίως είναι διαφορετική. 
Η «μικρή» Ελλάδα, ως «γεωπολιτικός μεντεσές» (σύμφωνα με τον Πάιατ) στην περιοχή, προσφέροντας υποδομές, βάσεις παλιές αλλά δημιουργώντας και νέες, λιμάνια, αεροδρόμια, καλώντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προωθώντας τις ΝΑΤΟικής έμπνευσης συμμαχίες στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας εντός ΝΑΤΟ τη γραμμή Τραμπ περί έντασης της επιθετικότητας και των εξοπλισμών, όχι μόνο συντελεί στην ανασφάλεια και στην αστάθεια στην περιοχή, αλλά βάζει και το κεφάλι του λαού της στον ντορβά των επικίνδυνων σχεδιασμών και εξελίξεων, στο φόντο των οξυμένων ανταγωνισμών... Παραμύθια λοιπόν για μικρά παιδιά...

Βουλώστε το!

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, για αρκετό χρονικό διάστημα θα πορευτούμε με τις συμμαχίες που έχουμε. Καλές ή κακές, δεν έχουμε άλλες»! 
Το άρθρο που περιέχει τις παραπάνω φράσεις, που θυμίζουν ημερήσια διαταγή στρατιωτικού επιτελείου, θα μπορούσε να έχει και τίτλο «Βουλώστε το και τα κεφάλια μέσα...». Θα μπορούσε επίσης να φέρει την υπογραφή των πιο σεσημασμένων απολογητών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
Βεβαίως, δεν μας προκαλεί εντύπωση το ότι δημοσιεύτηκε χτες στην «Εφ.Συν.», αφού το ξεσάλωμα των ΣΥΡΙΖΑίων στην υπεράσπιση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 
Από το ξέπλυμα των πιο βρώμικων σχεδίων των ιμπεριαλιστών, πλέον η κυβέρνηση περνάει στην επιθετική υπεράσπισή τους, κάτι που σηματοδοτήθηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 
Στέλνουν το μήνυμα στο λαό να ξεχάσει κάθε αμφισβήτηση της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της Ελλάδας στα εγκλήματά τους. Αυτήν τη συμμετοχή η «Εφ.Συν.», αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, χαρακτηρίζει «υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας» και «ορθή εθνική γραμμή», κλείνοντας τα μάτια στο ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έχουν γίνει λάστιχο, με τις ευλογίες των «συμμάχων». 
Η προπαγάνδα αυτή από τις ΣΥΡΙΖΑίικες εφημερίδες δείχνει πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση στην εμπλοκή της σε επικίνδυνα σχέδια, γι' αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός από το λαό.

«Οταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια»: Κάπως έτσι πρέπει να δουν οι εργαζόμενοι τις τελευταίες εξελίξεις, που χαρακτηρίζονται από όλο και μεγαλύτερο μπλέξιμο των αντιθέσεων ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Η μεγάλη εικόνα περιλαμβάνει τις εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας - Κίνας, με συναντήσεις όπως η προχτεσινή των Τραμπ - Πούτιν, με καβγάδες, όπως στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με «συστάσεις», όπως αυτές του Τραμπ προς την Βρετανίδα πρωθυπουργό για το Brexit κ.λπ. 
Στο σύνθετο αυτό διεθνές σκηνικό οι βρυχηθμοί εναλλάσσονται με αγριοκοιτάγματα, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη με προειδοποιήσεις, οι «εμπορικοί πόλεμοι» με απευθείας συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα. 
Το «μια κρύο - μια ζέστη» πρέπει να αντιμετωπίζεται με επαγρύπνηση και όχι με αμηχανία από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και το κίνημά τους.
Η ρευστότητα αυτή δίνει αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μιλάει για ασφάλεια και σταθερότητα, την ίδια στιγμή που μπλέκει το λαό στα ΝΑΤΟικά σχέδια που μυρίζουν μπαρούτι.
Μπροστά σε αυτήν την εικόνα των διεθνών εξελίξεων καταρρέουν τα παραμύθια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλων των αστικών κομμάτων, ότι δήθεν η Ελλάδα είναι σε ασφαλές λιμάνι, εννοώντας το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 
Κανένας εργαζόμενος, λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, βλέποντας ότι έχουν βγει για τα καλά τα μαχαίρια από τα θηκάρια. 
Κανένας δεν μπορεί να νιώθει «σταθερότητα» και «εγγύηση» βλέποντας το ΝΑΤΟ να προετοιμάζεται για πολεμικές αντιπαραθέσεις και την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί σε αυτές τις προετοιμασίες.
Πλευρά αυτών των εξελίξεων είναι και οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου ο πρωθυπουργός κατέθεσε για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήριά του στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Πρόκειται για πλευρά της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας, που άλλωστε αποτυπώθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής. 
Είναι όμως τουλάχιστον αστείο να παριστάνει η κυβέρνηση ότι είναι αμείλικτη απέναντι σε «έξωθεν παρεμβάσεις», όταν η ίδια έχει κάνει τη χώρα ξέφραγο ΝΑΤΟικό αμπέλι.
 Βεβαίως, αυτές οι αντιπαραθέσεις αποδεικνύουν ότι και η Ρωσία, ως ιμπεριαλιστική δύναμη που είναι, παρεμβαίνει για λογαριασμό της δικής της αστικής τάξης στις εξελίξεις σε όλα τα καυτά μέτωπα. 
Ετσι τσαλακώνεται επίσης και το «πρόσωπο» του δεινού γεωπολιτικού παίχτη που ασκεί «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», που προσπάθησε να εμφανίσει η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια. 
Εξάλλου, γίνεται και μέσα από αυτές τις εξελίξεις φανερό ότι η χώρα έχει μπει για τα καλά μέσα στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με απρόβλεπτες - αρνητικές - για το λαό συνέπειες.
Η επαγρύπνηση, η οργάνωση και ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά πρέπει να είναι διαρκώς στην ημερήσια διάταξη της πάλης του εργατικού κινήματος. 
Να μη βρίσκει χώρο ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, που ουσιαστικά είναι προτροπή στο λαό να παραιτηθεί από την πάλη του ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, του πολέμου και της προσφυγιάς.

 Οι εμφάσεις του: