Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

«το ΝΑΤΟ...θέλει..να πετύχετε», «Αφοσιωμένο» στα Βαλκάνια18/01/2018 - 22:47
ΠΓΔΜ

Προτροπές Στόλτενμπεργκ για ταχεία επίλυση της ονομασίας και για ...ρεαλισμό από το γγ του ΝΑΤΟΠηγή: Associated Press
Με ξεκάθαρο στόχο την ώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για τα Δυτικά Βαλκάνια, που θέλουν και την ΠΓΔΜ, μέλος του ΝΑΤΟ, βρέθηκε στα Σκόπια ο γγ της λυκοσυμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. Συναντήθηκε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και απευθύνοντας ομιλία στο κοινοβούλιο έδωσε το στίγμα των προθέσεων της λυκοσυμμαχίας για την ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο Γ. Στόλτενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας την ΠΓΔΜ «κοντινό και πολύτιμο φίλο» του ΝΑΤΟ», παρέπεμψε στις υπηρεσίες που παράσχουν τα Σκόπια για περισσότερα από 15 χρόνια σε αποστολές της λυκοσυμμαχίας, π.χ. στο Αφγανιστάν. «Από την πλευρά μας, το ΝΑΤΟ, το 2001-2002, συνέβαλε σημαντικά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας σας. Και εξακολουθούμε να έχουμε συμβουλευτικό ρόλο (...) Αλλά σήμερα είμαι εδώ για να μιλήσω για το λαμπρότερο μέλλον που χτίζετε για τον εαυτό σας. Και τις πόρτες που ανοίγετε»...

«Χρειάζεται ρεαλισμός» 

Όπως δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, «οι σύμμαχοι έχουν εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα και τον ενθουσιασμό σας να ενταχθείτε στη Συμμαχία. Θέλω να πετύχετε. Και το ΝΑΤΟ θέλει να πετύχετε».
«Ωστόσο», συνέχισε, «είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας».τόνισε για να υπογραμμίσει πως «σας παροτρύνω να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να προχωρήσετε».

«Αφοσιωμένο» το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Με τον Ζ. ΖάεφΜε τον Ζ. Ζάεφ
Πηγή: Associated Press
Αργότερα, ο Στόλτενμπεργκ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ. Στις δηλώσεις του κατόπιν χαιρέτισε τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Σκοπιανοί να αυξήσουν περαιτέρω τους στρατιωτικούς που στέλνουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ.
Χαρακτήρισε, επίσης, μια συμφωνία για το όνομα ως «ζωτικής σημασίας» για τη χώρα προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Απέκλεισε, εξάλλου, το ενδεχόμενο η ΠΓΔΜ να ενταχθεί στη λυκοσυμμαχία με την τωρινή της, «προσωρινή», ονομασία: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β, κανένας άλλος τρόπος να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ παρά να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας. Αλλά οι σύμμαχοι συμφώνησαν ότι το ΝΑΤΟ θα καλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία μόλις επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Συνεπώς, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης. Χαιρετίζουμε την ορμή που βλέπουμε. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι υπάρχει πρόθεση τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση», πρόσθεσε.
Επανέλαβε ότι «το ΝΑΤΟ παραμένει πλήρως αφοσιωμένο στη σταθερότητα αυτής της περιοχής και το ΝΑΤΟ συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για τη διατήρηση της σταθερότητας αυτής και την αποτροπή των πολέμων. Πρέπει να θυμόμαστε ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ βοήθησε να τερματίσουν δύο εθνοτικές συγκρούσεις στην περιοχή αυτή, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο - Σερβία και στην πραγματικότητα είχαμε στρατεύματα και επιχειρήσεις εδώ σε αυτό το έθνος το 2001 και το 2002. Έτσι, το ΝΑΤΟ έχει, ιστορικά, διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής»...

Διέρρευσαν οι προτάσεις Νίμιτς (;)

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό των Σκοπίων υπάρχει φαινομενικά διάσταση απόψεων για τις λύσεις που φέρεται να πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα, Μ. Νίμιτς στους εθνικούς διαπραγματευτές Αδ. Βασιλάκη και Β. Ναουμόφσκι.
Συγκεκριμένα, λέγεται ότι προτάθηκαν ονόματα όπως «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία», «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)» Ακόμα ότι υπάρχει αναφορά στη γλώσσα, όπου προτείνεται εναλλακτικά είτε η γραφή «makedonski» είτε μία πιο περιγραφική της ονομασία, π.χ. «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Νέας Μακεδονίας». Επίσης ότι ανάλογη τακτική ακολουθείται και στο ζήτημα της υπηκοότητας, όπου προτείνεται είτε η σλαβική γραφή «makedonska» είτε η περιγραφή π.χ. «nationality of the Republika on Nova Makedonija».

