Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕΣε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για την συμφωνία της ντροπής που υπέγραψε ο διορισμένος πρόεδρος και γραμματέας της ΓΣΕΕ και όλη η «συνδικαλιστική μαφία» αναφέρει:

«O διορισμένος πρόεδρος και γραμματέας της ΓΣΕΕ και όλη αυτή η ομάδα που οι εργαζόμενοι ονόμασαν "συνδικαλιστική μαφία", αυτοί που δεν είχαν την τσίπα να στηρίξουν τις απεργίες των συνδικάτων τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, υπέγραψαν σαν τον κλέφτη την "συμφωνία της ντροπής", την επέκταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με πάγωμα μισθών, όπως επιθυμούσαν εργοδότες και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς καμία αρμοδιότητα συναίνεσαν να παγώσει ο υπουργός τους μισθούς και τα μεροκάματα, έκαναν τη βρώμικη δουλειά.

Μια συμφωνία που, την στιγμή το ηλεκτρικό, το πετρέλαιο, τα νοίκια, το ίδιο το γάλα των παιδιών μας γίνεται κάθε μέρα πιο ακριβό, αυτή η συμφωνία με την υπογραφή των εργατοπατέρων παγώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Μονιμοποιεί την φτώχεια των εργαζομένων για να διασφαλίζει τα κέρδη των αφεντικών.

Για να κρύψουν τον βρώμικο ρόλο τους, λένε ψέματα ότι ο ίδιος ο υπουργός που πάγωσε τους μισθούς, μπορεί το επόμενο διάστημα να επιτρέψει την αύξηση του βασικού μισθού! 

Δηλαδή αναγορεύουν τον υπουργό Εργασίας σε δερβέναγα της τσέπης και του μισθού της εργατικής τάξης. Και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στους αγώνες των εργαζομένων που ακόμη και σήμερα, σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό, αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις.

Ταυτόχρονα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είναι η πρώτη που κάρφωσε βαθιά το μαχαίρι στο σώμα της κοινωνικής ασφάλισης. 

Προωθεί με φανατισμό τα επαγγελματικά ταμεία μαζί με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης της ΝΔ στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η "συμφωνία της ντροπής" δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από τους εργαζόμενους!

Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Σε καμία χώρα, ποτέ και πουθενά, τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν δεν "χάρισαν" αυξήσεις και δικαιώματα στους εργαζόμενους. Μόνο οι αγώνες των εργαζόμενων είχαν αποτέλεσμα.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργοστάσιο, γραφείο, κατάστημα, λιμάνι να αναπτυχθεί δράση και να παρθούν πρωτοβουλίες για να ανατραπεί ο αντεργατικός σχεδιασμός. Με συζήτηση, ενημέρωση, συνελεύσεις, οργάνωση, απεργίες, αλληλεγγύη. Με σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με νέους εργαζόμενους, με απεργιακές επιτροπές παντού!

Να δυναμώσει ο αγώνας για να απαλλαχτεί το εργατικό κίνημα από τους πλασιέ των αφεντικών!

Απεργιακή Απάντηση Τώρα!
».
Από 902.gr


Παρουσίαση Viva La Revolucion 

Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΡΑΜΑ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης Καταπέλτης !!
Ξεσκεπάζει την Χωρίς Αρχές κοινή στάση της αντιπολίτευσης των εκπροσώπων της ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο ...


Στην παρέμβασή του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία έκλεισε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Συζητάμε σήμερα τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας, αλλά αυτό που θέλει να επιβάλει μέρος της αντιπολίτευσης και το λέει καθαρά, είναι: Δημοτική Αρχή θα κάνεις αυτό που λέμε εμείς και όχι αυτό που έχεις προγραμματίσει και σχεδιάσει, γιατί αν συνεχίσεις έτσι, θ’ αλλάξουμε όλους τους κωδικούς.
Τι θα πετύχετε μ’ αυτό; Μόνο εμπόδια βάζετε. Δεν υπάρχει τίποτα εποικοδομητικό στην αντιπολίτευσή σας. Αλλά αφού είστε σίγουροι ότι είναι εποικοδομητικό αυτό που κάνετε, να πορευτείτε μέχρι τέλους και να κατέβετε στις εκλογές και ως ενιαία παράταξη.
Δηλώσατε επίσημα ότι ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ, είστε μια γροθιά και έτσι θα έρχεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έπρεπε όμως και προεκλογικά, να πείτε ότι κατεβαίνουμε χωριστά, όχι γιατί διαφωνούμε, αλλά γιατί έχουμε και κάποιες φιλοδοξίες. Οπότε θα βλέπαμε και τις ψήφους που θα παίρνατε από τον Πατραϊκό λαό. Κι επειδή είναι ένα ερώτημα αυτό, κάντε το στις επόμενες εκλογές. Μια γροθιά εσείς από κει και μια εμείς από ‘δω και θα δούμε τι θα επιλέξει ο Πατραϊκός λαός.
Την εισήγηση του Αντιδημάρχου, δεν την διαβάσατε, γιατί εσείς, δεν διαβάζετε, δεν ακούτε δεν βλέπετε. Λέτε ότι εμείς δεν έχουμε αναπτυξιακό προϋπολογισμό, δεν έχουμε σχεδιασμό.
Ποιος είναι ο δικός σας σχεδιασμός;
Τι παρουσιάσατε σήμερα;
Εμείς λέμε ότι όχι μόνο έπρεπε να έχουμε τριπλάσιο προϋπολογισμό, αλλά να μας επιστραφούν και τα παρακρατούμενα, που ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ προς τους Δήμους και τα οποία αν ερχόντουσαν, θα μπορούσαμε να λύσουμε πολλά και μεγάλα προβλήματα.
Είπατε ότι έχετε όραμα.
Ποιο είναι αυτό το όραμα; Όλο «θα» και αέρας κοπανιστός. Αυτό είναι το όραμά σας.
Ας πούμε εμείς τι χειροπιαστά έργα κάνουμε και πόσα ακόμα έχουμε προγραμματίσει και είναι αυτό που σας ενοχλεί. Πλαζ, Μανιακίου, Αρσάκειο, Αποθήκες ΑΣΟ, Εργοστάσιο Τέχνης, Παλιά Σφαγεία, Καντριάνικα, Αγία Σοφία, Άνω και Κάτω Πόλη, σκάλες Αγίου Νικολάου, Ζαρουχλέικα, ΔΕΥΑΠ και για μια σειρά άλλων έργων.
Με τα μάτια τα δικά σας, αυτά δεν είναι τίποτα. Για το λαό μας όμως είναι έργα που τα βλέπει να γίνονται. Βλέπει τις πλατείες, τις παιδικές χαρές και τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε εσείς, το καταλαβαίνει ο Πατραϊκός λαός.
Συνεχίστε εσείς και θα συνεχίσουμε κι εμείς τον δρόμο μας.
Επειδή είναι καινούργια χρονιά κι εμείς θέλουμε να σας βλέπουμε χαρούμενους κι ευτυχισμένους συνεχίστε έτσι, δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη χαρά σας. Να φύγετε από ‘δω ενωμένοι και χαμογελαστοί, ότι επιτέλους νικήσατε. Συνεχίστε σ’ αυτό το δρόμο, αλλά να ξέρετε το εξής: Εάν φτάσετε στο σημείο, η ενότητά σας, να γίνει εμπόδιο σ’ αυτή την πόλη, δεν θα σας δώσουμε τη χαρά. Κρατήστε λοιπόν κι ένα μέτρο σ’ αυτή τη συνεργασία σας και κοιτάξτε μέχρι πού θα την πάτε, γιατί ο Πατραϊκός λαός, δεν θ’ ανεχτεί ζιζάνια που θέλουν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση
».


