Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Λιγότερο κράτος Θέλει ο ΣΕΒ,, Απάντηση Παφίλη:

ΣΕΒ

Να μειωθεί το κράτος για να δραστηριοποιηθούν περισσότερο οι ιδιώτες

Την παραπέρα μείωση του κράτους και την αντικατάσταση των υπηρεσιών του από τον ιδιωτικό τομέα, ζητά ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
Συγκεκριμένα, οι Ελληνες βιομήχανοι εκτιμούν ότι παρά τη λιτότητα και την ύφεση, το κράτος εξακολουθεί να είναι «υπερτροφικό και αναποτελεσματικό» στη χώρα μας.
Μάλιστα, ζητούν «οι αγκυλώσεις του παρελθόντος που κρατούσαν τον ιδιωτικό τομέα μακριά από τις λειτουργίες του κράτους, είναι πλέον καιρός να εκλείψουν και να δώσουν χώρο στην παροχή ποιοτικών δημόσιων αγαθών με την αποτελεσματικότητα που κατά τεκμήριο, χαρακτηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία».
Στην έκθεση αναφέρουν επίσης ότι «Η μείωση των δημοσίων δαπανών, με προτεραιότητα στους τομείς όπου υπάρχει σπατάλη, μπορεί να αντισταθμισθεί από την δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα, με καλύτερους όρους εξυπηρέτησης και κυρίως με ανταποδοτικότητα» (!).
Οι απροκάλυπτες αξιώσεις του εγχώριου κεφαλαίου για τον παραπέρα περιορισμό του κράτους με την αντικατάσταση υπηρεσιών του από ιδιωτικές, στηρίζεται στη λογική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή όποιος πληρώνει θα έχει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε παιδεία, υγεία, πρόνοια και άλλους τομείς, με τραγικές συνέπειες για τον λαό και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Μία πρόγευση αυτής της πολιτικής, οι εργαζόμενοι πληρώνουν ήδη με την εμπορευματοποίηση διαφόρων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Συμπαράταξη με το ΚΚΕ για να μπορέσει ο λαός να σηκώσει κεφάλι (VIDEO)

Οργάνωση, συλλογική δράση, συμπαράταξη με το ΚΚΕ για να μπορέσει ο λαός να σηκώσει κεφάλι, να διεκδικήσει και να βάλει στόχο να πάρει την εξουσία, αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, ανάφερε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος στην εκπομπή «Απέναντι» της ΕΡΤ 3.

Σχολιάζοντας τις αντιπαραθέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημείωσε ότι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και «σκοτώνονται» για τα δευτερεύοντα, κρύβοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για διαγωνισμό για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Όπως είπε, το ΚΚΕ ποτέ δεν συμβιβάστηκε και ούτε προσκύνησε τη βαρβαρότητα που ζει ο κόσμος, είπε την αλήθεια, πως μια κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος δεν θα είναι φιλολαϊκή και ότι η ΕΕ αλλάζει προς το χειρότερο για τους λαούς.

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...