Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Τι κάνουμε «σε μια πολύ χειρότερη μέρα που ξημερώνει»:


Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αγωνιούν για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί δεν έχουν  να περιμένουν τίποτα θετικό από αυτό, υπογράμμισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ»  την Πέμπτη.
Πρόσθεσε ότι για το μόνο που πρέπει να αγωνιούν είναι πώς θα οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεσή τους «σε μια πολύ χειρότερη μέρα που ξημερώνει», όπως είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε τα περί αντίστασης της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών σαν το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο στην πολιτική ιστορία της χώρας. «Θα μείνουν μόνο για εκπομπές ψυχαγωγικού περιεχομένου», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί όλα τα βάρη που φόρτωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πρόσθεσε νέα, ενώ για τα περίφημα «αντισταθμιστικά μέτρα» σημείωσε ότι πρόκειται για ορισμένα ψίχουλα προς τις ομάδες που ζουν σε ακραία φτώχεια τα οποία θα αφαιρεθούν πάλι από τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στη λογική τού ποιος είναι λιγότερο επώδυνος τρόπος σφαγής και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη.
Με αφορμή τη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι η ΝΔ συμφωνεί στις βασικές κατευθύνσεις των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση, ενώ όπως είπε το ΚΚΕ μιλάει για ριζικά διαφορετική κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στο νέο κρούσμα συνακροάσεων που κατήγγειλε το ΚΚΕ είπε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «μας έχει χορτάσει αγωνία και σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι δεν έχει δοθεί καμία σαφής απάντηση, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του υπουργείου. Τόνισε επίσης ότι όσο θα δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση θα αίρονται και τα τελευταία πέπλα των τυπικών δικαιωμάτων που υπάρχουν στην αστική δημοκρατία

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...