Συνάντηση Κοτζιά - Τσίπρα

Εξάλλου, το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τη χθεσινή συνάντηση Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του. Ο Aλ. Τσίπρας ενημέρωσε και τον αρχιεπίσκοπο.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η επικέντρωση στο όνομα συγκαλύπτει επικίνδυνους σχεδιασμούς και εξελίξεις
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό:
«Οι παράλληλες συναντήσεις του γγ του ΝΑΤΟ στα Σκόπια και του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Νίμιτς, με εκπροσώπους της Ελλάδας και της FYROM, στη Ν. Υόρκη, αναδεικνύουν την πραγματική ουσία των εξελίξεων, που είναι οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και που αποτελούν το βασικό παράγοντα κινδύνου για τους λαούς των Βαλκανίων.
Απ' αυτήν την άποψη η επικέντρωση στο ζήτημα του ονόματος, αποκομμένη απ' τις γενικότερες επικίνδυνες εξελίξεις, το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει, να συγκαλύπτει την ουσία και να τροφοδοτεί τον εθνικισμό κι απ' τις δύο πλευρές, τη λογική "διαίρει και βασίλευε", που όπως έχει δείξει η Ιστορία, είναι βούτυρο στο ψωμί για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του απ' την αρχή της δεκαετίας του '90, παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και θα τοποθετηθεί με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής, σε σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Για τις νέες εξελίξεις και τη Θέση του ΚΚΕ δες Εδώ

Άρχισαν οι εν κρυπτώ συγχωνεύσεις στα σχολειά ? !!


Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Το σωματείο μας δέχτηκε πρόσκληση από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων για να παραστεί στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (17/1/2018), όπου θα συζητηθεί η πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Αχαΐας σχετικά με τις μεταβολές της οργανικότητας σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2018-19.
Σχετικά με αυτό το θέμα οφείλουμε να διατυπώσουμε τις εξής διαπιστώσεις –παρατηρήσεις:

