Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

20 Ιανουαρίου, 2020

OI "ΦΙΛΟΙ-ΣΥΜΜΑΧΟΙ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΣΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (!!)


Προβληματισμό προκαλούν οι αναφορές ελληνικών και κυπριακών ΜΜΕ σχετικά με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει επαφές με την Ιταλία για πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης.
«Αυτήν τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας, ώστε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Επειδή τώρα οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκανε η Κύπρος κι αυτό τρελαίνει την Ελλάδα... Εξάλλου, εμείς έχουμε την πιο μεγάλη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό μας δίνει μια επιπλέον δυνατότητα», υποστήριξε.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία δεν έχει υπογράψει ακόμη τη συμφωνία για τον «East Μed», ενώ οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που η Τουρκία στέλνει το «Γιαβούζ» για γεώτρηση ανοικτά της Λεμεσού.
Κωλυσιεργεί η ΕΕ με την επιβολή κυρώσεων

Την ίδια ώρα η ΕΕ συνεχίζει να θρέφει με τη στάση της την τουρκική προκλητικότητα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ οι υπουργοί Εξωτερικών το μόνο που συμφώνησαν ήταν να «επισπεύσουν» την κατάρτιση της λίστας των κυρώσεων, ζητώντας από την ομάδα εργασίας του Συμβουλίου να καταγράψει τα ονόματα των ατόμων και των οντοτήτων που θα περιληφθούν στη λίστα των σχετικών αποφασισμένων κυρώσεων για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως ανακοίνωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
Ερωτηθείς σχετικά ο ύπατος εκπρόσωπος τόνισε ότι η ομάδα εργασίας πρέπει να επισπεύσει την εργασία της και να καταλήξει σε απόφαση.
Ο ύπατος εκπρόσωπος προήδρευσε της τακτικής συνάντησης του ΣΕΥ και ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες πως η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις, αλλά με έναρξη της κατάλληλης προεργασίας για τα επόμενα βήματα της ΕΕ παράλληλα και σε σχέση με την εφαρμογή των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη.

(Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, «Sigma»)



Σε ανακοίνωσή του για τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η Διάσκεψη του Βερολίνου ούτε έφερε τελικά, ούτε θα μπορούσε να φέρει λύση που θα εξασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα στη Λιβύη και τα συμφέροντα του λιβυκού λαού.
 Άλλωστε, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Διάσκεψης είναι αυτοί που ευθύνονται για το ΝΑΤΟικό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης, για τις στρατιωτικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη και έχουν ρίξει το λαό αυτής της χώρας στη δυστυχία.

Οι "ευχές" που αποτυπώνονται στο σχέδιο απόφασης για "κατάπαυση του πυρός", "τήρηση του εμπάργκο όπλων" ή την "αποχώρηση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων", δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ή να αναιρέσουν τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τις ενεργειακές πηγές, στους οποίους συμμετέχουν, τόσο ο στρατηγός Χάφταρ, όσο και ο δοτός πρωθυπουργός Σάρατζ.

Το ΚΚΕ έχει σημειώσει πως οι πολεμικές εστίες, που δημιουργήθηκαν με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, είναι ανοιχτές πληγές που "κακοφορμίζουν" από την αναμέτρηση ανάμεσα στο Ευρωατλαντικό μπλόκ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Η "ιμπεριαλιστική ειρήνη", με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, δεν μπορεί να εξασφαλίσει πραγματική ειρήνη, προς όφελος του λαού της Λιβύης και των άλλων λαών της περιοχής, περιέχει το σπέρμα της όξυνσης της κατάστασης και της κλιμάκωσης του πολέμου.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες που περιπλέκονται με την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκο-λιβυκή συμφωνία, για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στο "φαύλο κύκλο" των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».









Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ !!

