Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΠΕΛΕΤΙΔΗ !!

Αυτοί θα μας σώσουνή θα μας τελειώσουν ;
Αυτό που ζούμε στην Πάτρα δεν έχει προηγούμενο !
Ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών συνενώνονται ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις, εξαφανίζονται παλιές δημοτικές παρατάξεις με σκοπό τη συγκρότηση νέων σχημάτων και συνασπίζονται δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, με στόχο να φράξουν το δρόμο του Πελετίδη προς μια δεύτερη θητεία !
Εδώ και καιρό, στον τοπικό Τύπο αρθρογραφούν βουλευτές, στελέχη των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. ,ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικοί, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και όλοι αυτοί ομονοούν πως ΄΄πρέπει να χάσει ο Πελετίδης΄΄.
Όσο όμως οι δημοσκοπήσεις που κάνουν δείχνουν ότι, παρά τις επιθέσεις λάσπης, συκοφαντίας, παραπληροφόρησης, δεν γονατίζει το θεριό, τόσο εντείνεται το μένος των εκπροσώπων της αστικής τάξης εναντίον του.
Άραγε τι κακό κάνει στην πόλη και τους δημότες του αυτός ο δήμαρχος που πρέπει να εξοστρακιστεί ;
Συνήθως, στο ερώτημα αυτό οι πολέμιοί του απαντούν ΄΄οι ενέργειές του ζημιώνουν την πόλη, μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξή της, χάνονται ευκαιρίες΄΄.
Ωραία, ας δούμε τότε μία προς μία τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρονται:
• Εμποδίζει, λένε, στο να φθάσει πιο γρήγορα το τρένο στην Πάτρα.
Θέλουν να πουν πως έπρεπε η δημοτική αρχή να συναινέσει στην επιφανειακή διέλευση του τρένου , να διχοτομηθεί η πόλη, γιατί έτσι θα συντόμευε ο χρόνος κατασκευής του έργου και θα κόστιζε πολύ λιγότερα χρήματα.
Ότι απαιτεί η δημοτική αρχή την πλήρη υπογειοποίηση και τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα μοναδικό γραμμικό πάρκο, όπου θα εκτείνεται από το Ρίο ως την Πάτρα αυτό θα ωφελήσει ή θα ζημιώσει την πόλη ;
Ότι δεν έχουν ακόμη έτοιμες ούτε τις μελέτες για διέλευση του τρένου από το κέντρο – ενώ υποτίθεται πως βιάζονται – τους εμπόδισε ο Πελετίδης να τις κάνουν ;
• Δεν θέλει, λένε, να αναλάβει τη διαχείριση του φράγματος Πείρου.
Αλήθεια είναι, αλλά δεν μας λένε ποιος άλλος δήμος έχει αναλάβει τέτοιου μεγέθους φράγμα ; Δύο γειτονικά μας, ο Εύηνος και ο Μόρνος λειτουργούν με ευθύνη κρατικών υπηρεσιών. Εδώ, θέλουν να το αναλάβει η ΔΕΥΑΠ για να πληρώνουν οι Πατρινοί 4,5 εκ.ευρώ το χρόνο λειτουργικά έξοδα. Και τι θα πουν στον κόσμο σε λίγο καιρό αυτοί που θέλουν να μας σώσουν ; Καταψηφίστε τον Πελετίδη που δεν θέλει να πληρώσετε και ψηφίστε εμάς που θέλουμε να σας χαρατσώσουμε ;
• Δεν θέλει, λένε, την εμπλοκή επιχειρηματιών στο θαλάσσιο μέτωπο.
Κι αυτό αλήθεια είναι, αλλά δεν μας λένε αυτοί με τίνος τα συμφέροντα είναι ; Αυτών που εποφθαλμιούν τα φιλέτα της παραλιακής για τα κέρδη τους, ή με το λαό που αγωνίστηκε να παραχωρηθεί στην πόλη το θαλάσσιο μέτωπο ;
Ας απαντήσουν στο ερώτημα : Θα ωφεληθεί ή θα ζημιωθεί η πόλη και ο λαός της όταν θα δημιουργηθούν εκεί – μετά από διαγωνισμό – χώροι πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού ;
• Θέλει, λένε, να τα έχει καλά με όλους και με τις ενέργειές του ζημιώνει τον δήμο ;
Για να είναι αρεστός σε αυτούς έπρεπε να έχει απέναντί του την κοινωνία ! Να εισπράττει φόρους, να βάζει πρόστιμα, να χρησιμοποιεί παντού και για όλα εργολάβους, να παραχωρεί δημοτικά φιλέτα σε κεφαλαιοκράτες, να δέχεται αδιαμαρτύρητα την εκμετάλλευση των λίγων ισχυρών έναντι των πολλών αδυνάτων και, γενικά, να ενσωματωθεί στο σύστημά τους ως ένας ακόμη δυνάστης του λαού του.
Λένε πως ζημιώνει το δήμο επειδή αρνείται να βγάλει σε πλειστηριασμούς τα σπίτια του κόσμου! Οι μισοί και πλέον Πατρινοί έχουν παλιά χρέη προς το δήμο και με το νέο νόμο όσοι χρωστούν πάνω από 500 ευρώ και δεν έχουν να πληρώσουν βγαίνουν στο σφυρί περιουσιακά τους στοιχεία. Απορρίπτουν την πρόταση της δημοτικής αρχής να υπάρξει διαγραφή χρεών σε μακροχρόνια άνεργους, δικαιούχους του ΚΕΑ και άλλων ευπαθών ομάδων ή να γίνει ρύθμιση για διάφορες κατηγορίες πολιτών με εισοδηματικά κριτήρια. Γι αυτό και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (πλην αυτές των Πατούχα και Σαμούρη) δεν ψήφισαν τα προτεινόμενα μέτρα.
Αυτά, λοιπόν, είναι κατά βάση τα ΄΄εγκλήματα΄΄ Πελετίδη όπου οι πολιτικοί υπηρέτες της αστικής τάξης και όλη η διαπλοκή της πόλης θέλει να απαλλαγεί από την παρουσία του.
Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός της Πάτρας. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα…


