Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

22 Νοεμβρίου, 2018

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ:



Δελτίο τύπου
Αθήνα 21.11.2018

Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχισθούν.
Η ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) χαιρετίζει τους συνταξιούχους όλης της χώρας για την μαζική, αγωνιστική συμμετοχή τους στις δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις στη Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Παγκρήτια. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας έχουν πραγματοποιήσει 143 συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο, όπως τον ονομάσαμε με μαζική αγωνιστική συμμετοχή, που υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και να μη προχωρήσει τα σχέδια της. Το σύνθημα «είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, όχι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα» βρίσκει την έκφρασή του σε αυτές τις δράσεις. Τώρα όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 15 του Δεκέμβρη.
Η αντιπροσωπία της ΣΕΑ μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας επισκέφθηκε τα κόμματα της Βουλής, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής και επέδωσε το ψήφισμα μας και ταυτόχρονα συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο του έδωσε το υπόμνημα και απαίτησε λύση στα προβλήματά μας.
Ο Υπουργός απάντησε ότι:
  • Η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς από την 1.1.19 για τους συνταξιούχους που πήραν σύνταξη πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου.
  • Υπάρχει στο σκεπτικό της Κυβέρνησης να αποδώσει ένα είδος δώρου για τα Χριστούγεννα σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά αυτό θα συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη από τον κ. Πρωθυπουργό.
  • Δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές διότι η κυβέρνηση ότι είναι να αποδώσει, θα το αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν έκαναν αίτηση ή αγωγή.
Από την μεριά μας του κάναμε καθαρό ότι οι αγώνες μας θα συνεχισθούν. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί για όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα διαχωρισμό. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλης της αντιασφαλιστικής - αντεργατικής νομοθεσίας. Να εφαρμοσθούν άμεσα οι θετικές δικαστικές αποφάσεις και να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους ότι τους αναλογεί.
Προς αυτή την κατεύθυνση οι συνταξιουχικές οργανώσεις της ΣΕΑ ετοιμάζουν το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15.12.18 ώρα 12.30 μμ στην Πλ. Συντάγματος και πορεία στο Μαξίμου απαιτώντας λύσεις σε όλα τα αιτήματά μας, όπως αυτά αναφέρονται στο υπόμνημά μας.

Οι 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907
http://www.osika.gr/


Για τους Ζακυνθινούς: 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αριθμός Αναγνώρισης Καταστατικού 316/2014
Ευγενίδου 5 - Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου Τηλ.2695042389 / fax:2695026209
                                                                                        Ζάκυνθος: 22 /11 / 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι-σες συνταξιούχοι,
σας καλούμε να πάρουμε μέρος όλοι στην πανελλαδική απεργία
την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 10:30 π.μ. στο παλιό εργατικό κέντρο.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16, να διεκδικήσουμε ότι μας έχουνε αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, να καταδικάσουμε την δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει τον ίδιο στόχο στο ασφαλιστικό.
ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΝ
ΤΟ ΝΕΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε συμμετέχοντας αποφασιστικά, μαζικά στον αγώνα.
Να νικήσουμε τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική λογική του «δεν γίνεται τίποτα», πολλαπλασιάζοντας την συμμετοχή μας στις δράσεις, τις συγκεντρώσεις, στον αγώνα.
Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στην μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του Ε.Κ.Α.Σ των συντάξεων χηρείας.
  • Άμεση απόδοση των δώρων.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Ειδικά για το νοσοκομείο Ζακύνθου απαιτούμε την άμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών και άμεση λειτουργία της Μ.Ε.Θ.
  • Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ότι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.
Δεν πληρώσαμε τόσα χρόνια για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Για όλα τα παραπάνω συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη πανελλαδική απεργία, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, και δίνουμε το παρόν στην συγκέντρωση.
Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για την συμμετοχή μας στην πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη 2018 και σας καλούμε να συμμετέχετε στην σύσκεψη του σωματείου μας για τον ίδιο λόγο την Δευτέρα 3/12/2018 στις 18:00 στο ισόγειο του Ε.Κ.Ζ
ή δηλώνοντας την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα:
Σοφός Παναγιώτης 6974002688 και Αλιάζης Γιώργης 6944716502

                                                                                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