Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

19 Ιουνίου, 2018

ΤΟ Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΝΟΘΕΙΑ...


Πρώτη δύναμη και σημαντικά ενισχυμένη αναδείχθηκε η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που έγιναν την περασμένη Κυριακή, με τη συμμετοχή συνολικά έξι συνδυασμών, για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.
Παρά τις σπασμωδικές προσπάθειες των εργοδοτικών συνδικαλιστών της ομάδας Νικολάου - Καραγεωργόπουλου να επαναφέρουν «από το παράθυρο» τη νοθεία και την απάτη τη μέρα των εκλογών, η παρουσία συνδικαλιστών και εργαζομένων από τα ζωντανά συνδικάτα της πόλης περιφρούρησε την εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, για αποκλεισμό όλων των νόθων αντιπροσώπων.
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έχουν ως εξής: «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση»: 52 ψήφοι και 11 έδρες (από 33 ψήφους και 4 έδρες το 2014). «Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων»*: 13 ψήφοι και 3 έδρες. «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή»: 11 ψήφοι και 2 έδρες (από 21 ψήφους και 3 έδρες). «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Πάτρας»: 7 ψήφοι και 1 έδρα (χωρίς μεταβολή). «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις»: 1 ψήφος και καμία έδρα (από 2 ψήφους και καμία έδρα). «Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία»: 0 ψήφοι και καμία έδρα (από 63 ψήφους και 9 έδρες).
Για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα: «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση»: 9 ψήφοι και 1 έδρα.«Εργατική Ενότητα - Ανατροπή»: 7 ψήφοι και μία έδρα. «Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων»*: 3 ψήφοι και καμία έδρα. «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις»: 1 ψήφος και καμία έδρα. «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Πάτρας»: 0 ψήφοι και καμία έδρα. «Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία»: 0 ψήφοι και καμία έδρα.
* Πρόκειται για το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που διαχώρισαν τη θέση τους από την ομάδα Νικολάου - Καραγεωργόπουλου και συμμετείχαν στη μάχη ενάντια στη νόθα και εκφυλιστική κατάσταση στο ΕΚΠ.
Επιστέγασμα της μάχης που δίνουν εδώ και μήνες συνδικάτα και εργαζόμενοι
Η πραγματοποίηση αρχαιρεσιών χωρίς νόθους αντιπροσώπους, όπως και τα παραπάνω αποτελέσματα, αποτελούν το επιστέγασμα της μάχης που δίνουν εδώ και μήνες συνδικάτα και εργαζόμενοι, τα πιο μαζικά σωματεία της περιοχής, ενάντια στην ομάδα των εργοδοτικών συνδικαλιστών που διαμόρφωνε για χρόνια πλαστούς συσχετισμούς με όργια νοθείας, με αντιπροσώπους - «φαντάσματα» και σωματεία - «σφραγίδες», προκειμένου να μένει το ΕΚΠ υποχείριο των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους.
Τον περασμένο Δεκέμβρη, συνδικάτα και εργαζόμενοι της Πάτρας είχαν προχωρήσει σε τριήμερη μαζική κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια της τότε ηγετικής ομάδας του ΕΚΠ (τον πρώτο λόγο είχε η ΠΑΣΚΕ) να επιβάλει εκλογές νοθείας. Ακολούθησε η συνεδρίαση της διοίκησης στις 6/12, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή των εκλογών και διατυπώθηκε το αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης και εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων - μελών. Η Προσωρινή Διοίκηση που διορίστηκε οδήγησε στο Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες, ενώ η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΠ που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιούνη αποφάσισε ομόφωνα τον αποκλεισμό των νόθων αντιπροσώπων.
