Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

06 Μαρτίου, 2017

Νοικοκύρη μου τα αφεντικά κ το σύστημά τους ετοιμάζουν τον επόμενο Πόλεμο,, τον Γιό Σου τον ετοίμασες ;;


Φωτο απο Συρία  πριν κ σήμερα !!


Δες τι λέει μια φίλη στο f/b:

Καπιταλισμός σε κατάρρευση και το σενάριο του πολέμου:

Ο καπιταλισμός - στην προ κρίσης κατάσταση - είχε ήδη φτάσει στο στάδιο της παγκοσμιοποίησης: κάποιος παράγει σ' ένα μέρος του πλαντήτη, πουλάει σε άλλο, επενδύει σε ένα τρίτο, μετακινούνται και μεταφέρονται παντού και από παντού εμπορεύματα και κεφάλαια. Όταν επήλθε ο κορεσμός, η υπερσυσσώρευση προϊόντων, τα λιμνάζοντα κεφάλαια τα οποία έπαψαν να επενδύονται γιατί δεν θα είχαν τα επιθυμητά ποσοστά κέρδους, το όλο σύστημα άρχισε σιγά σιγά να καταρρέει (παγκόσμια οικονομική κρίση).

Αυτή τη στιγμή παρατηρείται παγκοσμίως μια οικονμική... “αναδίπλωση”, μια στροφή σε πολιτικές προστατευτισμού, η οποία εκδηλώθηκε όχι μόνο με τις οικονομικές πολιτικές στις ευρωπαϊκές χώρες (δασμοί σε εισαγωγές, brexit κλπ), αλλά και στην Αμερική με τις εξαγγελίες Τραμπ ότι από δω και στο εξής θα παράγει εντός των ΗΠΑ. Στροφή η οποία δεν είναι καθόλου τυχαία.

Ασφαλώς τέτοιες στροφές - στην προσπάθεια να εξισορροπήσουν την κατάσταση - εξυπηρετούν και συγκεκριμένες μερίδες κεφαλαίων οι οποίες θα έχουν όφελος συγκριτικά με την προγενέστερη κατάσταση. Ταυτόχρονα όμως - και αναπόφευκτα - θα εντείνουν ακόμη περισσότερο τους διεθνείς ανταγωνισμούς, όχι απλώς μόνο ανάμεσα στα κράτη αλλά και μέσα σε ένα μόνο κράτος.

Ένα μικρό παράδειγμα: στις ΗΠΑ, η πολιτική Τραμπ ενάντια στο Μεξικό (η οποία ουδόλως αφορά τους... μετανάστες!) στοχεύει στο έλλειμμα των 60 δις που έχει η χώρα του από τις εισαγωγές τροφίμων από το Μεξικό. Αφ' ενός με μια πολιτική προστατευτισμού αυτά τα 60 δις θα μένουν εντός ΗΠΑ, αφ' εταίρου θα ωφεληθούν τα αντίστοιχα - εντός αμερικανικού εδάφους - λόμπι τροφίμων. Ταυτόχρονα, η επίσης εναντίωσή του απέναντι στην Κίνα, θα βλάψει τα αμερικανικά κεφάλαια που επενδύουν π.χ. στον τεχνολογικό εξοπλισμό σ' αυτή τη χώρα, οπότε αυτούς δεν τους συμφέρει καθόλου μια πολιτική προστατευτισμού. 
Από την άλλη μια ξένη χώρα - όπως ας πούμε η Γαλλία - για να ανταγωνιστεί και να περισώσει τα κέρδη των δικών της μερίδων κεφαλαίου, θα αναγκαστεί να βάλει δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ. Αυτό θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε άλλα κεφάλαια, σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη αδράνεια κεφαλαίων παγκοσμίως. Και η κρίση θα βαθύνει τόσο πολύ που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι στο τέλος θα φαγωθούν όλοι μεταξύ τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά ρευστή, πράγμα το οποίο φαίνεται και από το πόσο γρήγορα και εύκολα αλλάζουν οι διεθνείς συμμαχίες.
 Παράδειγμα οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας. Πριν ένα χρόνο κόντεψαν να σκοτωθούν για ένα πεσμένο αεροπλάνο και σήμερα συσφίγγουν σχέσεις. Το ίδιο και οι ΗΠΑ που αναζητούν συνεργασία με τη μέχρι πρότινος μισητή Ρωσία, με κοινό αντίπαλο την Κίνα. 
Η Κίνα με τη σειρά της αναπτύσσει το δικό της κύκλο επιρροής και δεν παραλείπει να δείξει και λίγο "τσαμπουκά" εκεί σε κάτι νησάκια που γειτονεύουν με την Ιαπωνία. Φανταστείτε επίσης την Κίνα να περιορίζει τις μηχανές... θα καταρρεύσει αυτόματα η Γερμανική οικονομία, χώρα βασική προμηθεύτρια της Κίνας. Ποιά θα είναι η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κίνα αλλά και την Αμερική ή και αλλού; Να τι θα δείξουν οι επερχόμενες γερμανικές εκλογές και έχουν τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όχι ασφαλώς τι θα “αποφασίσει” ο γερμανικός λαός, αλλά το ποια συμμαχία θα καταφέρει να επιβληθεί (ποιο λόμπι θα αποδειχτεί πιο ισχυρό).

Αυτά συμβαίνουν στον πλαντήτη, και... στη μέση ο "Μανώλης", δηλαδή εμείς. Δεν ξέρω πόσο πήραμε χαμπάρι τις δηλώσεις του νέου Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος αφού πρώτα πήγε στην Ουκρανία και "σταθεροποίησε" την κατάσταση με τους φασίσες στην εξουσία, ήρθε να αναλάβει έργο εδώ. Είπε λοιπόν ο Αμερικανός πρέσβης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κύκλοι: Βόρεια θάλασσα - Ρωσία - Μέση Ανατολή. Και στο κέντρο αυτών η Ελλάδα. Σα να μας είπε ότι είμαστε στο κέντρο του ενδιαφέροντος των μεγάλων διεθνών δυνάμεων για το μοίρασμα των οικονομικών ζωνών επιρροής. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Όσο η κρίση θα βαθαίνει, οι εξελίξεις θα είναι όλο και πιο ραγδαίες. Ήδη τα πάντα βρίσκονται σε μεγάλη κινητικότητα, ο "κόσμος" που ξέραμε αλλάζει κάθε λεπτό, και εκρηκτικές εξελίξεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Μια πολεμική σύρραξη με άμεση εμπλοκή της χώρας μας, είτε αυτή γίνει αλλού - όπου θα υποχρεωθούμε να συνεισφέρουμε με στρατό - είτε στα εδάφη μας με εισβολή (η Τουρκία δε χοροπηδά για εσωτερική της κατανάλωση, σοβαρολογεί, όπως ενδεχομένως και η κάθε άλλη γειτόνισσα), είναι όχι μόνο πιθανά, αλλά και πλέον ορατά σενάρια.

Αυτό που λέμε - οι κομμουνιστές - στον κόσμο, ως βασικό καθήκον, είναι ο λαός να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Δεν είναι κούφια λόγια, ούτε κλισσέ. Μη μας κοιμίζουν ούτε με μνημόνια ούτε με γιαλατζί - επιδερμικές και απροσανατολιστικές αναλύσεις για τις διεθνείς εξελίξεις. Επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Ας μη ξεχνάμε πως η Ιστορία (και του τόπου μας και η παγκόσμια) έχει αποδείξει πως όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος, δε νικιέται με τίποτα. Ας το έχουμε τουλάχιστον αυτό στο νου μας, τώρα στην ώρα της αναμονής.

Από: ΘΕΩΝΗ ΚΑΠΛΑΝΙΔΟΥ


Δες τι λέει ο Γραμματέας του ΚΚΕ στις ερωτήσεις δημοσιογράφου:


Ο Πάνος Καμμένος, πάντως ειδοποιεί πως «αν τολμήσει ο Τσαβοφύσογλου να πατήσει σε νησί, να δούμε πώς θα φύγει»…



Οι «λεονταρισμοί», που εκδηλώνονται κι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι εκδρομικές αποστολές του Υπουργείου Άμυνας σε ακριτικά νησιά, όπως π.χ. η πρόσφατη εκδρομική συνύπαρξη στο Καστελόριζο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή», έχουν στόχο να καλλιεργήσουν μια ψευδεπίγραφη «εθνική ομοψυχία». 
Και από τους εκπροσώπους της εγχώριας αστικής τάξης και από τους απέναντι οπαδούς του αστικού νεοοθωμανισμού, δημιουργείται ένα πολεμικό κλίμα προετοιμασίας.
Ένα κλίμα επικίνδυνο, γιατί επιδιώκει να κρύψει το κύριο, που είναι ότι και οι δύο χώρες παραμένουν εγκλωβισμένες στο ΝΑΤΟ, που είναι πρόθυμο στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, «στρώνει» το δρόμο στα «θερμά» πολεμικά επεισόδια, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον πόλεμο.
Απ τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στη «Real News» Δείτε  την ολόκληρη Εδώ