Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

22 Ιανουαρίου, 2021

NATO: Ευχαριστούμε Τουρκία !!!



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Επιβεβαιώθηκε ο «κρίσιμος» ρόλος της Τουρκίας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ εναντίον των λαών

Πηγή: Associated Press

Την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ, γεγονός που ενισχύει την επιθετική και προκλητική της συμπεριφορά στην ευρύτερη περιοχή, απολαμβάνει η Τουρκία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον γγ της λυκοσυμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Με το «βλέμμα» στους «ανταγωνιστές» της λυκοσυμμαχίας, από τις συζητήσεις επαναβεβαιώθηκε ο «κρίσιμος» και «ηγετικός» ρόλος της Τουρκίας στην υλοποίηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ, τα οποία είναι δολοφονικά για τους λαούς.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως συμφωνήθηκε ότι «πρέπει να ενισχυθεί η ενότητα και η αλληλεγγύη εντός της συμμαχίας», ενώ προανήγγειλε ότι η Τουρκία «αναλαμβάνει κρίσιμους και ηγετικούς ρόλους για την εξασφάλιση της αποτροπής και της άμυνας της συμμαχίας» και ότι «θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ΝΑΤΟικές αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ».

Ικανοποίηση του ΝΑΤΟ για τα ελληνοτουρκικά παζάρια

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε «τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με έναν στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι «ο μηχανισμός αποτροπής βοήθησε στη μείωση των εντάσεων και στη δημιουργία χώρου για πολιτικές συζητήσεις για την επίλυση των υποκείμενων ζητημάτων».

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον ΝΑΤΟικό μηχανισμό που στόχο έχει την προώθηση των παζαριών ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, με στόχο να μη διαρραγεί η «συνοχή» της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

«Χαιρετίζω επίσης τις διερευνητικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Προχωρούν τα δολοφονικά σχέδια

Αναφορικά με το Αφγανιστάν, ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον Φλεβάρη, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μέλλον της στρατιωτικής αποστολής.

Στην ημερήσια διάταξη ήταν επίσης η προγραμματισμένη επέκταση της Εκπαιδευτικής Αποστολής του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, ενώ αναφορικά με τη Λιβύη, όπου η Τουρκία διατηρεί και εντείνει τη στρατιωτική εμπλοκή της, ο γγ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση και επανέλαβε τη μακροχρόνια θέση ότι η συμμαχία παραμένει προσηλωμένη στην παροχή συμβουλών στον τομέα της ανάπτυξης θεσμών άμυνας και ασφάλειας.

Ο γενικός γραμματέας ευχαρίστησε επίσης την Τουρκία για τη σημαντική συμβολή της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και για την ηγεσία των δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ το 2021. Παρασκευή 22/01/2021 - 14:49https://www.902.gr/