Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

το site με άγνωστες στιγμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας !!
Η ΚΕ του ΚΚΕ, ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ, τιμάμε φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 

Οι πολιτικές - ιστορικές εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα είναι ενταγμένες στον εορτασμό για την συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ. 

Η δημιουργία του site έρχεται να συμβάλει σε όλη αυτήν την μεγάλη δραστηριότητα. Επιδιώκει να φωτίσει πτυχές της ηρωϊκής πάλης του ΔΣΕ. 
Να συμβάλει στη διάδοση της ιστορικής αλήθειας, των πολιτικών διδαγμάτων. 
Οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον τιτάνιο αγώνα του. 
Το αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό προέρχεται από το Αρχείο του ΚΚΕ και μεγάλο κομμάτι αυτού έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Παρουσιάζονται άγνωστες στιγμές από τις μάχες στα χαρακώματα, τις δημοκρατικές συνελεύσεις, την ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση. 
Στιγμές από την καθημερινότητα της ζωής στο βουνό την ώρα της ανάπαυλας. 
Σπάνια ντοκουμέντα με διαταγές, προσωπικές μαρτυρίες και γράμματα μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. 
Το περιεχόμενο θα εμπλουτίζεται όλο το επόμενο διάστημα με νέο υλικό. 


Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση: http://dse.kke.gr/
.........................................................................................................

και Ας έχουμε κατά Νου τις παρακάτω σκέψεις του φίλου


Ο Σοσιαλισμός απέτυχε...

....αν κι ο διεθνής ιμπεριαλισμός επενέβη στρατιωτικά το '18 με τους στρατούς 20 Χωρών προκειμένου να συντρίψουν τη νεαρή Οκτωβριανή Επανάσταση, ώστε να μη αφήσουν να εδραιωθεί ο Σοσιαλισμός με κίνδυνο αργότερα......να αποτύχει.

Το ίδιο έκανε το '40 εξοπλίζοντας "μέχρι τα δόντια" το ναζισμό του Χίτλερ προκειμένου ν' ανακόψει τη Σοσιαλιστική πορεία προς τη πρόοδο και την ευημερία του Σοβιετικού Λαού και να εμποδιστεί έτσι η πιθανότητα της μελλοντικής.....αποτυχίας του....

Επίσης στην Ελλάδα το '46-'49 επενέβησαν στρατιωτικά οι δύο ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της εποχής με τα πιο σύγχρονα δολοφονικά όπλα που διέθεταν προκειμένου να εμποδίσουν τον ΔΣΕ να εγκαθιδρύσει το Σοσιαλισμό ο οποίος μοιραία θα είχε την τύχη επίσης να...αποτύχει....

...υπάρχουν δεκάδες άλλα παραδείγματα που αποδεικνύουν τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών προκειμένου να εμποδίσουν την...αποτυχία του Σοσιαλισμού.