Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ !!

,,Το τεχνικό πρόγραμμα προβλέπει ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και το μεγάλο πακέτο πηγαίνει στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη, με κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που δεν πρέπει να κατασκευαστεί  και θα εκτινάξει τα δημοτικά τέλη στα ύψη.,,


16/01/2020
Το Τεχνικό Πρόγραμμα που προτείνει η Δημοτική Αρχή για το 2020 αποτυπώνει και σε επίπεδο τεχνικών έργων, την αντιλαϊκή στρατηγική που υλοποιείται και από το Δήμο μας και φυσικά είναι πίσω πολύ από τις λαϊκές ανάγκες , τις ανάγκες της Ζακυνθινής οικογένειας. 
Φυσικά στην ουσία του συμφωνούν και άλλοι συνδυασμοί. 
Μιας και το τεχνικό πρόγραμμα είναι κομμένο και ραμμένο στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που συνεχίζει από εκεί που άφησε τα πράγματα η Προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Για παράδειγμα σχεδόν όλοι μαζί ψηφίσατε να αναβαθμιστεί το λιμάνι όχι για να εξυπηρετεί καλύτερα το ζακυνθινό λαό αλλά για να εξυπηρετεί καλύτερα τα μεγάλα συμφέροντα. 
 Είναι σημαντικό και το τονίζουμε για άλλη μια φορά πως το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είναι άσχετο ή ανεξάρτητο όπως υποστηρίζουν  -η Δημοτική Αρχή αλλά και όλοι οι άλλοι συνδυασμοί που μιλούν για “αυτοδιοίκηση”-   με ότι συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ίσα ίσα που είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της πολιτικής , 
της πολιτικής με απλά λόγια που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, που ξεκινάει από την ΕΕ , εξειδικεύεται μέσα στην Ελληνική Βουλή και υλοποιείται στις Περιφέρειες και στους Δήμους της χώρας και φυσικά δεν μπορεί να μείνει έξω από όλο αυτό το αντιλαϊκό σύμπλεγμα ο Δήμος Ζακύνθου.
Και από το Τεχνικό Πρόγραμμα φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση διεκδίκησης από την κεντρική κυβέρνηση. 
Και ξέρετε κύριε Δήμαρχε η διεκδίκηση δεν γίνετε μέσα σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία. 
Εμείς μιλάμε για την λαϊκή διεκδίκηση που ο Δήμος θα έπρεπε να συμβάλει να αναπτυχθούν, αγώνες με όρους κινήματος και με όρους σύγκρουσης με σωματεία και συλλόγους και φορείς των εργαζομένων, των μικρών επιχειρηματιών, των αγροτών και της νεολαίας που αποτελούν την πλειοψηφία του νησιού μας, ώστε να μπουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες και να γίνουν έργα υποδομής στο νησί. 
Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε κάτι . Αυτό δείχνει το παράδειγμα της Πάτρας που είναι και κοντά μας.
Και στο Τεχνικό Πρόγραμμα λοιπόν φαίνεται ότι αποδέχεστε αυτή την πολιτική δηλαδή την τεράστια περικοπή των πόρων (πάνω από 60% από το 2009), που έγινε από τις κυβερνήσεις προς τους δήμους, και στον Δήμο Ζακύνθου. 
Την πολιτική της υποχρηματοδότησης, του μειωμένου και κακοπληρωμένου προσωπικού, της συρρίκνωσης των υπηρεσιών αλλά και των κοινωνικών δομών του Δήμου μας 
Εδώ παρά τους λίγους μήνες που έχετε αναλάβει έχετε διαπράξει "σπουδαίο" έργο:
Ενδεικτικά υποβαθμίζετε οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία έχει απομείνει όπως το Δημοτικό Εστιατόριο που σιτίζονταν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας αλλά και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου και στη θέση του βάλατε catering . Αποφασίσατε να κλείσετε το ΚΕΠ του Αγίου Λουκά ώστε να ταλαιπωρούνται ακόμα παραπάνω οι Δημότες ειδικά εκείνης της Περιοχής, αλλά και άλλοι για ένα χαρτί, απαξιώσατε το πρόγραμμα για τις γυναίκες θυμάτων βίας στο νησί , κόβετε το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά, αυξάνετε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κ.α.
Είναι ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει κείμενο στην εισήγηση του Τεχνικού Προγράμματος που εισηγείστε για το πιο ακριβώς έργο θα συνεχίσετε και ποιο θα κάνετε εσείς σαν Δημοτική αρχή, γενικά που δίνεται προτεραιότητα, τι θα γίνει συγκεκριμένα και που, 
αλλά ακόμα και μόνο από τους πίνακες αποτυπώνονται κάποια ουσιώδη ζητήματα. 

