Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

19 Σεπτεμβρίου, 2016

η κατάθεση ψυχής k προβληματισμού ενός Δασκάλου συνδικαλιστή Απ' την Πάτρα στους Συναδέλφους Του:

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο με σχολεία
ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ( που φτιάχνουν οι άλλοι για εμάς) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!!!!!!!!!

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα κοινά στο χώρο των εκπαιδευτικών ,όμως φέτος αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο.
Απόγνωση ,κλάματα ,αγωνία , συνάδελφοι που βλέπουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό να διαλύεται, άλλοι που ήρθαν με απόσπαση στο νομό από την Μανωλαδα (40 λεπτά) από την Πάτρα, και θα βρεθούν στο Παος Καλάβρυτων 2.30 ώρες μακριά από το σπίτι τους.

Κάθε φορά που κλείνω το τηλέφωνο σφίγγεται η καρδιά μου, πρέπει να πω στην δασκάλα συναδέλφισά μου ότι δεν θα πάρει απόσπαση, και να απαντήσω στην ερώτηση «Στέλιο πως θα πάω στα Καλάβρυτα με δυο παιδιά?»

Εδώ και μέρες «πικραίνω» συναδελφους-σες δάσκαλους όχι γιατί έχω μαντικές ικανότητες η κάποια μυστική ενημέρωση, αλλά γιατί έκανα απλές μαθηματικές πράξεις.

Οι θέσεις στη Πάτρα είναι 14 και μπορεί να γίνουν 20 με κάποιες άδειες τις τελευταίας στιγμής, όσοι ζητούν απόσπαση από την περιφέρεια για Πάτρα είναι εκατοντάδες, ενώ στο νομό έχουν έρθει 38 αποσπασμένοι από αλλά ΠΥΣΠΕ , οι 25 έχουν πάνω από 35 μόρια απόσπασης αρα για να πιάσει κάποιος μια από αυτές τις 20 θέσεις πρέπει να έχει κάτι λιγότερο η περισσότερο από 35 μόρια!!!!!!!!!!!

Όταν συνάδελφε μου έφτιαχναν το μέλλον που ήρθε (την άνοιξη) επισκεφτήκαμε εκπροσωπώντας το ΠΑΜΕ, και το ΔΣ πολλά σχολεία προσπαθώντας να ενημερώσουμε ,και να προειδοποιήσουμε, για αυτά που έρχονται.
Μάλλον δεν τα καταφέραμε καλά ,δεν πείσαμε την πλειοψηφία των συνάδελφων να το παλέψουμε.
Η μεγάλη εκλογική άνοδο του Π.Α.ΜΕ δεν μου λέει τίποτα όταν δεν συνοδεύεται από κόσμο που κινητοποιείτε
Ίσως κάτι κάνουμε λάθος ίσως δεν τα εξηγούμε καλά, ίσως ίσως…….

Όμως και εσύ ρε συναδελφισά μου ακούς προβληματίζεσαι από αυτά που άκουσες?»
Και αν όλα αυτά σου φάνταζαν σαν κινδυνολογία τώρα που τα ζεις τι θα κάνεις?
Που σε οδήγησε η ατομική λύση –βόλεμα ?

Όταν σου είπα πέρυσι να κάνεις απεργία μου είπες «τι να χάσω 60 ευρώ?» τώρα που θα χαλάς 200 το μηνά για να πας στο Αίγιο θα κάνεις απεργία για να γίνουν διορισμοί, να έρθουν αναπληρωτές ……..
ή θα κάτσεις για τα επόμενα χρόνια εκεί?

Ρε συνάδελφε που είσαι με ένα τηλέφωνο στο χέρι, και μιλάς με αυτόν που θα σου «κανονίσει» την απόσπαση σε τι ελπίζεις ότι θα σου δώσει κάποιο αόρατο κενό που δεν θα το δουν εκατοντάδες άλλοι? 
14 κενά είναι!!!!
Φιλενάδα όταν πέρυσι μου έλεγες ότι εσύ έχεις τριάντα χρόνια προϋπηρεσία ,έχεις την θεσούλα σου και δεν σε κουνάει κανένας, φέτος που βγήκες υπεράριθμη (και οριακά δεν είχαμε μετακινήσεις από Πάτρα σε περιφέρεια) μήπως να αναθεωρήσεις λίγο το σκεπτικό σου?
Και εσύ που δεν σε «ακούμπησε» κάτι από όλα αυτά είσαι σίγουρος ότι του χρόνου θα είναι έτσι. Ως άλλη Κασσάνδρα σου λέω ότι θα είναι χειροτέρα 

Δεν ξέρω μπορεί να μετανιώσω που γίνομε τόσο πολιτικά σκληρός, όμως ίσως με αυτό τον τρόπο βοηθήσω κάποιους να καταλάβουν 

Συναισθηματικά μπορώ να καταλάβω τον καθένα ξεχωριστά και το λέω με μεγάλη ειλικρινά, ο λαός μας λέει ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται δεν θέλω να «μαλώσω» ούτε να νουθετήσω μόνο να προβληματίσω και να βρούμε μαζί τον τρόπο αντίδρασης.
Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι αυτό που γίνεται φέτος δεν είναι μια εξαίρεση στον κανόνα, κακός σχεδιασμός, ανικανότητα κάποιων.
Είναι η στρατηγική της ΕΕ και εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και είναι ενσωματωμένα στο τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ , ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που ψήφισαν σύριζα ανελ ΠΑΣΟΚ ΝΔ Ποτάμι στο τρίτο μνημόνιο,
 αν δείτε τι έρχεται θα χάσετε τον ύπνο σας
Για παράδειγμα αναφέρω το νομό περί αξιολόγησης στο δημόσιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και προβλέπει απολύσεις όσων αξιολογηθούν κάτω από 24 μόρια και μάλιστα χωρίς ποσόστωση!!!
Ας καταλάβουμε όλοι ότι σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης αυτό που ονομάζουν ανάπτυξη προϋποθέτει την εξαθλίωση των εργαζομένων ,και την κατάργηση δικαιωμάτων .
Ωραία ρε Στέλιο καλά τα λες (σκέφτηκες σίγουρα) αλλά τώρα τι κάνουμε?
Συμμετέχουμε σε αυτές τις «παράξενες» απεργίες της ΔΟΕ ?
 Δεν πάμε να ψηφίσουμε η πρέπει να γίνουμε όλοι ΠΑΜΕ ?
Κανένας «Φωστήρας» και βάζω και τον εαυτό μου μέσα δεν μπορεί να πει τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί ,να βρεθούμε να γίνουμε συλλογικότητα στο σωματείο, στο σύλλογο διδασκόντων, στην κοινωνία.
Αν αποφασίσουμε όλοι μαζί η απεργία θα είναι απεργία ,η διαμαρτυρία θα είναι διαμαρτυρία η αντίσταση θα είναι αντίσταση.
Αν αποφασίσουμε όλοι μαζί θα σκεφτούμε τον άνεργο αδελφό μας ,τον συνταξιούχο πατερά μας ,τον αδιόριστο συνάδελφο τότε θα απαλλαγούμε από τον συντεχνιασμο θα γίνουμε κομμάτι του λαϊκού κινήματος , θα διεκδικήσουμε με καλυτέρους ορούς ,θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί θα βρούμε τους πραγματικούς ενόχους ,θα κερδίσουμε
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος και αν υπάρχει να μου τον πείτε, αυτό που ξέρω είναι ότι όταν πήγαμε στον περιφερειακό είμαστε 40 άτομα τι πίεση να σκίσουμε για να φέρει αναπληρωτές για να κατέβεις από τα Καλάβρυτα? 
Εδώ ο υπουργός είπε ότι η μικρή συμμετοχή δείχνει ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος στηρίζει την κυβέρνηση!!!!!!!!!!!

Αν είμασταν 500 θα ήταν το ίδιο?

ΤΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ……


(ο κακός για σήμερα) ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΡΜΑΣ

η φωτό από Δω