,,Το τεχνικό πρόγραμμα προβλέπει ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και το μεγάλο πακέτο πηγαίνει στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη, με κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που δεν πρέπει να κατασκευαστεί  και θα εκτινάξει τα δημοτικά τέλη στα ύψη.,,


16/01/2020
Το Τεχνικό Πρόγραμμα που προτείνει η Δημοτική Αρχή για το 2020 αποτυπώνει και σε επίπεδο τεχνικών έργων, την αντιλαϊκή στρατηγική που υλοποιείται και από το Δήμο μας και φυσικά είναι πίσω πολύ από τις λαϊκές ανάγκες , τις ανάγκες της Ζακυνθινής οικογένειας. 
Φυσικά στην ουσία του συμφωνούν και άλλοι συνδυασμοί. 
Μιας και το τεχνικό πρόγραμμα είναι κομμένο και ραμμένο στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που συνεχίζει από εκεί που άφησε τα πράγματα η Προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Για παράδειγμα σχεδόν όλοι μαζί ψηφίσατε να αναβαθμιστεί το λιμάνι όχι για να εξυπηρετεί καλύτερα το ζακυνθινό λαό αλλά για να εξυπηρετεί καλύτερα τα μεγάλα συμφέροντα. 
 Είναι σημαντικό και το τονίζουμε για άλλη μια φορά πως το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είναι άσχετο ή ανεξάρτητο όπως υποστηρίζουν  -η Δημοτική Αρχή αλλά και όλοι οι άλλοι συνδυασμοί που μιλούν για “αυτοδιοίκηση”-   με ότι συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ίσα ίσα που είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της πολιτικής , 
της πολιτικής με απλά λόγια που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, που ξεκινάει από την ΕΕ , εξειδικεύεται μέσα στην Ελληνική Βουλή και υλοποιείται στις Περιφέρειες και στους Δήμους της χώρας και φυσικά δεν μπορεί να μείνει έξω από όλο αυτό το αντιλαϊκό σύμπλεγμα ο Δήμος Ζακύνθου.
Και από το Τεχνικό Πρόγραμμα φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση διεκδίκησης από την κεντρική κυβέρνηση. 
Και ξέρετε κύριε Δήμαρχε η διεκδίκηση δεν γίνετε μέσα σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία. 
Εμείς μιλάμε για την λαϊκή διεκδίκηση που ο Δήμος θα έπρεπε να συμβάλει να αναπτυχθούν, αγώνες με όρους κινήματος και με όρους σύγκρουσης με σωματεία και συλλόγους και φορείς των εργαζομένων, των μικρών επιχειρηματιών, των αγροτών και της νεολαίας που αποτελούν την πλειοψηφία του νησιού μας, ώστε να μπουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες και να γίνουν έργα υποδομής στο νησί. 
Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε κάτι . Αυτό δείχνει το παράδειγμα της Πάτρας που είναι και κοντά μας.
Και στο Τεχνικό Πρόγραμμα λοιπόν φαίνεται ότι αποδέχεστε αυτή την πολιτική δηλαδή την τεράστια περικοπή των πόρων (πάνω από 60% από το 2009), που έγινε από τις κυβερνήσεις προς τους δήμους, και στον Δήμο Ζακύνθου. 
Την πολιτική της υποχρηματοδότησης, του μειωμένου και κακοπληρωμένου προσωπικού, της συρρίκνωσης των υπηρεσιών αλλά και των κοινωνικών δομών του Δήμου μας 
Εδώ παρά τους λίγους μήνες που έχετε αναλάβει έχετε διαπράξει "σπουδαίο" έργο:
Ενδεικτικά υποβαθμίζετε οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία έχει απομείνει όπως το Δημοτικό Εστιατόριο που σιτίζονταν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας αλλά και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου και στη θέση του βάλατε catering . Αποφασίσατε να κλείσετε το ΚΕΠ του Αγίου Λουκά ώστε να ταλαιπωρούνται ακόμα παραπάνω οι Δημότες ειδικά εκείνης της Περιοχής, αλλά και άλλοι για ένα χαρτί, απαξιώσατε το πρόγραμμα για τις γυναίκες θυμάτων βίας στο νησί , κόβετε το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά, αυξάνετε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κ.α.
Είναι ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει κείμενο στην εισήγηση του Τεχνικού Προγράμματος που εισηγείστε για το πιο ακριβώς έργο θα συνεχίσετε και ποιο θα κάνετε εσείς σαν Δημοτική αρχή, γενικά που δίνεται προτεραιότητα, τι θα γίνει συγκεκριμένα και που, 
αλλά ακόμα και μόνο από τους πίνακες αποτυπώνονται κάποια ουσιώδη ζητήματα. 