Οι προχτεσινές αρχαιρεσίες διεξήχθησαν ομαλά, χάρη στην παρουσία εργαζομένων από πολλά σωματεία της περιοχής, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΠ προστάτευσαν το δικαίωμά τους να έχουν Εργατικό Κέντρο μπροστάρη στους αγώνες τους, από τις σπασμωδικές και ανεπιτυχείς προσπάθειες της ομάδας Νικολάου - Καραγεωργόπουλου να σταματήσει τη διαδικασία ή και να επιβάλει τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων. Ανάλογη συγκέντρωση, στην ίδια κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο, μια μέρα πριν τις αρχαιρεσίες, έξω από το Εργατικό Κέντρο.
Μετά το τέλος των αρχαιρεσιών, έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μιλώντας εκ μέρους της «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», τόνισε ότι «εδώ και έξι μήνες τα ζωντανά συνδικάτα της πόλης μας έδωσαν έναν τίμιο και αποφασιστικό αγώνα ενάντια στη νοθεία (...) μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα είχαμε και άλλους συναδέλφους, που δεν συμφωνούσαμε σε όλα. Ομως συμφωνούσαμε ότι πρέπει να σταματήσει η νοθεία. Στάθηκαν παλικαρίσια μαζί μας μέχρι και τώρα, που έκλεισε η κάλπη. (...) Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν έξι ψηφοδέλτια, όμως δεν συμμετείχαν οι νόθοι. Δεν ψήφισε κανένας νόθος. Χαιρετίζουμε τη στάση αυτών που στάθηκαν όρθιοι».
Τέλος, κατήγγειλε τη στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σύρθηκε στη μάχη που έδωσαν τα συνδικάτα «γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όμως τελευταία στιγμή προσπάθησε να κάνει τη βρώμικη δουλειά (...) να αμφισβητήσει με ένσταση την εκλογική διαδικασία».
Χαρακτηριστικά δείγματα της νοθείας που ήθελαν να επιβάλουν...
Παρακάτω υπενθυμίζοντας ορισμένα χαρακτηριστικά δείγματα του οργίου νοθείας που επιχείρησε μέχρι τέλους να επιβάλει η ομάδα Νικολάου - Καραγεωργόπουλου:
-- Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδαςεμφάνισε στις τελευταίες αρχαιρεσίες 315 ψηφίσαντες. Ωστόσο, μόνο 22 από αυτούς εμφανίστηκαν κατά την εκλογική διαδικασία. Οι υπόλοιποι ψήφισαν με επιστολική ψήφο, διαδικασία που δεν προβλέπεται καν από το καταστατικό του Σωματείου. Ακόμα χειρότερα, 37 από τους αναφερόμενους ως ψηφίσαντες έχουν καταθέσει υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως δεν ψήφισαν ποτέ στο εν λόγω Σωματείο, ενώ οι 14 από αυτούς έχουν προχωρήσει και σε μηνύσεις για πλαστογράφηση στοιχείων! Ταυτόχρονα, 73 από τους «ψηφίσαντες» δεν διαμένουν ούτε εργάστηκαν ποτέ στην Αχαΐα, δεν απασχολούνται σε πλοία δρομολογημένα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.
-- Το Σωματείο Εργαζομένων σε Τεχνικά Γραφεία(ΣΕΤΕ), από το οποίο εκλέγεται η πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στ. Νικολάου, εξέλεξε εφορευτική επιτροπή το Νοέμβρη του 2015 και έκανε αρχαιρεσίες τον Οκτώβρη του 2016. Στο πρακτικό του δικαστικού φαίνεται ότι ψήφισαν 32 εργαζόμενοι και βρέθηκαν στην κάλπη 32 ψηφοδέλτια. Στα πρακτικά έχει προστεθεί λίστα με 398 ονόματα, τα οποία υποτίθεται ότι ψήφισαν μέσα σε 3 ώρες! Μέσα στο σωρό των ψηφισάντων «ξέφυγε» και ένας πεθαμένος...
-- Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση»,τον οποίο έχει συστήσει ο Δ. Καραγεωργόπουλος, μέλος της προηγούμενης Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, μέσα σε διάστημα 3 μηνών έστησε 21 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, εκλέγοντας αντιπροσώπους από άλλες πόλεις για το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Στην απόφαση του Συνεδρίου να νομιμοποιηθούν μόνο οι αντιπρόσωποι που αντιστοιχούν στους ψηφίσαντες που προέρχονται από την Αχαΐα, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές αντιτείνουν πως «ο αποκλεισμός αντιπροσώπων με κριτήριο την εντοπιότητα δεν έχει κανένα έρεισμα», αλλά η επόμενη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πρέπει να αναδειχθεί από αντιπροσώπους που εξελέγησαν ανά την Ελλάδα...