***
Συζητήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2020 όπως κατατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Στην εισήγησή του (διαβάστε εδώ αναλυτικά) ο αντιδήμαρχος Δ. Πλέσσας τόνισε πως «η εισήγησή μας διαμορφώθηκε, μετά από έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο και διαβούλευση που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα στις ΔΕ, στα Διαμερίσματα, σε Κοινότητες, καθώς και με εκπροσώπους φορέων, πριν φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης διαμορφώθηκε σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα τέλη που ψηφίστηκαν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με τις ανάγκες των Υπηρεσιών μας, καθώς επίσης και με τους προϋπολογισμούς των Νομικών Προσώπων του δήμου που ψηφίστηκαν από τα Διοικητικά τους Συμβούλια».

Επεσήμανε ότι «για τους δήμους, τα Τακτικά Έσοδα που είναι ο κορμός του προϋπολογισμού αποτελούνται από τους λεγόμενους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που έχουν πηγή τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα "ίδια έσοδά" τους» δηλαδή τα τέλη και οι δημοτικοί φόροι που επιβάλλονται στο λαό μέσω συγκεκριμένης νομοθεσίας διαχρονικά.

Υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τους θεσμοθετημένους πόρους που με νόμους έχουν ψηφιστεί για την Τοπική Διοίκηση οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 θα έπρεπε να λάβουν 6 δισ., 62 εκατ. ευρώ», αλλά παρακρατούν «4 δισ., 205 εκατ. ευρώ για το 2020 και φυσικά δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αποπληρωμή των παρακρατηθέντων εσόδων της Τοπικής Διοίκησης που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης».

Ο Δ. Πλέσσας είπε επίσης πως «μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, ψάχνουμε χαραμάδες και κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία, να ανοίξουμε δρόμους διεκδίκησης και να προσφέρουμε στον πατραϊκό λαό ελαφρύνσεις και απαλλαγές μέσω της πολιτικής μας για τα δημοτικά τέλη με γενική μείωση αυτών σε ποσοστό 23%, αλλά και 50% και 100% σε 12 "ευπαθείς", όπως τις ονομάζουν αυτοί που τους έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση, κατηγορίες συνδημοτών μας».

Ως Δημοτική Αρχή, ανέφερε, «θα προχωρήσουμε και στο 2020 διαφυλάσσοντας και ενισχύοντας όσα έχουμε καταφέρει, αλλά και διευρύνοντας τα πεπραγμένα με τους στόχους μας όπως αυτοί αναλύθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για Τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα καθώς και για να χρηματοδοτηθούν όλα τα έργα που περιλαμβάνονται στο Τοπικό Σχέδιο (ΤΣΔΑ) που έχουμε κάνει για τη διαχείριση των αποβλήτων, για την υπόγεια διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κ.ά. Ο λαός μας όμως έχει πολύ μεγαλύτερες και μάλιστα βασικές ανάγκες στη ζωή του».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «για τη Δημοτική Αρχή οι λαϊκές ανάγκες και ο αγώνας για την ικανοποίησή τους αποτελούν προτεραιότητα. Το οικονομικό πρόβλημα των δήμων είναι πρωτίστως πολιτικό θέμα, θέμα στρατηγικών επιλογών, επιλογή δρόμου ανάπτυξης και των συμφερόντων που επιτελεί.

Γι αυτό και διεκδικούμε:


Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου.

Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση και των οφειλόμενων σε αυτή, ποσό που φτάνει τα 6 δισ., 62 εκατ. ευρώ για το 2020 και σε ποσοστό πάνω από 9%.

Για κάθε αρμοδιότητα που μεταφέρεται από το κράτος στους δήμους, να αποδίδονται ταυτόχρονα και οι αντίστοιχοι πόροι.

Χρηματοδότηση έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, γιατί η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού δεν μπορεί να συνυπάρχει με την πολιτική "κόστους-οφέλους", με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που προωθούν κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσλήψεις του απαραίτητου αριθμού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Λύση στο θέμα των ληξιπρόθεσμων των πολιτών προς τους δήμους. Οι δήμοι με απόφαση των ΔΣ να διαγράφουν οφειλόμενα ποσά από κατηγορίες πολιτών που ούτε έχουν, ούτε μπορούν να πληρώσουν, να μην εκτελείται η εντολή των κυβερνήσεων για αναγκαστική είσπραξη και πλειστηριασμούς.

Κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου ("Καλλικράτης", "Κλεισθένης", μνημονιακές δεσμεύσεις και εφαρμοστικοί νόμοι…) που κατευθύνουν τους δήμους να δρουν ανταποδοτικά και επιχειρηματικά.

Η κινητοποίηση του λαού και η κοινωνική δυναμική του αποτελούν τον κρίσιμο παράγοντα, προκειμένου να έχουμε επιτυχία στις διεκδικήσεις μας, να υποχρεωθούν οι κυβερνώντες να αποδίδουν στους δήμους όσα δικαιούνται, αλλά και τα παρακρατηθέντα».

Σημειώνεται πως στην έναρξη της συνεδρίασης, μετά από πρόταση του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο καθηγητών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου.


ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Ανακοίνωση για τη στάση του επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στο Δήμο

Παρουσίαση Viva La Revolucion 

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ (ΕΙΝΑΠ) ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!


,, oι νοσοκομειακοί γιατροί ανησυχούν. Υπέστησαν φοβερή μείωση μισθών, μεγάλη μείωση υπηρετούντων, εντατικοποίηση δουλειάς, ψέμα και κοροϊδία από πολλούς κυβερνώντες. Πέρασαν πλέον ως "έπεα πτερόεντα" το "δίκαιη ανάπτυξη" και το "ανάπτυξη για όλους".

Πράξεις θέλουμε, που να σέβονται την προσφορά μας και να γνωρίζουν οι εκάστοτε κρατούντες ότι εμείς που υποστηρίζουμε με νύχια και με δόντια τη λειτουργία των νοσοκομείων, έχουμε ως ισχυρό μας σύμμαχο τους ασθενείς ,,ΥΓΕΙΑ
ΕΙΝΑΠ:
Απαράδεκτη και προσβλητική για ασθενείς και υγειονομικούς χαρακτηρίζει η ΕΙΝΑΠ την κατάσταση για τη γενική εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Όλες οι κυβερνήσεις υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν τη γνώμη μας υπόψη για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία, παρά τις υποσχέσεις της στην ΕΙΝΑΠ, προχώρησε στο διορισμό επιτροπής για τον τρόπο εφημέρευσης, αγνοώντας μας παντελώς.
Διαρρέεται σκόπιμα ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η κατάσταση στα ΤΕΠ και να εκλείψουν τα ράντζα είναι να έχουν γενική εφημερία τα νοσοκομεία κάθε 3 μέρες αντί για 4. 
Μα θέλετε να μας εξοντώσετε; Θέλετε την ανεπάρκεια και τη γύμνια που αναφέρουμε να τη μεταφέρετε στο προσωπικό των νοσοκομείων του κέντρου, που κυριολεκτικά στενάζει από την εντατικοποίηση;

Η ίδια η Πολιτεία παραδέχεται ότι η προσέλευση στα ΤΕΠ τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά 25%. Τώρα θα προστεθεί επιπλέον 25% λόγω πιο συχνής εφημερίας και φυσικά τα ράντζα, ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία, θα πολλαπλασιαστούν.

Επιπρόσθετα με αλλαγή του "κάθε 4 ημέρες" σε "κάθε 3" θα αυξηθεί στο έπακρο η υπερεργασία και η υπερεφημέρευση του ήδη υπηρετούντος ανεπαρκέστατου αριθμητικά προσωπικού.

Ακόμα τραγικότερη είναι η άλλη διαρροή περί εφημερίας ΤΕΠ ανεξάρτητα από την εφημερία του υπόλοιπου νοσοκομείου. Εφημερεύον ΤΕΠ σε μη εφημερεύον νοσοκομείο είναι πειραματισμός ακραίος και εξαιρετικά επικίνδυνος για τους ασθενείς στις σημερινές συνθήκες.

Έχουμε διατυπώσει πολλές φορές την άποψή μας με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα.