Πρώτον
η αντισεισμική θωράκιση είναι στα αζήτητα , η αντιπλημμυρική προστασία είναι αποσπασματική και πολύ πίσω από τις ανάγκες όπως και η αντιπυρική προστασία. Γιατί πρέπει κάθε φορά να έρχονται αυτές οι ανάγκες με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο?
 Για παράδειγμα που είναι η ανάγκη για άνοιγμα δρόμου διαφυγής στο Κερί που είναι και το πιο πρόσφατο παράδειγμα ή τα έργα που πρέπει να γίνουν στα καμίνια στη πόλη για να μην πλημμυρίζουν; Ούτε το 2020 δεν θα γίνουν ...
Δεύτερον έχουμε ζητήσει και μάλιστα πήρε και απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει η Δημοτική Αρχή τη συνολική εικόνα για τα σχολικά κτίρια μαζί με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν πράγμα που ακόμα το περιμένουμε και το ξαναθέτουμε και σήμερα.
 Χρειάζεται να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή σε ποιο διάστημα και ποιες ακριβώς επισκευές συντηρήσεις θα κάνει στα σχολικά κτίρια. Αν θα φτιάξει κάποιο καινούριο σχολικό κτίριο όπως στο 1ο γυμνάσιο λύκειο που είναι το παλιό σχολικό κτίριο ή στο ΕΝΕΕΓΥΛ που είναι αίθουσες προκάτ η αλλού.Δεν μας λένε τίποτα γενικά νούμερα σε κωδικούς γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι μπορεί να μένουν για χρόνια αδιάθετα ή και να μη γίνουν ποτέ. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νησί είναι τεράστιο.
Τρίτον το μεγάλο πακέτο σχεδόν τα 3 τέταρτα των κονδυλίων του Τεχνικού Προγράμματος δίνονται για την διαχείριση των απορριμάτων που όμως δεν σχεδιάζεται με στόχο την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που έχουμε στο νησί μας, για τη προστασία του περιβάλλοντος, με διαλογή στην πηγή, χωρίς επιβάρυνση και αύξηση των ανταποδοτικών τελών, αλλά ο σχεδιασμός αυτός υπηρετεί την εκχώρηση της διαχείρισης στους ιδιώτες. 
Μιας και αποκομιδή απορριμμάτων ίσον μπίζνα για εσάς. Ενώ δίνετε ψίχουλα για τα υπόλοιπα όπως σχολικά κτίρια, για προστασία αντισεισμική , αντιπλημμυρική και αντιπυρική, για την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών, για ανάπλαση χώρων και παιδικών χαρών, αλλά και των γηπέδων αλλά και για την οδική ασφάλεια που πονάμε πολύ ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με πολλά ατυχήματα. 
Αλήθεια που βρίσκεται το έργο της Ταβουλάρη αλλά και το Open Mall στο Τεχνικό πρόγραμμα? 
Την ίδια στιγμή σχεδόν 20.000.000 θα πάνε για να φτιαχτεί ένα εργοστάσιο που θα πηγαίνει κόντρα στη διαλογή στη πηγή, για να παραδοθεί στον ιδιώτη που θα οικονομάει και ταυτόχρονα θα φορτωθεί την αύξηση των δημοτικών τελών η Ζακυνθινή οικογένεια. Μπορεί το εργοστάσιο να χρηματοδοτείται για να παραδοθεί στον ιδιώτη αλλά η λειτουργία δεν χρηματοδοτείται για να πληρώνει κι' άλλο η Ζακυνθινή οικογένεια.
Άρα συμπερασματικά δίνετε ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και το χοντρό πακέτο πάει στα μεγάλα συμφέροντα. Για την πόλη μας, για τα χωριά μας δεν υπάρχουν έργα υποδομής. 
Κοροϊδεύετε τους προέδρους όταν βάζετε να διαλέξουν μόνο τρία έργα, ώστε να κόψουν μόνοι τους τι να μην γίνει. Δεν χωράει το 2020 η ασφάλεια των κατοίκων του κάθε χωριού αλλά και τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν σε τρία έργα.