Πρώτον
η αντισεισμική θωράκιση είναι στα αζήτητα , η αντιπλημμυρική προστασία είναι αποσπασματική και πολύ πίσω από τις ανάγκες όπως και η αντιπυρική προστασία. Γιατί πρέπει κάθε φορά να έρχονται αυτές οι ανάγκες με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο?
 Για παράδειγμα που είναι η ανάγκη για άνοιγμα δρόμου διαφυγής στο Κερί που είναι και το πιο πρόσφατο παράδειγμα ή τα έργα που πρέπει να γίνουν στα καμίνια στη πόλη για να μην πλημμυρίζουν; Ούτε το 2020 δεν θα γίνουν ...
Δεύτερον έχουμε ζητήσει και μάλιστα πήρε και απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει η Δημοτική Αρχή τη συνολική εικόνα για τα σχολικά κτίρια μαζί με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν πράγμα που ακόμα το περιμένουμε και το ξαναθέτουμε και σήμερα.
 Χρειάζεται να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή σε ποιο διάστημα και ποιες ακριβώς επισκευές συντηρήσεις θα κάνει στα σχολικά κτίρια. Αν θα φτιάξει κάποιο καινούριο σχολικό κτίριο όπως στο 1ο γυμνάσιο λύκειο που είναι το παλιό σχολικό κτίριο ή στο ΕΝΕΕΓΥΛ που είναι αίθουσες προκάτ η αλλού.Δεν μας λένε τίποτα γενικά νούμερα σε κωδικούς γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι μπορεί να μένουν για χρόνια αδιάθετα ή και να μη γίνουν ποτέ. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νησί είναι τεράστιο.
Τρίτον το μεγάλο πακέτο σχεδόν τα 3 τέταρτα των κονδυλίων του Τεχνικού Προγράμματος δίνονται για την διαχείριση των απορριμάτων που όμως δεν σχεδιάζεται με στόχο την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που έχουμε στο νησί μας, για τη προστασία του περιβάλλοντος, με διαλογή στην πηγή, χωρίς επιβάρυνση και αύξηση των ανταποδοτικών τελών, αλλά ο σχεδιασμός αυτός υπηρετεί την εκχώρηση της διαχείρισης στους ιδιώτες. 
Μιας και αποκομιδή απορριμμάτων ίσον μπίζνα για εσάς. Ενώ δίνετε ψίχουλα για τα υπόλοιπα όπως σχολικά κτίρια, για προστασία αντισεισμική , αντιπλημμυρική και αντιπυρική, για την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών, για ανάπλαση χώρων και παιδικών χαρών, αλλά και των γηπέδων αλλά και για την οδική ασφάλεια που πονάμε πολύ ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με πολλά ατυχήματα. 
Αλήθεια που βρίσκεται το έργο της Ταβουλάρη αλλά και το Open Mall στο Τεχνικό πρόγραμμα? 
Την ίδια στιγμή σχεδόν 20.000.000 θα πάνε για να φτιαχτεί ένα εργοστάσιο που θα πηγαίνει κόντρα στη διαλογή στη πηγή, για να παραδοθεί στον ιδιώτη που θα οικονομάει και ταυτόχρονα θα φορτωθεί την αύξηση των δημοτικών τελών η Ζακυνθινή οικογένεια. Μπορεί το εργοστάσιο να χρηματοδοτείται για να παραδοθεί στον ιδιώτη αλλά η λειτουργία δεν χρηματοδοτείται για να πληρώνει κι' άλλο η Ζακυνθινή οικογένεια.
Άρα συμπερασματικά δίνετε ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και το χοντρό πακέτο πάει στα μεγάλα συμφέροντα. Για την πόλη μας, για τα χωριά μας δεν υπάρχουν έργα υποδομής. 
Κοροϊδεύετε τους προέδρους όταν βάζετε να διαλέξουν μόνο τρία έργα, ώστε να κόψουν μόνοι τους τι να μην γίνει. Δεν χωράει το 2020 η ασφάλεια των κατοίκων του κάθε χωριού αλλά και τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν σε τρία έργα.

Είναι ανάγκη η πραγματοποίηση έργων μη ανταποδοτικών, δωρεάν για τον λαό, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για τη σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών.


Για όλους του παραπάνω λόγους είναι φανερό πως η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει το Τεχνικό πρόγραμμα.
Απαλλοτριώθηκε Από Εδώ 

Αλίευση - Παρουσίαση Τίτλου- Φωτο - Κειμένου: Viva La Revolucion