Του 

Και ΕΠΙ ΤΣΙΠΡΑ ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΑΦΕΝΤΟΔΟΥΛΟΙ ?!!

To πατιρντί συνεχίζεται στο Εργοδοτικό (ουπς..."εργατικό" ήθελα να πω) Κέντρο Κατερίνης.
Η απερχόμενη διοίκηση (ΠΑΣΚΕ) έφερε μεχρι και αστυνόμους και ΜΑΤ και εισαγγελείς για να ελέγχουν ΑΥΤΟΙ (!!!) τους αντιπροσώπους των σωματείων για το νόθο συνέδριό τους ενώ οι ίδιοι προτίμησαν να πάνε για καφέ στις διπλανές καφετέριες, αφού άλλοι ανέλαβαν το ρόλο τους!!!
Όμως μαζεύτηκε και πάλι εργατόκοσμος έξω από το ΕΚΚ και φώναζε συνθήματα που τους ταιριάζανε γάντι:
«Σωματεία ταξικά όχι εργοδοτικά»,
«ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών» και μέχρι αργά το βράδυ ήταν εκεί και τους χάλασε τη σούπα.
Η ΠΑΣΚΕ όμως έχει πλάτες βεβαίως βεβαίως και δε χαρίζει κάστανα.....Έτσι κάλεσε σε βοήθειά της όχι απλούς εργατουπάλληλους να στηρίξουν τις καλπονοθείες της, αλλά κάλεσε ....όλη την αφρόκρεμα της ΠΑΣΚΕ από τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργοδοτικού (ουπς πάλι λάθος..."εργατικού" ήθελα να πω) Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Σκοπός όλων αυτών είναι η ΜΗ νομιμοποίηση των 6 αντιπροσώπων του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων που παίζει να είναι και οι μόνοι πραγματικά εκλεγμένοι μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι στο σκοτάδι....
Είπαμε όμως, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα!
Κι όλα αυτά με τις πλάτες και της ΓΣΕΕ αλλά και της δικαστικού αντιπροσώπου που έκανε το παν να νομιμοποιήσει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία.
Έτσι την Τρίτη το πρωί παραιτήθηκε αυτή η δικαστική αντιπρόσωπος, έπειτα από καταγγελία που έγινε σε βάρος της στο Δικηγορικό Σύλλογο αφού..... έφυγε κρυφά (!!!) από το Εργατικό Κέντρο χωρίς να δώσει το πρακτικό της υποτιθέμενης Γενικής Συνέλευσης που της είχε ζητηθεί (άκουσον άκουσον!!).
Σούργελα εργατοπατέρες.
Και κάπως έτσι εκλέγονται οι Παναγόπουλοι και οι Πολυζωγόπουλοι στη ΓΣΕΕ.
aπ' τη σ. Katerina