Είναι ανάγκη η πραγματοποίηση έργων μη ανταποδοτικών, δωρεάν για τον λαό, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για τη σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών.


Για όλους του παραπάνω λόγους είναι φανερό πως η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει το Τεχνικό πρόγραμμα.
Απαλλοτριώθηκε Από Εδώ 

Αλίευση - Παρουσίαση Τίτλου- Φωτο - Κειμένου: Viva La Revolucion 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ (Του Μάνου Δούκα !!)

και Όσα τους ξεφεύγουν...και τα λένε: 
Τ. Θεοδωρικάκος: (την Κυριακή το πρωί σε εκπομπή) Είπε ότι με αναλογικότερο εκλογικό νόμο, θα μπορούσε να σχηματιστεί μόνο κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ότι δεν είναι η ώρα τώρα. Όχι ακόμα.


ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

ΤΟ 40% ΤΩΝ 300, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 158 ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ.

Μπαίνει για συζήτηση στη βουλή σύντομα, ένας νέος εκλογικός καλπονοθευτικός νόμος, δεξιάς κοπής, δηλαδή ενισχυμένης αναλογικής. Πολλά λέγονται. Αλλά λίγα από αυτά είναι ειλικρινή και επί της ουσίας.

1. Ο εκλογικός νόμος κι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι απλή αναλογική. Η διατήρηση του περιορισμού του 3% για είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, σημαίνει κλοπή εδρών από τα μικρά κόμματα και δώρο στα μεγάλα και κυρίως στο πρώτο κόμμα.

2. Απλή αναλογική είναι η γνωστή «απλή μέθοδος των τριών».
Δηλαδή το 1% βγάζει τρεις έδρες (Στα 100 πήρες 1. Άρα στα 300 παίρνεις 3). Και για να πάρει ένα κόμμα μια έδρα χρειάζεται 0,33%.
Δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (π.χ.) που πήρε 0,41%, έπρεπε να πάρει το 0,41% των 300 βουλευτών, δηλαδή ένα βουλευτή (κι έχει και λίγο υπόλοιπο).
Δηλαδή τα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής και πήραν κάπου 8%, θα έπρεπε να πάρουν τουλάχιστον 24 έδρες (3% του 300 = 24).

 Που πήγαν αυτές οι έδρες ; Ποιος τις έκλεψε ;
Μάλιστα στην αριθμητική των εκλογικών τους νόμων, πάντα αυτό το ποσοστό των κομμάτων αναλύεται και αξιολογείται ξεχωριστά, αφού όσο μεγαλύτερο είναι τόσο πιο εύκολα σχηματίζεται η πλαστή και κλεμμένη αυτοδυναμία τους (δείτε τους πίνακες). 
Η ΝΔ θεωρεί αυτό το ποσοστό «παράγοντα σταθερότητας» του συστήματος. 
Το ίδιο όλοι τους. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ το κρύβει, αλλά συμφωνεί και το πέρασε στη βουλή. Οπότε σήμερα η ΝΔ δε χρειάζεται να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Έτσι ούτε καν το αναφέρει, στο νομοσχέδιό της.

3. Γι’ αυτό το λόγο κιόλας, ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση είχε καταψηφίσει τις προτάσεις – Τροπολογίες του ΚΚΕ που έλεγαν τότε και ξαναλένε τώρα «κατάργηση του πλαφόν 3% και του μπόνους των 50 (ή των όσων) πλασματικών εδρών».