1. Εφόσον δεν είχαμε λάβει τούτη την πρόσκληση από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πατρέων, το σωματείο μας δε θα γνώριζε πως υπήρχε πρόταση-εισήγηση για μεταβολές στην οργανικότητα σχολικών μονάδων. 
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Συλλόγου μας που ο Διευθυντής Εκπαίδευσης πριν διατυπώσει εισήγηση αγνοεί εντελώς το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί! 
Ακόμη και τούτη την ώρα γνωρίζουμε την εισήγηση που αφορά τα σχολεία μόνο του Δήμου Πατρέων (επειδή τη λάβαμε από την Αντιδημαρχία Παιδείας) και δεν έχουμε γνώση για κανέναν άλλο Δήμο.
2. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Αχαΐας για πρώτη φορά στα χρονικά επίσης δεν ενημέρωσε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο οποίο προΐσταται (Π.Υ.Σ.Π.Ε) και ούτε φυσικά ζήτησε τη γνώμη του. 
Θυμίζουμε πως το Π.Υ.Σ.Π.Ε. αποτελεί κατά το νόμο το απολύτως αρμόδιο όργανο που χειρίζεται όλα τα υπηρεσιακά θέματα των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Πλήρης απαξίωση λοιπόν και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και των Αιρετών μελών, που συμμετέχουν σε αυτό.
3. Καθιερώνεται η πρακτική του αιφνιδιασμού των σχολείων και των συναδέλφων εκπαιδευτικών, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την περσινή σχολική περίοδο και από ότι φαίνεται επαναλαμβάνεται και για τη φετινή σχολική χρονιά με σκοπό τον περιορισμό των αντιδράσεων 
Πέρσι οι μεταβολές των σχολικών μονάδων ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη του διδακτικού έτους και μάλιστα κατά τη διάρκεια που η Δ.Ο.Ε. πραγματοποιούσε την τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της.
4. Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά αξιοπιστίας της Διοίκησης του Νομού Αχαΐας, η οποία στις 9/10/2017 απέστειλε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πατρέων εισήγηση στην οποία ρητά ανέφερε πως δεν προτείνεται καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της. 
Μάλιστα, στις 8/11/2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στην 23η συνεδρίασή του με το υπ’ αριθμ. 18 θέμα της Η.Δ είχε ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, παίρνοντας υπόψη την πρόταση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε να μη γίνει καμία μεταβολή στην οργανικότητα των σχολείων.
   Στις 21/12/2017 η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας απέστειλε εγγράφως νέα πρόταση μετά από αίτημα της Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας - που αφορά σε πρόσθετες μεταβολές για σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της - ζητώντας γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να τεκμηριώνει τους λόγους που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα την οδήγησαν να κάνει εντελώς διαφορετικές εισηγήσεις.
5. Είναι φανερό πως η νέα πρόταση γίνεται κατόπιν εντολής του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης (τούτο αναφέρεται άλλωστε στο έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης προς τη Δ.Ε.Π.), ο οποίος ενεργεί ως πιστός και επιμελής εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, της ευθυγράμμισης με τους «θεσμούς» και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
6. Οι διοικούντες, στην αγωνία τους να μην παρεκκλίνουν κατ’ ελάχιστο της μνημονιακής, αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, αγνοούν τα βασικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για να αλλάξει η οργανικότητα των σχολείων. 
Έτσι π.χ. προτείνονται για υποβάθμιση σχολεία που υποβαθμίστηκαν μόλις πέρσι και για προαγωγή σχολεία που επίσης υποβαθμίστηκαν μόλις πέρσι, δείγμα ότι τόσο σοβαρά θέματα τα χειρίζονται με πλήρη ανευθυνότητα.
   Μοναδικό τους μέλημα η πλήρης εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών, που είναι ευθυγραμμισμένες με τους δανειστές, τον ΟΟΣΑ, τη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
7. Πέρα όμως απ' τη συγκεκριμένη πρόταση της Διοίκησης, έχουμε τις ρυθμίσεις του άρθρου 246 στο πρόσφατα ψηφισμένο Πολυνομοσχέδιο. 
Εκεί καθορίζονται τα κριτήρια με τα οποία θα μας οδηγήσουν σε νέο γύρο μαζικών συγχωνεύσεων σχολείων, όχι μόνο στην επαρχία και σε απομακρυσμένες περιοχές άλλα και στα αστικά κέντρα. 
Με δεδομένη την προσπάθεια της κυβέρνησης να γενικεύσει τα 25αρια τμήματα, π.χ. δημιουργία υποχρεωτικού μηχανισμού μετακίνησης μαθητών (βλ. Π.Δ. 79), οι προβλέψεις των παραγράφων α, β, γ στο πολυνομοσχέδιο για «οργανικότητα του σχολείου», ο «υφιστάμενος αριθμός μαθητών», ο «αριθμός μαθητών που θα προκύψει», ως κριτήρια συγχωνεύσεων θα οδηγήσει στο κλείσιμο σχολείων που παρότι καλύπτουν μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες δεν χωράνε στο «μνημονιακό κοστούμι» που ράβει η κυβέρνηση και το κουαρτέτο. 
Άμεσα θα συγχωνευτούν σχολεία που στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Τέλος η προσπάθεια που γίνεται να συνδεθούν οι συγχωνεύσεις με την εφαρμογή των προβλέψεων του ν. 1566/1985 για την οργανικότητα των σχολείων θα οδηγήσει στη συρρίκνωση των ολιγοθέσιων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.
 Με λίγα λόγια, οι συγχωνεύσεις που θα μας ανακοινώσει την Άνοιξη η κυβέρνηση θα είναι πολύ περισσότερες απ' αυτές που προτείνει η Διοίκηση. 

8. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας καταγγέλλει το Διευθυντή Εκπαίδευσης Αχαΐας για όλους τους χειρισμούς του στο θέμα των μεταβολών της οργανικότητας των σχολικών μονάδων. 
Απαιτεί, τόσο από αυτόν, όσο και από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να σταματήσουν τους αιφνιδιασμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ζητήσουν και να λάβουν υπόψη τους τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και να υπολογίσουν ότι το κόστος από την υποβάθμιση και το ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων δεν αποτυπώνεται μόνο με αριθμούς. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας.

Στέλιος Παλαρμάς
    18/1/18

*******************

Cloe Pappa:
19/1/18
Να θυμηθούμε μια σειρά κυβερνητικές ρυθμίσεις των τριών τελευταίων χρόνων, ειδικά στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνέχισε να ξεδιπλώνει την πολιτική της στην Παιδεία, πιάνοντας το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ακολουθώντας τη χαραγμένη ρότα πάνω στη στρατηγική της ΕΕ και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ. Τον ΟΟΣΑ, μάλιστα, τον αναγόρευσε επισήμως σε «συμβουλάτορα» στα ζητήματα της Παιδείας (!) και αναμένεται (βάσει και μνημονιακών δεσμεύσεων) η νέα έκθεσή του για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις.
- Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν η πρώτη απ' όλες τις κυβερνήσεις την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που ενέταξε και τα θέματα της Παιδείας μέσα στο μνημόνιο, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων.
Δες περισσότερα Εδώ:  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9673054