Η μεγάλη ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ
στις αρχαιρεσίες του Ε.Κ.Π.


Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η ομάδα των πρώην σφετεριστών του ΕΚΠ, (δηλαδή να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία), επιχείρησε να το πράξει η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με την ένσταση που κατέθεσε λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η στόχευση αυτής της ενέργειας αποσκοπούσε : α) να δικαιολογηθεί η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές (έχασε το 50% της δύναμής του) και β) να στηρίξει την προσπάθεια των σφετεριστών της προηγούμενης πλειοψηφίας για ακύρωση των εκλογών.
Ωστόσο, η κίνηση αυτή – για όσους γνωρίζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στο ΕΚΠ – δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία !
Ο ομφάλιος λώρος ανάμεσα σε ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκόπηκε ποτέ. Λειτουργούσαν πάντα ως συγκοινωνούντα δοχεία (εξ ου και το παράπονο του Καραγεωργόπουλου, που έγραψε ΄΄εμείς τους φερθήκαμε άψογα, δεν τους χαλάσαμε χατίρι ποτέ, ό,τι μας ζητούσαν το κάναμε΄΄). Τι θέλει να πει ο ποιητής εδώ ; Ότι η ΠΑΣΚΕ πάντοτε βοηθούσε τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και με πριμοδότηση) γιατί της χρειαζόταν ως πιστό δεκανίκι. Επίσης, θέλει να πει ότι, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, στην Πάτρα επικράτησε σιωπή, δεν γίναμε ενοχλητικοί προς την κυβέρνηση, δεν οργανώθηκαν αγώνες παρά μόνο εκείνο το παλιοΠΑΜΕ έκανε φασαρία, αν δεν ήταν κι αυτό, η Πάτρα θα θύμιζε ένα απέραντο νεκροταφείο.
Οι άρρηκτες σχέσεις τους θα γίνουν πιο δυνατές και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θα κληθούν να στηρίξουν κοινό υποψήφιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κι εκεί θα γίνει ΄΄ψηστήρι΄΄ για στήριξη και σε υποψήφιο δήμαρχο.
Αυτά τα ζητήματα υπολόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να πορευτεί μαζί με τους νόθους (όπως κι αυτός αναγκάστηκε να καταγγείλει ως τέτοιους λίγες μέρες πριν τις εκλογές, εξοστρακίζοντας ωστόσο την επικεφαλής της παράταξής του, Γιώτα Παναγοπούλου, η οποία συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με την υπόλοιπη αντιπολίτευση για την ανατροπή στο ΕΚΠ και, τελικά , κατέβηκε υποψήφια με άλλο συνδυασμό).
Βγαίνει, λοιπόν, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει πως έπρεπε να ψηφίσουν και οι νόθοι αντιπρόσωποι του Καραγεωργόπουλου και θεωρεί νοθεία που δεν ψήφισαν!!!
Δε λέει βέβαια πουθενά γιατί δεν ψήφισαν αν και νόθοι. Αποκρύπτει το γεγονός ότι οι νόθοι δεν ψήφισαν γιατί, τόσο η δικαστική αντιπρόσωπος, όσο και η εφορευτική επιτροπή δεν έλαβαν ποτέ την απόφαση του δικαστηρίου, μέσω δικαστικού επιμελητή, όπως προβλέπει ο νόμος.
Δε λέει πως η παράταξη Καραγεωργόπουλου ποτέ δεν απέσυρε τα ψηφοδέλτιά της, γιατί μεσούσης της διαδικασίας αυτό δεν επιτρεπόταν. Κι ενώ απέτυχαν όλες οι σπασμωδικές κινήσεις της πρώην ΠΑΣΚΕ, ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Μπροστά στο διαφαινόμενο θρίαμβο του ΠΑΜΕ και τη δική του ταπεινωτική ήττα, κατέθεσε ένσταση, η οποία κρίθηκε αβάσιμη γι αυτό και πετάχτηκε στον σκουπιδοτενεκέ.

*****

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!!!!
Θλιβερές φιγούρες, καρικατούρες του συνδικαλιστή – παράγοντα της δεκαετίας του 80 επιστρέφουν ως φάρσα!! 
Μπερδεύοντας το μπόι τους με την σκιά τους, έχοντας αποθηκευμένα αποθέματα θράσους και έπαρσης από την πάλαι ποτέ παντοκρατορία του αγαπημένου τους ΠΑΣΟΚ, τότε που την ΓΣΕΕ τη διόριζε το κόμμα τους (1985). 
Επιστρατεύουν κάθε δυνατό τέχνασμα, από αυτά που χρόνια τώρα κάνουν, για να συνεχίσουν να ελέγχουν το ΕΚΠ υπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων!!

Ατέλειωτες ώρες σε τηλεοπτικά κανάλια, θεατρινισμοί, ειρωνείες, προκλήσεις, ψέματα, νοθείες, συκοφαντίες, εισαγγελείς, αστυνομία, διαδικτυακοί «τσαμπουκάδες» αλλά και πραγματικοί τσαμπουκάδες για να βγουν μετά φωτογραφία στο νοσοκομείο. Ήταν μόνο μερικά από τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν.