4. Σήμερα η ΝΔ ξαναφέρνει τις αρχαίες ιδέες της για την «ανάγκη κυβερνησιμότητας», με την επαναφορά του μπόνους των 20 έως και 50 εδρών, (αυθαίρετο και έξω από κάθε λογική αριθμητικής και αναλογικότητας) δώρο στο πρώτο κόμμα. 
Για να έχουμε «σταθερές κυβερνήσεις» που «να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις». (Αποφάσεις φυσικά αντιλαϊκές, γιατί αλλιώς, αν είναι φιλολαϊκές, δεν θα είχε αντίρρηση κανείς και δε θα χρειαζόταν «πυγμή» και «αυτοδυναμία» για να περάσουν).

Λες και το σύστημά τους, δυσκολεύτηκε ποτέ να φτιάξει κυβέρνηση της αρεσκείας του, είτε με αυτοδυναμίες, είτε με τσόντες τύπου Καρατζαφέρη, Κουβέλη, Καμένου, Βαρουφάκη κλπ, είτε τελικά και με συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τότε).
ή λες και όλοι αυτοί, ντράπηκαν ποτέ να ψηφίσουν στη βουλή, όλοι τους μαζί, τα κρίσιμα στρατηγικά σχέδια των αφεντικών τους που είχαν στόχο να αλυσοδέσουν το λαό και τη χώρα σε οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά «μνημόνια» κάθε λογής (3ο κοινό τους μνημόνιο, γεωστρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ και Συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις στη χώρα μας, συμφωνίες της ΕΕ για το προσφυγικό, επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.λπ.).
5. Προτείνουν λοιπόν ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, όπου το πρώτο κόμμα με 25% θα παίρνει δώρο 20 έδρες. Με 30% θα παίρνει δώρο 30 έδρες. Με 35% θα παίρνει δώρο 40 έδρες. Και με 40% θα παίρνει δώρο 50 έδρες.
Δηλαδή με 25% θα παίρνει σύνολο 95 έδρες. Με 30% θα παίρνει 120. Με 35% θα παίρνει 145. Και με 40% θα παίρνει 160. (Βλέπε και πίνακες). 
Μπορεί να σχηματίσει αυτοδυναμία ακόμα και με 36 - 37%.
Και βέβαια τα ποσοστά που αναφέρουμε είναι επί του αριθμού των ψηφισάντων που ποτέ δεν είναι ίδιος (αλλά είναι πολύ μικρότερος) με τον αριθμό του συνόλου των ψηφοφόρων. Π.χ. η ΝΔ πήρε το 40% όσων ψήφισαν το 2019, που ήταν το 58% του συνόλου των ψηφοφόρων. Δηλαδή πήρε στην πραγματικότητα το 23% όσων είχαν δικαίωμα ψήφου. Αλλά πήρε 158 έδρες, δηλαδή το 53% των εδρών του κοινοβουλίου.
6. Κάνουν έτσι κουρέλι κάθε λογική αριθμητικής και αναλογικότητας, αλλά και ισονομίας, αυτοί που όλοι μαζί ψήφισαν κι απαιτούν από τα συνδικάτα, ότι για να προκηρυχθεί απεργία απαιτείται το 50%+1 του συνόλου όσων δουλεύουν σε μια επιχείρηση. Όχι το 50%+1 των συμμετεχόντων σε μια νόμιμη γενική συνέλευση. Όλων των υπαλλήλων.
Κανονικά οι καπιταλιστές έπρεπε να ψηφίσουν κι ένα νόμο που να λέει «Μπορείτε εσείς να ψηφίζετε όποτε θέλετε, αλλά την κυβέρνηση θα σας την λέμε εμείς. Μπορείτε επίσης να ψηφίζετε απεργίες, αλλά εμείς έχουμε τους νόμους, τα δικαστήρια και τα ΜΑΤ για να μη τις κάνετε ποτέ» (κούνια που τους κούναγε).

