Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

05 Φεβρουαρίου, 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ:



Αυτήν τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας υλοποιούν διαδοχικά η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση, 
και γι' αυτό είναι τουλάχιστον υποκρισία να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος «υποκινεί» και ποιος καταστέλλει τις αντιδράσεις μεταναστών και προσφύγων.
Είναι η ίδια πολιτική που δίνει στις ΜΚΟ το ελεύθερο να διαχειρίζονται εν λευκώ το Μεταναστευτικό, με το κράτος σε ρόλο παρατηρητή και τροχονόμο κονδυλίων, ευνοώντας τη δράση κέντρων και οργανισμών με διεθνή δράση και διασυνδέσεις, που καμία έγνοια δεν έχουν για την ασφάλεια και τη φροντίδα μεταναστών και προσφύγων, αλλά είναι ενταγμένοι σε ευρύτερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και επικίνδυνους ανταγωνισμούς, παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των κατατρεγμένων, αλλά και των κατοίκων στα νησιά και στην ελληνική ενδοχώρα.
Η πολιτική που στρώνει το έδαφος σε ακροδεξιές και ξενοφοβικές περιθωριακές ομάδες να χύσουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού, με τη στήριξη στελεχών της ΝΔ, εκλεγμένων της στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση. 
Είναι αυτή η πολιτική της ΕΕ που ανοιγοκλείνει την κάνουλα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ανάλογα με τα συμφέροντά της, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot.
Η πολιτική που έφερε στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ με πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ - με ναυτική δύναμη που βασικά επιτηρεί τον ρωσικό στόλο - ενίσχυσε την παρουσία της FRONTEX. Η ένταση της καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με θαλάσσια τείχη αποτροπής, με τη δημιουργία υβριδικών στρατιωτικών δομών ελέγχου και καταστολής, με την εντονότερη παρουσία της FRONTEX και του ΝΑΤΟ, με τη δημιουργία κλειστών κέντρων - φυλακών στα νησιά για πρόσφυγες και μετανάστες, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει, αντίθετα θα οξύνει κι άλλο το πρόβλημα.
Ο μόνος τρόπος ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους, να απεγκλωβιστούν με γρήγορες διαδικασίες, να υπάρχει κατανομή τους σε όλα τα κράτη της ΕΕ.
 Σημαίνει δηλαδή την απαγκίστρωση από την πολιτική του «Δουβλίνου» και της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπει τους πρόσφυγες και μετανάστες σε διαπραγματευτικό χαρτί στα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζουν η ΕΕ και η Τουρκία.
Το «ως εδώ μ' αυτήν την πολιτική!» πρέπει να ακουστεί δυνατά από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. 
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους, να απομονωθούν τα φασιστοειδή και όσοι τους κάνουν πλάτες. 
Τώρα είναι η ώρα να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης και πλατιάς λαϊκής κινητοποίησης τα αιτήματα που προβάλλουν σωματεία και φορείς στα νησιά, με ξεκάθαρο μέτωπο εναντίωσης στην άθλια πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα.

Ταυτόχρονα να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι εκατοντάδες χιλιάδες υποχρεώνονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη Συρία, στην Υεμένη, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και αλλού, εξαιτίας της υλοποίησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, των επεμβάσεων και πολέμων που η Ελλάδα στηρίζει και επιδιώκει πιο ενεργή συμμετοχή, όπως άλλωστε φαίνεται και με την πρόσφατη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, αλλά και με το σχέδιο για αποστολή ελληνικών δυνάμεων σε Σ. Αραβία, Λιβύη και αλλού.
Αλίευση από "Ρ" 


-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ !!!


Παρουσίαση Viva La Revolucion