Το μόνο που δεν έγινε ήταν αυτό που εδώ και καιρό είχαν προαναγγείλει με πομπώδες και «απειλητικό» ύφος αφού τα αγωνιώδη καλέσματά τους προς του φορείς και τους εργαζομένους της πόλης να τους συμπαρασταθούν έπεσαν στο κενό.

Μαζευτήκαν με το ζόρι 20 εκλεγμένοι! Ούτε τους εκλεγμένους τους δεν μπορούν να συσπειρώσουν!

Έγραφαν για τη δημοκρατική δύναμη που είναι πλειοψηφία και δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα, καλώντας για μαζική αντίδραση, για τους εργαζομένους της πόλης που θα απομονώσουν το ΠΑΜΕ… Κάποιοι παρατρεχάμενοί τους έγραφαν ότι «θα τους λιώσουμε, θα τους κάνουμε την κηδεία κτλ.».

Από τους χιλιάδες εργαζομένους τους οποίους ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν δεν βρέθηκαν ούτε 100 ούτε καν 50 να τους στηρίξουν.

Το ίδιο έγινε στη συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά που μαζεύτηκαν καμία 30αριά ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μαΐου ήταν άφαντοι.

4200 εργαζομένους ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν! Πού είναι όλοι αυτοί;
Η απάντηση είναι απλή: η μισή από αυτούς είναι μόνο αριθμοί στα πρακτικά νοθείας και απάτης, ενώ τους άλλους μισούς τους εκπαίδευσαν χρόνια τώρα να μην συμμετέχουν πουθενά, να μην απεργούν, να μην διεκδικούν, να μην αγωνίζονται.

Προσπάθησαν να σκάψουν τον λάκκο της εργατιάς αλλά έπεσαν οι ίδιοι μέσα.

Ανυπόληπτοι, θλιβεροί, απομονωμένοι αναζητούν συμμάχους στην αστική δικαιοσύνη, στους εισαγγελείς, στην αστυνομία, στην εργοδοσία. Όλοι οι άλλοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Έφτασαν μάλιστα με παραληρηματικού ύφους διαγγέλματα να προαναγγείλουν το «τέλος» της Δημοτική Αρχής Κ. Πελετίδη που ξόφλησε αφού έκανε το μοιραίο λάθος να συμπαραταχθεί με τις ταξικές δυνάμεις και να τα βάλει μαζί τους.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»!

Μπορεί στην πλειοψηφία των εργαζομένων να φαντάζουν ως γραφικοί, απομεινάρια του συνδικαλιστή παράγοντα του βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνοι αφού στην ουσία είναι εκπρόσωποι της εργοδοσίας που δεν μπορεί να ανεχτεί το ΕΚΠ να περάσει στα χεριά των εργαζομένων.

Καμία αυταπάτη δεν είχαμε και για τους εκπροσώπους του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων νοθείας και απάτης να αναγκάστηκε να καταγγείλει την ΠΑΣΚΕ αλλά ήταν φανερό ότι προσπαθούσε με την πρώτη ευκαιρία να τα «μαζέψει».

Η κατάθεση ένστασης από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ 10 λεπτά πριν τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας είναι μνημείο πολιτικού τυχοδιωκτισμού και καιροσκοπισμού.

Επί 12 ώρες δεν είδαν τίποτα επιλήψιμο και τελευταία στιγμή κατέθεσαν ένσταση!!

Τη στάση τους υπαγόρευσε η διαφαινόμενη εκλογική τους συντριβή, έχασαν το 50% της δύναμής τους, και η συνέπεια που έχουν ως υποστηριχτές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατά επέκταση της εργοδοσίας.

Μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ παίρνουν τις αποφάσεις στην ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σε κάποια Ε.Κ.

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και η μεγαλοεργοδοσία της Πάτρας βλέπουν εφιάλτες τώρα που δεν ελέγχουν το Ε.Κ.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συνεχιστεί η μαζική και αγωνιστική στάση του ζωντανού εργατικού κινήματος για να βάλει ένα μεγάλο στοπ στα σχέδια της εργοδοσίας!

Με αισιοδοξία συνεχίζουμε παίρνοντας δύναμη από τις εξελίξεις στο ΕΚΠ που είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κινήματος.