7. Η ενίσχυση της κλοπής του εκλογικού νόμου - περιορισμός ακόμα πιο πολύ της αναλογικότητας), τους χρειάζεται σήμερα και για έναν ακόμα λόγο. 
Τον ομολόγησε την Κυριακή το πρωί σε εκπομπή ο ίδιος ο υπουργός εσωτερικών, ο Τ. Θεοδωρικάκος. Είπε ότι με αναλογικότερο εκλογικό νόμο, θα μπορούσε να σχηματιστεί μόνο κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ότι δεν είναι η ώρα τώρα. Όχι ακόμα.
Αυτό δεν το θέλουν τώρα. Είναι πρόωρο. Το έχουν σαν τελευταία εναλλακτική λύση, που όμως την κρατάν για περιπτώσεις ... απελπισίας. 
Όπως π.χ. ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Είχαν εξαντλήσει όλες τις εφεδρείες. Όταν θυσιάζουν όλους τους Κουβέληδες, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να θυσιάσουν και τους Βενιζελοσαμαράδες.
8. Βέβαια ο νόμος αυτός κι αν ψηφιστεί τώρα, με λιγότερους από 200 βουλευτές, θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές. 
Έτσι η ΝΔ πάει για διπλές εκλογές (όταν γίνουν). Πρώτες με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ (αυτό που ψευδεπίγραφα αποκαλούν όλοι τους «απλή αναλογική») που δε βγάζουν αυτοδυναμία. Και καπάκι εκλογές με το δικό τους νόμο που διευκολύνει την αυτοδυναμία. 
Βέβαια το ΚΙΝΑΛ ανταπειλεί ότι «με τις πρώτες αυτές εκλογές μπορεί να βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ».
 Έργα παιγμένα ξανά με άλλους πρωταγωνιστές - μαριονέτες.

9. Απίθανη λοιπόν είναι η περίπτωση της ψήφισής του νόμου αυτού από «200 βουλευτές», παρ’ όλο που οι κριτικές των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜέΡΑ25 προς τις ρυθμίσεις αυτές του εκλογικού νόμου της ΝΔ δεν είναι επί της ουσίας της κλοπής, αλλά επί κάποιων λεπτομερειών της κατανομής των κλεμμένων, από την έτσι κι αλλιώς ενισχυμένη αναλογική. Πεδίο καλπονοθευτικής συμφωνίας ή διαπραγμάτευσης πάντα υπάρχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει το «δώρο» να μην είναι μεγαλύτερο από το 10% και ότι διαφωνούν γιατί «ο νέος εκλογικός νόμος εμποδίζει την αναζήτηση και εύρεση πολιτικών συγκλίσεων». (Χ. Σπίρτζης).
Το ΚΙΝΑΛ λέει το δώρο να μην είναι 20 έως 50 έδρες, αλλά να είναι 20 έως 35 έδρες. «Έτσι η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος θα επιτυγχάνεται με ποσοστό περίπου στο 40,5 με 41% των ψηφοφόρων κι όχι με 36,5% με 37% όπως γίνεται με το νόμο της ΝΔ». (Ε. Λιακούλη).
Και η Α. Αδαμοπούλου λέει ότι «Η πρόταση του ΜέΡΑ 25, αφορά σε μικτό σύστημα εκλογής βουλευτών και στην απόλυτη τήρηση της γνήσιας και ανόθευτης αναλογικότητας για τις 250 από τις 300 έδρες». (Α. Αδαμοπούλου). Για τις άλλες 50 έδρες δηλαδή δεν θα τηρείται η γνήσια και ανόθευτη αναλογικότητα. Καθαρές κουβέντες. Λέει η ΝΔ κάτι διαφορετικό ;

10. Έτσι (όπως λέει κι ο Ριζοσπάστης) : 
«Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ περί «αναλογικότητας» του εκλογικού νόμου που υπερασπίζεται ο καθένας, δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία που μοιράζονται για «σταθερότητα» στην κυβερνητική εναλλαγή και στο πολιτικό σύστημα, ώστε να υλοποιείται απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική. 
Αυτό υπερασπίζεται η ΝΔ όταν λέει ότι με τον νόμο που συζητιέται τώρα στη Βουλή θα προκύπτουν ισχυρές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις, για να αποφεύγονται «περιπέτειες» και «πολιτική αστάθεια». Την ίδια έγνοια έχει όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απαντά ότι ο δικός του εκλογικός νόμος διευκολύνει «συνεργασίες και συναινέσεις στη βάση προγραμματικών συμπτώσεων», άρα και κυβερνήσεις με μεγαλύτερο εύρος συναίνεσης. Την άποψη αυτή φαίνεται πως ασπάζονται και στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Είναι φανερό επομένως ότι στο έδαφος των «προγραμματικών συγκλίσεων» όλων των αστικών κομμάτων με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το μόνο που παραμένει βέβαιο είναι η συναίνεση στην αντιλαϊκή «σταθερότητα», με όποιο σύστημα κι αν γίνονται οι εκλογές».
Μάνος Δούκας στην katiousa.gr

