Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

20 Απριλίου, 2018

NATO - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΊΑ: Για να Θυμόμαστε τα Εγκλήματα του Ιμπεριαλισμού.

φωτοντοκουμέντα απ' την σ. Κατερίνα:

Στις 24 Μαρτίου 1999 το ΝΑΤΟ υπό τις εντολές του Χαβιέ Σολάνα (Γ.Γ. του ΝΑΤΟ) παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο (πάλι) και τον Χάρτη του ΟΗΕ και προσβάλλει από αέρος την Γιουγκοσλαβία, μια χώρα που δεν επιτέθηκε ποτέ σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, που ουδέποτε απείλησε κάποιο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.
Το πρόσχημα ήταν ότι έπρεπε να ρίξει το ¨καθεστώς Μιλόσεβιτς¨.
Ωστόσο, ο λαός της Γιουγκοσλάβιας έδειξε τον πραγματικό του ηρωικό χαρακτήρα και έκανε κάτι που κανείς δεν το πίστευε!
Κατά τη διάρκεια των ¨έξυπνων¨βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκε σε ιστορικές γέφυρες πάνω από το Δούναβη, σε κάθε πόλη και χωριό, με σκοπό να διασώσει έτσι κάποιες από τις υποδομές της χώρας του, τραγουδώντας και χορεύοντας, φορώντας μπλούζες και κρατώντας πλακάτ με το ¨στόχο¨.




Κι όλα αυτά ενώ δίπλα τους έπεφταν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου!


Ο ασπρόμαυρος στόχος/target:«Σταματήστε τη βομβιστική επίθεση της Γιουγκοσλαβίας» δημιουργήθηκε από Σέρβους φοιτητές τέχνης, οι οποίοι διέδωσαν το σύμβολο σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου.

Στόχοι του ΝΑΤΟ ήταν σχολεία, νοσοκομεία, γέφυρες, τηλεοτπικοί σταθμοί,ξένες πρεσβείες,εργοστάσια.
Το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο Βελιγράδι βομβαρδιζόταν κάθε βράδυ. Εκατομμύρια Γιουγκοσλάβοι δεν είχαν νερό, ρεύμα και τροφή για μήνες.


Βομβαρδίστηκαν οι τσιμεντοβιομηχανίες, η αυτοκινητοβιομηχανία της Yugo (το μοναδικό ΕΙΧ που κατάφερε να διεισδύσει στην αμερικάνικη αγορά), τα εργοστάσια πετραλαίου, οι τηλεπικοινωνίες.



Στην Νις το καπνεργοστάσιο βομβαρδίστηκε τρεις φορές και τελικά αγοράστηκε αργότερα από την philips morris. Το εργοστάσιο αυτό ήταν ένας από τους κύριους ανταγωνιστές της philips morris στην Ευρώπη...