Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

06 Αυγούστου, 2016

6 Αυγούστου 1945, 8.15′: το βομβαρδιστικό Enola Gay ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.





6 Αυγούστου 1945, 8.15′



Σαν σήμερα το 1945 στις 8.15 το βομβαρδιστικό Enola Gay ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. 
Είχαν προηγηθεί ανηλεείς βομβαρδισμοί εναντίον Ιαπωνικών πόλεων με συμβατικά όπλα όπως αυτή της νύχτας της ενάτης προς δεκάτης Μαρτίου της ίδιας χρονιάς του Τόκιο που παραμένει η πιο καταστροφική επίθεση στην ιστορία του πολέμου. Περίπου 16 τετραγωνικά μίλια της πόλης κάηκαν και τα θύματα υπολογίζονται σε 120000, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων από οποιοδήποτε βομβαρδισμό πόλης.
Σήμερα ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να δολοφονεί, σε κάθε γωνιά της γης. Από τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» της Γιουγκοσλαβίας μέχρι τις χθεσινές επιθέσεις στη φτωχότερη χώρα της μέσης Ανατολής την Υεμένη οι λαοί θερίζονται για να μοιραστεί ξανά η γη, να χαραχτούν νέα σύνορα. 
Για να αποκτήσουν τα τραστ και τα μονοπώλια τον έλεγχο παραγωγικών πηγών, αγορών και δρόμων διακίνησης αγαθών.
Η αστική τάξη της χώρας μας συμμετέχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην προσπάθεια για αρπαγή λείας από λαούς που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τον δικό μας λαό. 
Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του μόνο δεινά μπορούν να μας φέρουν κι αν ο πόλεμος δεν χτύπησε ακόμα τη χώρα μας η γειτονιά βρωμάει μπαρούτι.
Μόνη ελπίδα των λαών η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό ,η πάλη για το σοσιαλισμό.
Έξω από το ΝΑΤΟ! 
Στίχοι τραγουδιού
Enola Gay
You should have stayed at home yesterday
Ah-ha words can’t describe
The feeling and the way you lied
These games you play
They’re going to end in more than tears some day
Ah-ha Enola Gay
It shouldn’t ever have to end this way
It’s eight fifteen
And that’s the time that it’s always been
We got your message on the radio
Conditions normal and you’re coming home
Enola Gay
Is mother proud of little boy today
Ah-ha this kiss you give
It’s never ever going to fade away
Enola Gay
It shouldn’t ever have to end this way
Ah-ha Enola Gay
It shouldn’t fade in our dreams away
It’s eight fifteen
And that’s the time that it’s always been
We got your message on the radio
Conditions normal and you’re coming home
Enola Gay
Is mother proud of little boy today
Ah-ha this kiss you give
It’s never ever going to fade away
Written by Christopher Henry Difford, Glenn Martin Tilbrook • Copyright ©Universal Music Publishing Group
πηγή:  Απέθαντος στοΣτρυχνίνη !!

.....................................................................
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τα 73 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 73 χρόνια σήμερα, από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, αναφέρει:  
«Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, που το 1945 στέρησε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και σε χιλιάδες άλλους τα επόμενα χρόνια, λόγω των συνεπειών της ραδιενέργειας.
Η ρίψη των ατομικών βομβών στόχο είχε να εκφοβίσει τους λαούς, να στείλει «μήνυμα» στην ΕΣΣΔ, στο επαναστατικό και κομμουνιστικό κίνημα των άλλων χωρών, στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σήμερα η όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων στις περιοχές της Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και αλλού, μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και μονοπωλίων, για τη διανομή των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, προβάλλει την ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να έχει σταθερά στον προσανατολισμό του την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν.
Η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την οποία συμπλέουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, αφορά την αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις.
Η Ελλάδα είναι πλήρως ενταγμένη στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, όχι μόνο ως κόμβος μεταφοράς στρατευμάτων και ανεφοδιασμού δυνάμεων, αλλά και για το ρόλο που θα παίξει στην υλοποίηση των πυρηνικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει υιοθετήσει το "πρώτο πυρηνικό πλήγμα", μετατρέποντας την Ευρώπη και τον κόσμο όλο σε ένα πυρηνικό πεδίο.
Για αυτό η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χωρά σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με επέκταση κι αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, σχεδιάζει ακόμα και την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο. Αναπτύσσει "στρατηγικές συνεργασίες" με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό. Προωθεί την "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως απέδειξε η συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να δώσει λύση στα βασικά λαϊκά προβλήματα, ούτε να εξασφαλίσει Ειρήνη για τους λαούς. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.
Η Ειρήνη, η Φιλία, η Αλληλεγγύη των λαών, η αμοιβαία επωφελής συνεργασία των χωρών μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και με την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική ένωση, με τους λαούς νοικοκύρηδες στον τόπο τους, με την εξουσία στα χέρια τους».
ΔΕς αΚΟΜΗ: Ο Che στη Χιροσίμα