Αλίευση - Παρουσίαση Τίτλου-Κειμένου: Viva La Revolucion 

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ?

Για ποια Δημοκρατία τολμούν να ομιλούν οι σάπιοι που σηψαιμεί κάθε οπή κάθε κυττάρου τους κι έχουν σακατέψει κρανία, κοινωνία, που έχουν πολτοποιήσει ζωές, που έχουν κάνει σμπαράλια όνειρα, που έχουν καταστήσει τη χώρα κρανίου τόπο κι ένα πεδίο βολής φτηνό ;
Ποια είναι αυτή η Δημοκρατία που επιτρέπει να δολοφονούν αθώους Φύσσες και Λαχμάτ, να αποστραγγίζεται κάθε ταμείο δημοσίων εσόδων για εξοπλισμούς σε ξένους πολέμους, να έχουν ξεπουληθεί όλα μπιρ παρά αφού πρώτα απαξιώθηκαν κι ερειπώθηκαν, να δυστυχεί ο λαός της και να σέρνεται στον εξευτελισμό, την κοροϊδία, τη λοιδορία και την απόλυτη ταπείνωση όχι μόνο παρασκηνιακά και έμμεσα αλλά πλέον και θεσμικά και απροκάλυπτα;

"Κάνουν διαδήλωση για τους "λαθρομετανάστες" φτωχοδιαβόλους που σιτίζονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα με φακές βαθιάς κατάψυξης, που πεθαίνουν απ την παγωνιά και την κακουχία, που δεν έχουν πού να ακουμπήσουν το ταλαίπωρο σαρκίο τους χωρίς τρόμο θανάτου και παραδίδουν προδοτικά και απολύτως συναινετικά τη χώρα μας στους λαθροεισβολείς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Τουρκία και Ισραήλ, στις αρπακτικές κουρούνες που μας κατατρώνε το ήπαρ, που μας αφαιμάζουν απ τον πλούτο μας, που μας στερούν την αξιοπρέπεια της αυτοδιάθεσης και της όποιου βαθμού στερούμενης αξιοβίοτης ζωής μας .
Μάς τσιμπολογάνε σαν όρνεα, μας κατασπαράζουν ως ύαινες πτωματοφάγες τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, των ισχυρών λυκοσυμμαχιών, σε συμφωνία με τα συμφέροντα της μαφίας των ελληνικών πλουτοκρατών, των Ελλήνων πολιτικών που ψηφίζουν να κυβερνήσουν, των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που τους στηρίζουν .
Απ τη μια πνιγμένοι αθώοι άνθρωποι κι απ την άλλη ο κάθε σκώληκας, ένοχος, καρακόλι και τσουτσέκι Πορτοσάλτε να φωνάζει με την ιδιότητα του δημοσιοκάφρου "Πνίχτε τους!" .

