Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

31 Μαΐου, 2016

Η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει το πρόσημο των κερδών του κεφαλαίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με κάλπικους διαχωρισμούς πάνε να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευσή τους
Τοποθετήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις
Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, την Κυριακή 29/5, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε τα εξής σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις:
«Η κυβέρνηση, προκειμένου να κρύψει την αντιλαϊκή της πολιτική και τη στρατηγική σύμπλευσή της με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, προσπαθεί να αναβιώσει το διαχωρισμό του δημοψηφίσματος "ΟΧΙ - ΝΑΙ", ο οποίος αποδείχτηκε κάλπικος και χρεοκόπησε απ' την ίδια τη ζωή, όταν όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Αυτή η προσπάθεια αναβίωσης αυτού του διαχωρισμού είναι τόσο γελοία όσο και τα πρόσωπα που επιστρατεύονται να την κάνουν.
Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας επιβεβαιώνουν τις βασικές εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις του Κόμματος, για την "πρώτη φορά Αριστερά", για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα χρόνια.
Η μετατροπή του, από ένα οπορτουνιστικό ανάχωμα, πριν από το 2012, σε κόμμα που παίρνει σταδιακά τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, που κατέρρεε.
Που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση το 2012, για να διεκδικήσει την εξουσία ως "αριστερή εναλλακτική" δήθεν, το Γενάρη του 2015 και να ακολουθήσει μια "θριαμβευτική" πορεία, αστικής μνημονιακής διαχείρισης και σοσιαλδημοκρατικής απόλυτης μετάλλαξης και επίσημα πλέον, τους τελευταίους 16 μήνες, καθότι ουσιαστικά την πορεία αυτήν την είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κύλησε παραπέρα σε έναν κατήφορο, που δεν έχει πάτο, ψηφίζοντας μια σειρά νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία δεν έχουν τελειωμό βέβαια και αποτελούν επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, της ΕΕ, του ΔΝΤ.
Κι όλα αυτά στο όνομα της "ανάπτυξης", που "ΘΑ" έρθει, που "ΘΑ" ανατείλει το φως, που "ΘΑ" βγούμε από το τούνελ και άλλα τέτοια γνωστά και μη εξαιρετέα, από την εποχή ακόμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Μητσοτάκη πατέρα, του Σημίτη αρχηγού, του Κώστα Καραμανλή ανιψιού, του Γιώργου Παπανδρέου υιού, του Α. Σαμαρά και φυσικά τώρα του Αλέξη Τσίπρα, που αποδείχτηκε ότι τα "παίρνει" εύκολα τα γράμματα της υποκρισίας και της κοροϊδίας.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει το πρόσημο των κερδών του κεφαλαίου
Αλήθεια, όμως, τι σημαίνει επιστροφή στην ανάπτυξη, που ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να λέει ότι "δεν θα βασίζεται στη συντριβή της εργασίας και την ασυδοσία της ολιγαρχίας, αλλά θα είναι μια ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο";
Η ανάπτυξη, παντού στον καπιταλιστικό κόσμο, βασίζεται στη συντριβή της εργατικής τάξης, στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Κι αυτή η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο. Εχει το πρόσημο των κερδών των καπιταλιστών και τη θωράκιση της εξουσίας τους.
Αλήθεια, τι σημαίνει ελάφρυνση του χρέους, που τόσο την προπαγανδίζουν ότι και αυτή "ΘΑ" γίνει;
Πραγματική ελάφρυνση χρέους για το λαό θα σήμαινε να δοθούν πίσω οι μισθοί και τα δώρα που κόπηκαν, οι συντάξεις.
Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις, να λιγοστέψουν οι φόροι, να αυξηθούν οι δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία.
Να καταργηθεί ο ασφαλιστικός νόμος, ο οποίος όχι μόνο μονιμοποιεί όλες τις προηγούμενες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά επιβάλλει και νέα μείωση για όλους, μέσω του νέου υπολογισμού και της μείωσης των επικουρικών.
Να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει εθνική σύνταξη πείνας των 384 ευρώ για 20 χρόνια δουλειάς, που σε συνθήκες μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, ανεργίας και ημιαπασχόλησης, μετατρέπει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη σε "άπιαστο όνειρο".
Να καταργηθεί ο νόμος που καταργεί το ΕΚΑΣ, χτυπάει τις αναπηρικές συντάξεις, το εφάπαξ, τις συντάξεις χηρείας, τα βαρέα κι ανθυγιεινά. Που μειώνει τους μισθούς μέσω της αύξησης των εισφορών των εργαζομένων, την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες κι επαγγελματίες.
Να καταργηθεί η μείωση του αφορολόγητου, η φοροεπιδρομή και τα άλλα χαράτσια που πλήττουν ιδιαίτερα τις φτωχές - λαϊκές οικογένειες.
Να αρχίσουν να παίρνουν σταδιακά πίσω οι εργαζόμενοι όλα όσα έχασαν τα χρόνια της κρίσης.
Αυτά για το λαό, μάλιστα, θα σήμαιναν ελάφρυνση χρέους.
Αλλά οι κυβερνώντες άλλα έχουν στο μυαλό τους, με ελάφρυνση χρέους:
Επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και ελάφρυνση των επιχειρηματικών ομίλων με νέες φοροαπαλλαγές, με νέα προνόμια, με ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους για να ριχτούν στον Καιάδα τα εργασιακά δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων, για να ανακάμπτουν αυτοί στα κέρδη τους και θα ζητούνται από το λαό νέες θυσίες, στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας».
Αντίσταση ενάντια στην κυβέρνηση που συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων
Το Σάββατο 28/5, κατά την περιοδεία του στην Αρκαδία, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πρέπει να σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, κοροϊδεύοντάς τον με γελοία επιχειρήματα, ψηφίζοντας αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα, τα οποία για να τα δικαιολογήσουν και για να έχουν τα εύσημα του κ. Σόιμπλε, της κας Μέρκελ και των εταίρων τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ, λένε μεγάλα ψέματα, αναλήθειες μπροστά στον ελληνικό λαό, που ματώνει για να κερδίζουν οι λίγοι, για να κερδίζουν οι εταίροι και πάντα ο λαός να είναι το μόνιμο υποζύγιο.
Η αντίσταση, ο αγώνας είναι το μοναδικό μήνυμα που πρέπει να στείλει όλος ο ελληνικός λαός σήμερα, απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά που έχουν αρχίσει οι προηγούμενοι».





Δείτε  την ομιλία: