Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΤΑ ΒΡωΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»


Το γεγονός ότι τα σχέδια και οι «λυκοφιλίες» του κεφαλαίου πηγαίνουν χέρι χέρι με την εμπλοκή στα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ,
καθώς και κρατών - δολοφόνων όπως του Ισραήλ, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων στην αντιπαράθεσή τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και καπιταλιστικά κράτη, 
επιβεβαίωσε η τέταρτη κατά σειρά τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Λευκωσία.
Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι ότι από το βήμα της κοινής συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, επαναλαμβάνοντας τα νέα προσχήματα που πλαισιώνουν τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, αυτήν τη φορά εναντίον του Ιράν, δήλωνε ότι 
«το καθεστώς της Τεχεράνης κάθε μέρα κάνει έκκληση για τον αφανισμό του κράτους του Ισραήλ και έχει μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα εναντίον μας και ένα τρομοκρατικό δίκτυο που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Τώρα επιχειρεί να τοποθετήσει επικίνδυνα όπλα στη Συρία για να τα χρησιμοποιήσει για την καταστροφή μας. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να αποτρέψουμε την ιρανική επιθετικότητα. (...) Ολοι αναγνωρίζουν τις κακόβουλες προθέσεις του Ιράν και το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα και αυτό είναι η κοινή μας άμυνα».
Αμέσως μετά ο Αλ. Τσίπρας παρείχε κάλυψη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι 
«συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του» για το Ιράν, ενώ τσουβαλιάζοντας θύτες και θύματα σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό, και ενώ η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, σημείωσε την ανάγκη «για την επίτευξη βιώσιμης λύσης δύο κρατών, που θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους». 
Εχρισε δε τους Αμερικανούς - που με την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά» - επιδιαιτητές, 
εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι ΗΠΑ, που έχουν αδιαμφισβήτητα έναν κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις, θα συμβάλουν με ουσιαστικές πρωτοβουλίες (...) καταθέτοντας, ελπίζω το συντομότερο δυνατό, και ένα συγκεκριμένο σχέδιο επίλυσης, ένα ειρηνευτικό σχέδιο».
Κατά τα λοιπά, ευχήθηκε «να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να επιτευχθεί μόνιμη εκεχειρία», την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πολύπλευρη στήριξη στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα, ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε την ανάγκη για «μία δίκαιη και βιώσιμη λύση», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Κύπρου Π. Αναστασιάδης, που μίλησε για «προσπάθειες που υποσκάπτουν το δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ», σημειώνοντας ότι αυτές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και χαιρετίζοντας την «υπό διαμόρφωση αμερικάνικη προσπάθεια στην κατεύθυνση επανέναρξης του διαλόγου» με τους Παλαιστίνιους, που «θα διασφαλίζει την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ» και τη «δημιουργία παλαιστινιακού κράτους». Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, μίλησε για την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για νέο διάλογο απ' το σημείο που τερματίστηκε ο προηγούμενος, με στόχο να μετεξελιχθεί η Κύπρος σε ένα «φυσιολογικό κράτος».