Το 60%-70% των προσερχόμενων στα ΤΕΠ είναι περιστατικά ΠΦΥ που σήμερα οι δομές της είναι υποτυπώδεις. Αν αυτό δεν λυθεί ή αν δεν πάρει σοβαρό τρόπο αντιμετώπισης, η σημερινή κατάσταση θα συνεχίζεται. Τα πρώην ΠΕΔΥ, που μετονομάστηκαν σε Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ, έτσι όπως λειτούργησαν, δεν έλυσαν τα προβλήματα. Χρειάζεται μεγάλος αριθμός Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου στο Λεκανοπέδιο με οικογενειακό γιατρό και ειδικότητες. Πρέπει αρκετά Κέντρα Υγείας να εφημερεύουν σε 2 ή και 3 8ωρα για να απορροφήσουν περιστατικά ΠΦΥ.
Γίνεται μεγάλος αριθμός διακομιδών από μικρού και μεσαίου μεγέθους νοσοκομεία προς τα μεγάλα. Διακομίζουν νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, όλης σχεδόν της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας - Ευβοίας και των νησιών. Οι διακομιδές γίνονται λόγω έλλειψης στελεχών Υγείας και εξοπλισμού. Υπάρχουν και χιλιάδες ασθενείς που προτιμούν νοσοκομεία των Αθηνών και έρχονται μόνοι τους για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Αφού δεν υλοποιείτε τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις, γιατί δεν κάνετε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία; 
Όλος ο νότιος τομέας εξυπηρετείται από ένα "ξεδοντιασμένο" από προσωπικό Ασκληπιείο και ένα υποβαθμισμένο Τζάνειο, που στέλνει το παιδί από το νησί με σκωληκοειδίτιδα κατευθείαν στο Παίδων λόγω έλλειψης παιδοχειρουργού.
Τα παραπάνω ερωτήματα και διαπιστώσεις αποτελούν ταυτόχρονα και αυτονόητες θέσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Μπορεί να απέχουν από την ολοκληρωμένη πρότασή μας για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, είναι όμως ικανά να ανακουφίσουν ασθενείς και υγειονομικούς.

Ειδικό και βαρύνοντα ρόλο στη διευθέτηση, ταχεία μεταφορά και αντιμετώπιση, μπορεί να παίξει το ΕΚΑΒ, που σήμερα είναι υποβαθμισμένο από άποψη μέσων, διασωστών και γιατρών.

Όσο και να συζητάμε για τρόπο εφημέρευσης στο Λεκανοπέδιο και πώς θα τον βελτιώσουμε, αγνοώντας αυτές τις δύο θεμελιακές παραμέτρους, απλά εμπαίζουμε υγειονομικούς και ασθενείς.

Ο δυτικός τομέας πάσχει αντίστοιχα, με τα νοσοκομεία της Νίκαιας και του Θριάσιου να έχουν τεράστιες ελλείψεις και το Αττικόν να πνίγεται στα ράντζα.

Στο βόρειο τομέα οι περισσότερες ειδικότητες εξυπηρετούνται μόνο από το Σισμανόγλειο, ενώ ο ανατολικός τομέας, πολυπληθής και αυτός, δεν έχει νοσοκομείο παρά μόνο υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας.

Αναφέρουμε τα παραπάνω ενδεικτικά για να γίνει κατανοητή σε όλους τους αρμόδιους η γύμνια που υπάρχει εδώ και χρόνια στα νοσοκομεία, αν και τη γνωρίζουν οι πιο πολλοί. Ακραίο παράδειγμα το Νοσοκομείο Σωτηρία, που αντί να ενισχυθεί, αφού οι πνευμονοπάθειες είναι στην 4η θέση από άποψη νοσηρότητας και θνησιμότητας, αποδυναμώθηκε επικίνδυνα (οι 12 Πνευμονολογικές Κλινικές έγιναν 8, οι ειδικευόμενοι από 115 έγιναν 35 και οι ειδικευμένοι από 65 έγιναν 35).
Δεν είναι “έκθεση ιδεών” η ενίσχυση του ΕΚΑΒ, γιατί εξαιτίας της υποβάθμισής του η κοινωνία μας έχει ζήσει τραγικά περιστατικά, όπως επίσης έχουμε επιδοκιμάσει την έγκαιρη παρέμβασή του.
Εκεί που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι η ικανότητα του ΕΚΑΒ να αντιμετωπίζει το περιστατικό στον τόπο του συμβάντος (ανάνηψη, διασωλήνωση, σταθεροποίηση ασθενούς, κ.λπ.) που σημαίνει εκπαίδευση και παρουσία γιατρού.
Πρέπει να προβλεφθούν Κέντρα Τραύματος, χρεωμένα στα μεγάλα νοσοκομεία, που ήδη επί δεκαετίες αγόγγυστα αντιμετωπίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών τραύματος και που με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό τους μπορούν να σώσουν ζωές. Η πολιτεία διαχρονικά δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον και καμιά σοβαρότητα στην ειδική αντιμετώπιση. Από ιδιαίτερη επιπολαιότητα και έλλειψη σοβαρότητας πάσχει και το πιο πρόσφατο “Σχέδιο Τραύματος” της ηγεσίας του ΚΕΣΥ όπως αυτό παρουσιάστηκε σε ιατρικά συνέδρια.

