Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

15 Μαρτίου, 2018

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΑΜΠ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: -ΑΠ΄ΤΟ ΌΠΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΑΘΗΤΗΣ



ΗΠΑ

Καθηγητής πυροβόλησε κατά λάθος με το όπλο του μέσα στην τάξη - Ένας μαθητής τραυματίστηκε


Από τις διαδηλώσεις των μαθητών στις ΗΠΑ κατά της οπλοκατοχήςΑπό τις διαδηλώσεις των μαθητών στις ΗΠΑ κατά της οπλοκατοχής
Πηγή: Associated Press
 Ένας μαθητής τραυματίστηκε στην Καλιφόρνια, στις δυτικές ΗΠΑ, όταν ένας καθηγητής πυροβόλησε κατά λάθος με το περίστροφό του μέσα στην τάξη, έγινε γνωστό από την αστυνομία.
«Την Τρίτη γύρω στις 13.20 (22.20 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία εκλήθη στο Λύκειο του Σισάιντ», μιας πόλης που απέχει δύο ώρες από τα νότια περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο, «αφού ένας καθηγητής φαίνεται πως πυροβόλησε κατά λάθος με το όπλο του στην τάξη», επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που ανήρτησε η αστυνομία στο «Twitter».
«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», διευκρινίζεται.
Ο καθηγητής, που ονομάζεται Ντένις Αλεξάντερ, έφεδρος αστυνομικός σε μια γειτονική κοινότητα, ήθελε να δείξει στους μαθητές πώς αφοπλίζεται κάποιος κατά τη διάρκεια του μαθήματος «εισαγωγή στην απονομή της Δικαιοσύνης», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές που θα ήθελαν να ενταχθούν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, εξήγησε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο KSBW.
Θέλοντας να εξακριβώσει εάν το όπλο ήταν γεμάτο, στόχευσε προς το ταβάνι και κατά λάθος πυροβόλησε μία φορά, με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από το ταβάνι πάνω σε έναν μαθητή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζούντι Βελόζ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.
Η ίδια περιέγραψε το τραύμα του εφήβου ως επιφανειακό, ωστόσο ο πατέρας του Φερμίν Γκονζάλες είπε ότι ένα θραύσμα από τη σφαίρα βρήκε τον λαιμό του παιδιού. «Είναι σοκαρισμένος αλλά είναι καλά», διαβεβαίωσε ο πατέρας του.
Ο καθηγητής τέθηκε σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και ενώ η αστυνομία συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις από τους μαθητές.
Στην Καλιφόρνια, οι καθηγητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν όπλα στην τάξη, ακόμα κι αν έχουν άδεια οπλοφορίας.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
H Απάντηση των Μαθητών: