Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Όχι λαθρομεταναστάκια - Όχι λαθροπρόσφυγες, Παιδιά.


Η παρέμβαση του 15μελούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα για τα γεγονότα στο 1ο Δημοτικό Περάματος:
Με αφορμή όσα έγιναν πριν λίγες μέρες, ως μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα αποφασίσαμε ότι είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση. 
Σε αυτό το πλαίσιο συγκεντρώνουμε σχολικά είδη και τρόφιμα, θέλουμε όμως να εκφράσουμε και ορισμένες σκέψεις μας. 
Πριν μία βδομάδα περίπου συνέβη κάτι απαράδεκτο. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι σε όλους μας γνωστό. 
Εξάλλου εκπροσωπείται και στο Κοινοβούλιο. 
Πριν λίγες μέρες λοιπόν μπήκαν μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο του Περάματος ορισμένα γνωστά πρόσωπα του κόμματος μαζί με κάποια οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής Περάματος για να διατυμπανίσουν την "ανώτατη ελληνική κληρονομιά" και το πόσο τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας θα τη διαφθείρουν. Αυτά είναι τα γεγονότα. 
Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την πράξη και θεωρούμε αυτό το μέρος της κοινωνίας μας το λιγότερο ντροπιαστικό. Ακόμα πιο ντροπιαστική όμως είναι η ανοχή. Γι' αυτό και μιλάμε.
Το να είσαι πρόσφυγας σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει να έχεις πολύ νωρίς απορίες που δεν μπορεί να λύσει ούτε η μαμά σου. 
Κάποιες φορές να μην ξέρεις πού είναι η μαμά σου και άλλες να ξέρεις, αλλά να φοβάσαι μόνο στη σκέψη να το ξεστομίσεις. 
Σημαίνει σκοτάδι και το φως να μην είναι πάντα καλό. Σημαίνει ότι τα πεφταστέρια στη χώρα σου αντικαταστάθηκαν από βόμβες.
Σου είπαν ότι θα πας σχολείο. Είχες ήδη μάθει το ελληνικό αλφάβητο. 
Την πρώτη μέρα θα έβαζες το δαχτυλίδι που σου χάρισε μια κοπέλα από εδώ. Ήθελες να μάθεις για τη χώρα που οι άνθρωποί της σου έδιναν δαχτυλίδια και σου μάθαιναν το αλφάβητο. Για το μέρος που είχε πεφταστέρια. 
Εμείς τα παρακολουθούμε όλα αυτά από τα σπίτια μας. Ένα μικρό ψήγμα της πραγματικότητας των προσφύγων αντικατοπτρίζεται στην αρχική μας σελίδα. Έχουμε λοιπόν κάποιες παρατηρήσεις να κάνουμε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινής λογικής.
Η κοινή λογική λέει ότι αν θέλεις το καλό του έθνους σου, θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επιθυμούν να γίνουν μέρος του.
Η κοινή λογική λέει ότι όταν έπεσε και χτύπησε το παιδί από τη Συρία και όταν μαχαίρωσαν τον Φύσσα, το ίδιο αίμα λέρωσε τα ρούχα τους.
Τονίζουμε επίσης ότι θεωρούμε τις πράξεις των τραμπούκων της Χ.Α. το λιγότερο απάνθρωπες και επικίνδυνες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε στα αντανακλαστικά αυτής της κοινωνίας. 
Πιστεύουμε ότι οι γονείς μας και οι παππούδες μας και οι δάσκαλοί μας και αν όχι όλοι αυτοί τότε σίγουρα εμείς θα αντισταθούν στην επιβολή των υπανθρώπων που θέλουν να λερώσουν την καθαρότητα και την ενάργεια των παιδιών. 
Γιατί αυτό είναι. Όχι λαθρομεταναστάκια.
 Όχι λαθροπρόσφυγες. Παιδιά.
Πρόσφυγας σημαίνει πολλά πράγματα. 
Πρόσφυγας σημαίνει φοβισμένος. 
Πρόσφυγας σημαίνει να έχεις ως μόνο στήριγμα τον συνωστισμό. 
Πρόσφυγας σημαίνει αποκλεισμένος. 
Εμάς λοιπόν είναι καθήκον μας αλλά και επιθυμία μας να ταχθούμε στο πλευρό των αποκλεισμένων από αυτή τη ζωή και να το δηλώνουμε απροκάλυπτα. 
Δίνουμε το χέρι σε όσους πέφτουν 
και στεκόμαστε δίπλα σε όσους τολμούν να αντιστέκονται σε πείσμα όλων.

διαδώστε Το !!

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...