«Λάδι στη φωτιά» τα επιχειρηματικά σχέδια
Στο κομμάτι αυτών καθαυτών των επιχειρηματικών σχεδιασμών των αστικών τάξεων, η Τριμερής εστίασε στην κατασκευή του αγωγού «EastMed», για τον οποίο συμφωνήθηκε η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μέσα στο χρόνο, και στην ηλεκτρική διασύνδεση των τριών κρατών με τον «EuroAsia Interconnector», που ταυτόχρονα θα εμπεριέχει και οπτικές ίνες.
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες», χαρακτήρισε «εμβληματικό project» τον «EastMed», ενώ σημείωσε ότι οι σχεδιασμοί αυτοί των επιχειρηματικών ομίλων «συμβάλλουν καθοριστικά και στη διαφοροποίηση των πηγών Ενέργειας, η οποία αποτελεί βασική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) Είναι ένα έργο ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας».
Ο Μπ. Νετανιάχου μίλησε για «οικοδόμηση μιας μεγάλης συμμαχίας» και χαρακτήρισε τον «EastMed» ένα «πολύ σημαντικό εγχείρημα για μας και για την Ευρώπη», που θα επιτρέψει τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών. 
Για την ηλεκτρική διασύνδεση και τις οπτικές ίνες δήλωσε ότι πρόκειται για έργο που «θα μας δώσει τεράστιο πλεονέκτημα στην πληροφορία, την καινοτομία...». 
Χαρακτήρισε, τέλος, «παραγωγικές και ενθαρρυντικές» αυτές τις συναντήσεις, που όπως είπε αφορούν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, από την Ενέργεια και την ασφάλεια έως την άμυνα και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
Εξάλλου, στη συνάντηση υπεγράφη μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών «Σχέδιο Περιφερειακής Συνεργασίας» σε ζητήματα αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή. Στόχος της συμφωνίας είναι ο συντονισμός ενεργειών για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πλοία και από υπεράκτιες εγκαταστάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθορίζοντας ανάμεσα σε άλλα το εύρος δράσης κάθε κράτους.
Παράλληλα, η συμφωνία περιλαμβάνει ενίσχυση της συνεργασίας και στους τομείς διαχείρισης υγρών αποβλήτων και επεξεργασίας λυμάτων, ενώ συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων, επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων αστικών υγρών αποβλήτων για άρδευση, τομείς τους οποίους βλέπουν ως «χρυσωρυχείο» οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επικίνδυνοι πολεμικοί σχεδιασμοί πίσω από τα παχιά λόγια
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ:
«Πίσω από τα παχιά λόγια για τη "στρατηγική συνεργασία", την "ειρήνη" και τα διάφορα "αναγκαία project" κρύβονται οι επικίνδυνοι πολεμικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί στην περιοχή, αυτήν τη φορά με τη δημιουργία κλίματος και αναζήτηση προσχημάτων για στοχοποίηση του Ιράν και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, που έγιναν με την κάλυψη του κ. Τσίπρα και του κ. Αναστασιάδη.
Η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης σ' αυτούς τους σχεδιασμούς φαίνεται, εκτός των άλλων, και από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αναγόρευσε τις ΗΠΑ, που πριν από λίγο καιρό αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σε επιδιαιτητή για την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος»
ΣΟΥΔΑ
Με ενεργό ρόλο στην πρόσφατη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στη Σούδα λίγο πριν από την επίθεση στη Συρία 
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ρόλο της Σούδας στην υποστήριξη επιχειρήσεων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ξεσκεπάζοντας και τα παραμύθια της κυβέρνησης περί «μη εμπλοκής».
Φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο επίσημο έντυπο της βάσης, «The Beacon» (τεύχος Μάρτη - Απρίλη 2018), επιβεβαιώνει ότι, όπως είχε γράψει ο «Ριζοσπάστης» από την πρώτη στιγμή, στις 12/4, λίγες μόνο ώρες πριν από την επίθεση κατά της Συρίας που εκδηλώθηκε χαράματα της 14ης του μήνα, κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, τύπου RC-135V, προσγειώθηκε για τεχνικό έλεγχο και ανεφοδιασμό στο αεροπορικό σκέλος της βάσης, πριν φύγει για αποστολή συλλογής στοιχείων κοντά στις συριακές αρχές, ουσιαστικά κάνοντας κατάδειξη στόχων.
Τις επόμενες μέρες, μετά την επίθεση στη Σούδα, προσγειώθηκαν και μαχητικά F/A 18 Hornet, με τους Αμερικανούς να σημειώνουν εξάλλου ότι «μοίρες και μονάδες διέρχονται (σ.σ.: της βάσης) καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».
Θυμίζουμε ότι αυτήν την περίοδο, νότια της Κύπρου, είναι ανεπτυγμένο το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman», συνοδευόμενο από αρμάδα υποστήριξης, με τα αεροσκάφη που κουβαλά να επιχειρούν εδώ και μέρες κατά στόχων των Αμερικανών στη Συρία. Για το λόγο αυτό στη βάση των Αμερικανών στη Σούδα μένει κενό αυτές τις μέρες το περιλάλητο Κρηπίδωμα 14, το μήκος του οποίου φτάνει για να δέσει εκεί και τέτοιο πλοίο αν χρειαστεί.

Ριζοσπάστης

Δες Σήμερα περισσότερα κάνοντας κλικ Εδώ:
https://www.rizospastis.gr/

Χαράματα σήμερα 10 Μάη οι ισραηλινές Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας Ταμίμι, στο χωριό Ναμπί Σαλέχ, της Παλαιστίνης και συνέλαβαν τον Ουαέντ Ταμίμι, 18 χρονών, αδελφό της 17χρονης Αχέντ Ταμίμι, που μαζί με τη μητέρα της παραμένουν φυλακισμένες στις ισραηλινές φυλακές
«Τη βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, που συλλαμβάνει και φυλακίζει νεαρά παιδιά γιατί υπερασπίζονται τα σπίτια τους», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει:
«Τα χαράματα της Πέμπτης 10 Μάη οι ισραηλινές Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας Ταμίμι, στο χωριό Ναμπί Σαλέχ, της Παλαιστίνης και συνέλαβαν τον Ουαέντ Ταμίμι, 18 χρονών, αδελφό της 17χρονης Αχέντ Ταμίμι, που μαζί με τη μητέρα της παραμένουν φυλακισμένες στις ισραηλινές φυλακές.
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, αποθρασυμένο από τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και κυβερνήσεων όπως της Ελλάδας, κλιμακώνει τη βία και τον αυταρχισμό εναντίον του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Συλλαμβάνει και φυλακίζει μικρά παιδιά, νέους αγωνιστές που υπερασπίζονται τα σπίτια τους.
Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του για το δικό του ανεξάρτητο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και των μελών της οικογένειας Ταμίμι».
https://www.902.gr/…/kataggellei-ti-syllipsi-toy-nearoy-pal…

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...