Παιδιατρική, Ψυχιατρική, Γυναικολογία, Ογκολογία είναι ειδικότητες για τις οποίες πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση τόσο του τακτικού όσο και του επείγοντος περιστατικού.

Για την Παιδιατρική δεν φτάνουν τα Νοσοκομεία Παίδων στο κέντρο της Αθήνας. Το Παίδων Πεντέλης είναι εντελώς υποβαθμισμένο το ίδιο και οι Παιδιατρικές Κλινικές των γενικών νοσοκομείων.

Για τους ψυχικά πάσχοντες και για την αποσυμφόρηση της άθλιας κατάστασης των Ψυχιατρικών Κλινικών πρώτα από όλα χρειάζονται δομές ΠΦΥ. Επίσης επιμένουμε πως είναι απαράδεκτο να εφημερεύει Ψυχιατρικό Τμήμα γενικού νοσοκομείου σε διαφορετική ημέρα από το υπόλοιπο νοσοκομείο.

Το Αλεξάνδρας, το Έλενας Βενιζέλου και οι Γυναικολογικές Κλινικές των γενικών νοσοκομείων δεν φτάνουν για την κάλυψη των αναγκών ούτε για τη γενική εφημερία.

Αντίστοιχη κατάσταση ισχύει και για τα 3 ογκολογικά νοσοκομεία.

Στη γενική εφημερία πρέπει να προβλέπεται 24ωρη λειτουργία όλων των εργαστηρίων (ακτινολογικά, αξονικός, υπέρηχοι, βιοχημικά κ.λπ.) με το ανάλογο προσωπικό, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει ακόμα και στα μεγάλα νοσοκομεία.

Ο επικείμενος διορισμός μόνιμων γιατρών στα ΤΕΠ πρέπει να συνδυαστεί με πολλαπλάσιους διορισμούς νοσηλευτών και τραυματιοφορέων.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαχρονικά ελάχιστα εφημερεύοντα Καρδιοχειρουργικά Τμήματα και μόνο ένα εφημερεύον Κέντρο Επεμβατικής Νευροακτινολογίας (για “εμβολισμούς” ραγέντων ανευρυσμάτων και άλλων αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου).

Αν δεν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά για βελτίωση λειτουργίας των ΤΕΠ και τρόπου εφημέρευσης στο Λεκανοπέδιο.

Εννοείται ότι αν το υπουργείο επιλέξει τον τρόπο του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" η απάντησή μας θα είναι μαζική και δυναμική!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ανησυχούν. Υπέστησαν φοβερή μείωση μισθών, μεγάλη μείωση υπηρετούντων, εντατικοποίηση δουλειάς, ψέμα και κοροϊδία από πολλούς κυβερνώντες. Πέρασαν πλέον ως "έπεα πτερόεντα" το "δίκαιη ανάπτυξη" και το "ανάπτυξη για όλους".

Πράξεις θέλουμε, που να σέβονται την προσφορά μας και να γνωρίζουν οι εκάστοτε κρατούντες ότι εμείς που υποστηρίζουμε με νύχια και με δόντια τη λειτουργία των νοσοκομείων, έχουμε ως ισχυρό μας σύμμαχο τους ασθενείς».

Παρουσίαση Viva La Revolucion

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ..."ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" !!

,, Ελληνική είναι φίλε μου όλη η Ρώμη πλέον,
Την άλωσαν οι Έλληνες, αυτή η παλιοφάρα
Κάθε γωνιά της έγινε για όλους εμάς κατάρα.
,, 

Dionisis Vitsos:
11 Ιανουαρίου στις 11:06 π.μ.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ...ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
.
«Αμ, τ΄ άλλο μου το πρόβλημα;
Μα πώς μπορώ να μείνω
Στη Ρώμη που κατέλαβε η ράτσα των Ελλήνων;

Ελληνική είναι φίλε μου όλη η Ρώμη πλέον,
Την άλωσαν οι Έλληνες, αυτή η παλιοφάρα
Κάθε γωνιά της έγινε για όλους εμάς κατάρα.
Σαμιώτες, απ’ τα Μέγαρα, Αθήνα, Μικρασιάτες
Εδώ μεταναστεύσανε κι αδειάσαν την Ελλάδα
Πιάσαν τις πάνω γειτονιές, μα και τις κάτω εξίσου
Ήλθαν, μας πήραν τις δουλειές μας κάναν αποικία
Και τώρα περιφέρονται σε κάθε συνοικία.
Φλύαροι, αετονύχηδες, ασυνεπείς και ψεύτες
Αναξιόπιστοι σοφοί, χωρίς καθόλου τσίπα
Κάθε δουλειά την ξέρουνε,
προφέσορες, γιατροί, δάσκαλοι κι αστρολόγοι,
Ηθοποιοί και μέντιουμ, ζωγράφοι γυρολόγοι
Πολυτεχνίτες γίνονται, αρκεί να μην πεινάνε
Ρώτα τους για τον ουρανό, τον ξέρουν θα σου πούνε
Κι αμέσως σου υπόσχονται πως στ’ άστρα θα σε πάνε
Ψευδολογούν ασύστολα, διαστρέφουν κάθε θέμα·
μόνο σε στόμα ελληνικό το ψέμα είναι ψέμα.
Παίζουνε θέατρο παντού, είναι κι εφεύρεσή τους,
Όλη η Ελλάδα ήτανε μια χώρα θεατρίνων.
Την πήρα την απόφαση και σχέδιο δεν αλλάζω
Εδώ άλλο δεν κάθομαι με τόσους μετανάστες·
Πλέον εγώ ο Ουμβρίκιος στη Ρώμη τι να κάνω;
[…]
Κι από αστυνόμευση σκατά! Μπουκάρει όποιος θέλει
Τη νύχτα μέσ' στα σπίτια μας, σε ξέφραγο αμπέλι
Και οι αμπάρες, τα κλειδιά, οι φράχτες, τα πατζούρια
Άχρηστα καταντήσανε , καθένας κάνει γιούρια.
Τα χάλια μας δεν τα μπορώ, στην πόλη των Καισάρων
Μισεύω και σε χαιρετώ, την κάνω άρον-άρον
».
ΔΕΚΙΜΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΓΙΟΥΒΕΝΑΛΗΣ, το 120 μΧ, (μτφ. Διονύσης Βίτσος)
.
[ΔΕΚΙΜΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΓΙΟΥΒΕΝΑΛΗΣ (Decimus Iunius Iuvenalis) (55-135 μ.Χ.). Σπουδαίος σατιρικός Ρωμαίος ποιητής.
Μαζί με τον Πετρώνιο, τον Τάκιτο και τον Λουκιανό αποτελούν τους κύριους εκπροσώπους της περιόδου της ακμής της λογοτεχνίας στην αρχαία Ρώμη, που ονομάσθηκε Αργυρή εποχή.
Στα έργα του στιγμάτισε τα κακά στον ρωμαϊκό τρόπο ζωής, γελοιοποιώντας τα ελαττώματα και τις κακίες συγκεκριμένων ή μη ανθρώπων.
]


Παρουσίαση Viva La Revolucion