Γνωρίζεται ? κύριε Yπουργέ της δικαιοσύνης των αφεντικών

Για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου με ομιλητή τον βουλευτή και Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή

Στην ομιλία του ο κ. Κοντονής σε ξενοδοχείο της πόλης, μίλησε για μείωση της ανεργίας, για επενδύσεις και ότι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γίναμε πολιτισμένοι!!!
Κουβέντα για την απλήρωτη εργασία, 
κουβέντα για το δώρο Χριστουγέννων που οι εργοδότες το παίρνουν πίσω από τους λογαριασμούς. 
Μίλησε για ανάπτυξη.
 Όντως στο νησί υπάρχει οργασμός οικοδόμησης σε τεράστιες εκτάσεις και αύξηση του τουρισμού.
 Μήπως γνωρίζεται κύριε υπουργέ τους μισθούς στα ξενοδοχεία;
Τις καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας που δεν έχουν καμία εξέλιξη; Γνωρίζεται κύριε υπουργέ ότι στα ξενοδοχεία που κτίζονται τα μπετά και τα καλουπώματα γίνονται και μετά τα μεσάνυχτα με μόνο φωτισμό τα φώτα από τις μπετονιέρες; Γνωρίζεται κύριε υπουργέ ότι οι κάτοικοι των καμένων περιοχών της Ζακύνθου ακόμα δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ; Γνωρίζεται ότι στη Ζάκυνθο της ανάπτυξης δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας;
Ξέρουμε ότι σας έπιασε στην κυβέρνηση ο πόνος για το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία 
και μάλιστα τώρα που εκπολιτίζεται την κοινωνία με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από 501 ευρώ.
Ο πολιτισμός βέβαια των αστέγων ανήκει στο δικό σας ιδεολογικό σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα
Σας δηλώνουμε ξεκάθαρα το ΕΚΖ θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο και για το δικαίωμα στην απεργία και δεν θα επιτρέψει κανένα σπίτι εργαζόμενου, ανέργου καμίας λαϊκής οικογένειας να πέσει σε χέρια τραπεζιτών. 
Θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο την πολιτική που επιβάλει το κεφάλαιο και η ΕΕ και την περνάει μέσα από την κυβέρνηση σας και το κόμματα που στην ουσία ταυτίζονται με την πολιτική αυτή όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κλπ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΑΜΕ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

********************
«Επειδή πρόσφατα στη Ζάκυνθο, είχαμε περίπτωση αυτοκτονίας συμπολίτη μας λόγω χρεών, καλό θα είναι να μην χαριεντίζεται κανείς με τέτοια συμβάντα.
Είναι αχαρακτήριστη και τραγική η δήλωση Κοντονή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ο ισχυρισμός του ότι γινόμαστε μια πολιτισμένη χώρα.
Εδώ πλέον μιλάμε για περιπτώσεις χρεών ύψους 500 ευρώ, όχι για μεγαλοοφειλέτες.
Επειδή παράλληλα ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, αναρωτιέμαι αλήθεια, τον χειμώνα τι γίνεται στη Ζάκυνθο; 
Έχει περάσει ποτέ ο ίδιος ο κ. Κοντονής ή κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τον ΟΑΕΔ να δουν τις ατελείωτες ουρές των ανέργων;
Υπενθυμίζουμε στον υπουργό αυτά που ξέχασε να αναφέρει.
Υπενθυμίζουμε το δώρο Χριστουγέννων, την μαύρη εργασία, την απλήρωτη εργασία, όπου έχουμε τουλάχιστον 140 εργαζόμενους στο εργατικό κέντρο, που καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες από ξενοδοχεία όπου δούλευαν.
Του υπενθυμίζουμε τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, το ότι χτίζονται ξενοδοχεία και πέφτουν μπετά τη νύχτα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Πράγματι, το καλοκαίρι τα ποσοστά ανεργίας στη Ζάκυνθο είναι χαμηλά, αλλά το ερώτημα είναι με τι κόστος κατά των εργαζομένων επιτυγχάνεται αυτό. Το ζήτημα είναι οι πραγματικές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.
Το εργατικό κέντρο θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του, θα κάνει ότι μπορεί για να μην δούμε άστεγους στη Ζάκυνθο.»
   ο Πρόεδρος του ΕΚΖ Γιώργος Κωνσταντίνου στον  Stigma Radio 97,6 Zakynthos


Τίτλος-παρουσίαση κειμένων: