Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΣΕΒ: «Είμαστε στην Αρχή...Απαιτείται Ένα "Big Bang" και «Δημοσιονομική Πειθαρχία»

¨
Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ στο «εβδομαδιαίο δελτίο», με αφορμή τη συζήτηση για τη διαμόρφωση του λεγόμενου «αναπτυξιακού σχεδίου».
 Σύμφωνα με τους εγχώριους βιομηχάνους «απαιτείται ένα μεταρρυθμιστικό "big bang" που θα μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στη διεθνή και εγχώρια επενδυτική κοινότητα» καθώς επίσης και να «διαφυλαχθεί πάση θυσία η δημοσιονομική πειθαρχία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής».
Τη ίδια ώρα, οι εκκρεμότητες αναφορικά με τα 88 «προαπαιτούμενα» της 4ης «αξιολόγησης» ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ με την παρουσία, σύμφωνα με πληροφορίες, του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το ζήτημα της «βιωσιμότητας» του κρατικού χρέους, γύρω από το οποίο εκδηλώθηκε εκ νέου η διελκυστίνδα του ΔΝΤ με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, η «ελάφρυνση» - μετακύλιση των δόσεων για την εξυπηρέτηση του «χρέους» θα συνδυάζεται με την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων της «επόμενης μέρας».
Ο κύκλος των συνεννοήσεων για τη διαχείριση του κρατικού χρέους και για το υπό διαμόρφωση εποπτικό πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής θα συνεχιστεί σήμερα στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχουν στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς.
Σχέδιο «αναπτυξιακής στρατηγικής»...
Το πρόπλασμα του σχεδίου «αναπτυξιακής στρατηγικής» της κυβέρνησης («Growth Strategy for the Future of Greece»), όπως για την ώρα το έχουν «βαφτίσει» θα συζητηθεί στο Γιούρογκρουπ στις 27 Απρίλη, που συνεδριάζει στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Το κυβερνητικό σχέδιο έρχεται να ενσωματώσει τις υπάρχουσες «μνημονιακές» συμφωνίες με κεντρικούς άξονες την «αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας», τη «διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», την «ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις» καθώς και τη διαμόρφωση, όπως λένε, «σύγχρονου κράτους και δημόσιας διοίκησης».
Μεταξύ άλλων, το σχέδιο που παρουσιάζει η κυβέρνηση εστιάζει στη «δέσμευση» για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων, με ειδικές αναφορές στον κλάδο της Ενέργειας, στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και μέσω της «αναπτυξιακής τράπεζας» που έχει συμφωνηθεί με την πλευρά της Ευρωζώνης, αλλά και στο ζήτημα της απομείωσης των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων, προκειμένου βέβαια να απελευθερωθούν πόροι πάντα για τη χρηματοδότηση των «βιώσιμων επιχειρήσεων» κ.ά. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο που απέστειλε η κυβέρνηση γίνονται κάποιες γενικόλογες αναφορές σχετικά με μελλοντικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, μόνο στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι «δημοσιονομικοί περιορισμοί» και μετά από συνεννοήσεις με τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο βρίσκεται σε φάση «επεξεργασιών» με κατεύθυνση βέβαια τη συμπλήρωσή του με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους, που θα μονιμοποιούν και θα επεκτείνουν τα αντεργατικά μέτρα. 
Επιπλέον, δεδομένη είναι και η «δέσμευση» για την επίτευξη των αντιλαϊκών στόχων αναφορικά με τις δημοσιονομικού χαρακτήρα παρεμβάσεις (περαιτέρω κατακρεούργηση συντάξεων, αφορολόγητου ορίου κ.ά.) με γνώμονα τους στόχους για τα «πλεονάσματα» στους κρατικούς προϋπολογισμούς των επομένων ετών.
...με τη «βούλα» του ΣΕΒ
«Το αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας μας είναι ότι σήμερα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα οι μισές επενδύσεις απ' ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, οδηγώντας σε απαξίωση τον παραγωγικό μας ιστό», τονίζει ο ΣΕΒ στο «εβδομαδιαίο δελτίο», εκτιμώντας ότι οι επενδύσεις του 2017 σε σχέση με αυτές του 2008 (στην έναρξη του κύκλου της καπιταλιστικής κρίσης) υπολείπονται κατά 45 δισ. ευρώ.
Οπως λένε, 
«η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει διπλή μεταρρυθμιστική προσπάθεια για να πείσει αγορές και επενδυτές να την ξαναβάλουν στον διεθνή επενδυτικό χάρτη». 
Επαναλαμβάνοντας τις συστάσεις για μη ανάκτηση απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τυχόν «προσπάθειες επαναφοράς αποσταθεροποιητικών πολιτικών και πρακτικών του παρελθόντος (...), θα ακυρώσουν τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων και θα επαναφέρουν σύντομα τη χώρα σε νέα κρίση».
Για τον ΣΕΒ 
«χρειάζεται πολιτική ομαλότητα, εξάλειψη της αβεβαιότητας μέσα από τη διαφύλαξη του καλού οικονομικού κλίματος και, πάνω απ' όλα, εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» και βέβαια με «δημοσιονομική πειθαρχία», παράλληλα με τη φορολογική ελάφρυνση του ιδιωτικού τομέα και «των διεθνώς εμπορεύσιμων κλάδων της οικονομίας από τους οποίους αναμένουμε και την αλλαγή αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας».
Συνεχίζεται η φοροληστεία για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα
Την ίδια ώρα, τα λαϊκά νοικοκυριά, ενόψει της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωπα, πέραν των άλλων, και με τη φοροληστεία που επιβάλλεται με τη μορφή των λεγόμενων «αντικειμενικών κριτηρίων» που υπολογίζονται από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 
Σε αυτό το πλαίσιο, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, με όρους και προϋποθέσεις και μόνο για ορισμένες κατηγορίες λαϊκών νοικοκυριών χορηγούνται «απαλλαγές» από τα τεκμήρια διαβίωσης, με τη χρονική επέκταση της ρύθμισης που υπάρχει από το 2014 και για τις φετινές δηλώσεις.
Η «απαλλαγή» ισχύει εφόσον το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό το ποσό των 9.500 ευρώ, ενώ από τη σχετική ρύθμιση εξαιρούνται επαγγελματίες και αγρότες. 
Οι συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως και οι μισθωτοί αλλά και άνεργοι με εισόδημα πάνω από 6.000 ευρώ θα πέσουν στη φοροληστεία των «αντικειμενικών κριτηρίων».

ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΌΣ ?!!

Η CIA Για τις Διαφορές Ελλάδας - Τουρκίας:

*

Οι Ελληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή και με την ανοχή του ΝΑΤΟ.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα που υπερασπίζονται οι πιλότοι:


Οι πιλότοι χάνουν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα σύνορά μας. Το ΝΑΤΟ, στο οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν αναγνωρίζει αυτά τα σύνορα. 
Η Τουρκία, που είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Κι οι πιλότοι μας σκοτώνονται από το ΝΑΤΟ. 
Αλλά με το ΝΑΤΟ είναι ο πρόεδρος (με το συμπάθιο) της χώρας, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός εξωτερικών (αυτός ο ανεκδιήγητος που τραγουδούσε το «εμείς είμαστε ο κόσμος…» του ΝΑΤΟ), ο καραγκιόζης της άμυνας, όλη η κυβέρνηση. 
Με το ΝΑΤΟ είναι και η τάξη που τους εντέλει όλους αυτούς.
Κι όλοι αυτοί, αν όχι κάτι περισσότερο, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των πιλότων και των παιδιών μας που προετοιμάζονται να δολοφονήσουν.
Θα τους διώξουμε πριν είναι αργά;

************
Σφυρίζουν αδιάφορα!
Οσο το «μπαρούτι» των ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή μυρίζει όλο και πιο έντονα, όσο το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών μέσων στην περιοχή, έρχεται σε πρώτο πλάνο, τόσο πιο δυνατά και «αδιάφορα» σφυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τις τεράστιες ευθύνες της και τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Οι σχετικές χτεσινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ξεπερνάνε τα όρια της πρόκλησης, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη το βάθος και τα δεκάδες «νήματα» της εμπλοκής, όπως τα καταγράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Η επιχείρηση «αποστασιοποίησης» από τις εξελίξεις, με λόγια περί «νηφάλιας παρακολούθησης» της κατάστασης και με «καθησυχαστικές» δηλώσεις, ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», καθόλου δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου στα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή.

Η Ελλάδα διαθέτει βάσεις και υποδομές στη ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή, συμμετέχει σε περιφερειακά «σχήματα» με άλλα καπιταλιστικά κράτη για την περιφρούρηση της ιμπεριαλιστικής «ασφάλειας» και «σταθερότητας», διεκδικεί «ρόλους» και «αποστολές» κάθε είδους, υπηρετώντας με συνέπεια το στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, που περνάει μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη.

Οι αστειότητες ότι δεν υπάρχει «κανένα αίτημα για ιδιαίτερη λειτουργία της βάσης της Σούδας» δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι κανένα «ιδιαίτερο» αίτημα δεν χρειάζονται οι ΗΠΑ για να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο και άλλα πολεμικά ορμητήρια που διατηρούν στη χώρα, και τα οποία επεκτείνονται και αναβαθμίζονται μετά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, διαθέτει μέσα που συνοδεύουν τα αμερικανικά και άλλα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατόπιν πρόσκλησής της, το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει το Αιγαίο επιχειρησιακό χώρο στην αντιπαράθεσή του με τη Ρωσία.

Ολα αυτά, τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις», σηματοδοτούν την ενεργότερη εμπλοκή σε πολεμικά σχέδια, και όπως επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα «σταθερότητας» και «ασφάλειας», αλλά αιτία μεγάλων κινδύνων για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά και άλλα επιτελεία, με αναλύσεις περί «πυλών του φρενοκομείου» που ανοίγουν γενικά κι αόριστα «οι ισχυροί», αλλά και για τον «απρόβλεπτο χουλιγκάνο» Τραμπ, που προετοιμάζει επέμβαση στη Συρία τάχα για να βρει διέξοδο από τις έρευνες του FBI και τα «ροζ» σκάνδαλα, θολώνουν τις πραγματικές αιτίες και το υπόβαθρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και κρύβουν τη διέξοδο που πρέπει να αναζητήσουν οι λαοί από το επικίνδυνο αυτό κουβάρι.

Από την άλλη, ούτε για μικρά παιδιά δεν είναι τα παραμύθια που διακινεί η κυβερνητική προπαγάνδα ότι είναι θέμα «διπλωματικών πρωτοβουλιών» και «μετριοπάθειας» για την αντιμετώπιση της όξυνσης και της έντασης. Η αλήθεια είναι ότι στον καπιταλισμό οι φάσεις της επίλυσης των διαφορών με τη στρατιωτική δύναμη διαδέχονται τις περιόδους των «ειρηνικών» συμφωνιών με το πιστόλι στον κρόταφο.

Οση «τρέλα» κι αν πουλήσουν, οι κυβερνητικές ευθύνες για την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν «ξεπλένονται» με τίποτα. 

Ο λαός πρέπει να τις καταλογίσει στο ακέραιο και σ' αυτό το έδαφος να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη χρησιμοποίηση της χώρας ως ορμητηρίου επεμβάσεων και επιδρομών. 
Για να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα, να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων
https://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=13/4/2018&id=17179&columnId=7401
****************************************************************************

* δείτε το: 
στη διεύθυνση :https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

Ευχαριστούμε την σ. Κατερίνα για την βοήθειά της !!

ΟΙ ΠΤΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΆΝΩΝ ΠΆΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΣΥΡΊΑ:


Τέλος οι πτήσεις πάνω από τη Συρία -Δεν πετάει ούτε ένα αεροπλάνο
Ενδεικτική είναι η εικόνα από το flightradar24 που δείχνει ότι κανένα αεροσκάφος δεν βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Συρίας. 
Ολες οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροσκάφη των οποίων περνούν από τη Συρία, έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές.
Οπως φαίνεται και στην εικόνα ο εναέριος κυκλοφοριακός φόρτος έχει μεταφερθεί στα σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας και του Ιράκ.
Εξάλλου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Πηγή: Τέλος οι πτήσεις πάνω από τη Συρία -Δεν πετάει ούτε ένα αεροπλάνο [εικόνα] | iefimerida.gr
Aπό