Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

06 Ιουνίου, 2018

ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠ' ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ «COSCO» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!


Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της «Cosco» δεν είναι μόνοι τους, ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Μαξίμ Πικάρντ, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο οποίος χαιρέτισε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco». Μαζί του ήταν και ο Εμάνουελ Ρους, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Μασσαλίας.

Στο χαιρετισμό του σημείωσε:

«Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας σας χαιρετίζει και σας ευχαριστεί για την πρόσκλησή σας. 

Με την παρουσία μας σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των 34.000 μελών και όλων των εργατών της Μασσαλίας στον αγώνα που δίνετε ενάντια στην αντεργατική επίθεση ΕΕ, κυβέρνησης Τσίπρα και "Cosco". 
Λιμενεργάτες, χαιρετίζουμε την αντίδρασή σας να συνεχίσετε όταν η "Cosco" θέλησε να σας σταματήσει την απεργία. Οι καπιταλιστές δεν θα σταματήσουν ποτέ, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. 
Αυτοί έχουν την πολιτική εξουσία, το χρήμα, τα εργοδοτικά συνδικάτα και τη δικαιοσύνη μαζί τους. Είναι αυτή η ταξική δικαιοσύνη που προσπαθεί ακόμα μια φορά να σας εμποδίσει να κάνετε την απεργία και είναι οι οι ίδιοι που την ίδια στιγμή σας μιλάνε για κοινωνικό διάλογο, αλλά εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τα πλούτη με τον ιδρώτα μας. 
Όταν εμείς απεργούμε, τίποτα δεν βγαίνει, τίποτα δεν κουνιέται. Χωρίς εμάς δεν είναι τίποτα, είναι παράσιτα. Ο πλούτος που δημιουργούμε πρέπει να επιστρέφει σε εμάς γιατί μας ανήκει.

Γι' αυτό στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία και σε όλη τη ΕΕ θέλουν να πάρουν πίσω όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι κέρδισαν με αγώνες, για να μην κερδίσουμε και άλλες. Οι καπιταλιστές προσπαθούν να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία, ακόμα και να την απαγορεύσουν για να συνεχίζουν να μαζεύουν ακόμα περισσότερα λεφτά.

Η παρουσία μας εδώ δίπλα μας είναι κάτι φυσικό για εμάς. Γιατί η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι στο DNA του εργατικού κινήματος. Ήδη τον περασμένο Δεκέμβρη όταν το ΠΑΜΕ οργάνωνε την κεντρική απεργία ενάντια στην απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, διοργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξής σας στη Μασσαλία. Επίσης στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης οργανώνουμε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στη Μασσαλία παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον ερχομό του εγκληματία Νετανιάχου στη Γαλλία και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Πιστοί στις διεθνικές αξίες, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εργαζόμενοι όταν είμαστε ενωμένοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για το συντονισμό των σωματείων μας και το συντονισμό των αγώνων μας στην Ευρώπη.

Γιατί στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, οι επιθέσεις των κυβερνήσεών μας και των αφεντικών μας είναι ίδιες. Περισσότερο από ποτέ αποφασισμένοι να πολεμήσουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και να κερδίσουμε την κοινωνική πρόοδο, οργανώσαμε τους περασμένους μήνες στη Μασσαλία 6 μέρες απεργίας από την αρχή της χρονιάς. Στις 21 Φλεβάρη 25.000 απεργοί, στις 22 Μάρτη 55.000 απεργοί, στις 14 Απρίλη 58.000 απεργοί, στις 19 Απρίλη 65.000 απεργοί, στις 22 Μάη 45.000 απεργοί και στις 26 Μάη 65.000 απεργοί.

Ταυτόχρονα πολλοί κλαδικοί αγώνες αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία και στη Μασσαλία. Να σας δώσω δύο παραδείγματα. Οι σιδηροδρομικοί βρίσκονται σε απεργία ενάντια στη μεταρρύθμιση για τους σιδηροδρόμους και βρίσκονται στην 24η μέρα απεργίας και θα είναι ξανά σε απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στον κλάδο της Ενέργειας, οι συνάδελφοι είναι σε απεργία από τις 30 Απρίλη, διεκδικώντας προσλήψεις, 10% αύξηση στους μισθούς και επιστροφή του δημόσιου χαρακτήρα του κλάδου της Ενέργειας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν καταλάβει τουλάχιστον 7 σταθμούς παραγωγής Ενέργειας στο νομό της Μασσαλίας.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλαμε να σας μεταφέρουμε, σύντροφοι. Δεν είστε μόνοι. Από αύριο το πρωί, όταν επιστρέψουμε στη Μασσαλία, θα οργανώσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ελληνικό προξενείο στη Μασσαλία, για να του ζητήσουμε εξηγήσεις για τη στάση της κυβέρνησης και τη στάση της "Cosco". Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Είμαστε διαθέσιμοι για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέχρι τη νίκη. Δεν θα κάνετε βήμα πίσω, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Σας ευχόμαστε δύναμη και θάρρος, θα νικήσετε. Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη, ζήτω οι λιμενεργάτες του Πειραιά, ζήτω το ΠΑΜΕ
».

https://www.902.gr/…/o-hairetismos-toy-proedroy-toy-ergatik…

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Ενημέρωση: Τετάρτη 06/06/2018 - 15:13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ «COSCO»
Με τον αποφασιστικό απεργιακό τους αγώνα και την αλληλεγγύη πέτυχαν δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους (ΦΩΤΟ)
Οι εργαζόμενοι ενώ ενημερώνονται για τις εξελίξεις το μεσημέρι της ΤετάρτηςΟι εργαζόμενοι ενώ ενημερώνονται για τις εξελίξεις το μεσημέρι της Τετάρτης
Ως ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, της αποφασιστικότητας, της ενότητάς τους και του κύματος αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε υπέρ του αγώνα τους, χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» τις απαντήσεις που έλαβαν από την πλευρά της εργοδοσίας της «Cosco» και των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας κατά τη συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη στο ΥΕΝ, για έναρξη διαπραγματεύσεων προς υπογραφή ΣΣΕ και ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Μετά την εξέλιξη αυτή ομόφωνα ανέστειλαν την απεργία τους, ενώ αποφασίστηκε και η αναβολή της προγραμματισμένης για το απόγευμα συγκέντρωσης αλληλεγγύης. 
Στη συνάντηση στο υπουργείο συμμετείχαν η εργοδοσία της «Cosco», εκπρόσωποι του ΥΕΝ και του υπουργείου Εργασίας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Συγκεκριμένα η εργοδοσία της «Cosco» αποδέχτηκε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει υπογραφεί καθώς υπάρχουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης εργοδοσία και συναρμόδια υπουργεία δεσμεύτηκαν ότι θα επιλυθούν τα όποια τεχνικά ζητήματα για την αναγνώριση και ένταξη των λιμενεργατών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Σε αυτή την κατεύθυνση, η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιούνη, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, των δύο συναρμόδιων υπουργείων και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ.
Μετά από την ενημέρωση που ακολούθησε από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ για τα αποτελέσματα της συνάντησης, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, τη συντεταγμένη επιστροφή στα πόστα τους, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έλαβαν από την εργοδοσία και τα συναρμόδια υπουργεία.
Ήδη προγραμματίστηκε το ΔΣ του Σωματείου τους (ΕΔΕΔΕΠ) να συνεδριάσει αμέσως μετά την 1η διαπραγματευτική συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης.
Επίσης, μετά από τις σημερινές θετικές εξελίξεις, αποφασίστηκε η αναβολή της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στην πύλη της «Cosco».



Δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής 20/04/2015 00:44