Και την ίδια στιγμή να δένει τα κορδόνια πολιτικών, εφοπλιστών, ξένων συμφερόντων κατά του τόπου μας, ιδεολογικός άξιος απόγονος ταγματασφαλιτών, Μαγγανάδων και μπουραντάδων .
Να μας βουτάνε τον ορυκτό μας πλούτο στο Αιγαίο, να εκμεταλλεύονται οτιδήποτε έσοδό μας και όλη η αμοιβαδούσα διανόηση, όλα τα πρωτόζωα μαστιγωτά και με ψευδοπόδια ΜΜΕ να στίβουν σπόγγους για να καθαρίσουν κώλους, να μαζέψουν σκατά λαμόγιων και να ευφραίνονται που ευημερεί η τάξη τους κι άλλοι αυτοκτονούν, άλλοι πεινούν, άλλοι απελπίζονται, κοντά 50.000 οι άστεγοι, οι σύγχρονοι Προμηθέες δίπλα μας, ανάμεσά μας κι ο κάθε Πορτοσάλτε φροντίζει γι άλλους, για τους επιστάτες του, ώστε να γλείφει τα κοκαλάκια που του πετάνε δώρο τ αφεντικά του, ωσάν πιστό σκυλί τους .
Φασίστες χτυπούν δημοσιογράφο της Ντόιτσε Βέλε και την ίδια στιγμή ο Κώστας Μπακογιάννης λαμβάνει 650.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και λόγω ιδιότητας περιφερειάρχη, να ανακαινίσει το σπίτι του πατέρα του σ ένα κωλοχώρι της Ευρυτανίας που θα το πει "Σπίτι της Δημοκρατίας" .

Για ποια Δημοκρατία τολμούν να ομιλούν οι σάπιοι που σηψαιμεί κάθε οπή κάθε κυττάρου τους κι έχουν σακατέψει κρανία, κοινωνία, που έχουν πολτοποιήσει ζωές, που έχουν κάνει σμπαράλια όνειρα, που έχουν καταστήσει τη χώρα κρανίου τόπο κι ένα πεδίο βολής φτηνό ;

Ποια είναι αυτή η Δημοκρατία που επιτρέπει να δολοφονούν αθώους Φύσσες και Λαχμάτ, να αποστραγγίζεται κάθε ταμείο δημοσίων εσόδων για εξοπλισμούς σε ξένους πολέμους, να έχουν ξεπουληθεί όλα μπιρ παρά αφού πρώτα απαξιώθηκαν κι ερειπώθηκαν, να δυστυχεί ο λαός της και να σέρνεται στον εξευτελισμό, την κοροϊδία, τη λοιδορία και την απόλυτη ταπείνωση όχι μόνο παρασκηνιακά και έμμεσα αλλά πλέον και θεσμικά και απροκάλυπτα;
Το ματωμένο πρόσωπο του χτυπημένου εκπαιδευτικού, του γκλομπιασμένου συνταξιούχου, του αντισυστημικού δημοσιογράφου, του διαδηλωτή φοιτητή, του ΑμεΑ χωρίς επίδομα, του κομμουνιστή που παρεμποδίζει τον πλειστηριασμό, είναι η αστική δημοκρατία τους .
Το νεκρό σώμα του Φύσσα που ακόμη δεν έχει βρει αναπαμό στα δάκρυα της μάνας του .


Αυτούς όμως, να είστε βέβαιοι, δε θα τους βάλουν ούτε φωτογραφία στο Σπίτι της Δημοκρατίας ΤΟΥΣ ."



Αλιεύτηκε από: 
Aristea Seremeti

Κατιούσα:
Σε ανακοίνωση-σχόλιό του για τη χτεσινή φασιστική, τραμπούκικη επίθεση στο δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι, το ΚΚΕ τονίζει.
«Η δολοφονική επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών στο δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Θωμά Ιακόμπι, ο οποίος συνεχίζει να συνεισφέρει στην ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης, δεν είναι μόνο καταδικαστέα, αλλά και απόδειξη ότι σήμερα “αέρα στα πανιά” της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής, έχει δώσει η απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως, στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, για την απαλλαγή της ηγεσίας και των στελεχών της από τα βαριά αδικήματα, για τα οποία κατηγορούνται και η οποία ουσιαστικά τους δίνει τη δυνατότητα να επανέρχονται στη δολοφονική τους δράση».
«Τώρα πρέπει να ενταθεί η επαγρύπνηση και ο αγώνας για να απομονωθούν οι φασίστες, αλλά και για να τιμωρηθούν για τα εγκλήματά τους»


Παρουσίαση Βίντεο -Τίτλου - Κειμένου: Viva La Revolucion