Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

200.000.000€ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ & ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ!!


Μαμωνάδες ορέγονται
την προίκα του Δήμου

Το 2018 έφυγε παραδίδοντας τη σκυτάλη σε εκλογική χρονιά. Συνεπώς δεν θα πλήξουμε καθώς τα ενδιαφέροντα είναι πολλά . Ένα όμως…΄΄σπάει ταμεία΄΄!
Ο λόγος για τις εκλογές του Μαίου στο Δήμο Πατρέων. Πρωτοφανές το ενδιαφέρον !
Πολλοί οι μνηστήρες που εμφανίζονται και θέλουν να ΄΄σώσουν΄΄ την Πάτρα. Κάνει εντύπωση που τόσοι πολλοί φλερτάρουν με τον δημαρχιακό θώκο, ενώ εδώ κι ένα χρόνο γίνονται διεργασίες, συνωμοσίες, ανίερες συμμαχίες .
Κυρίως, όμως, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η εμπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών στην εκλογική αναμέτρηση του Δήμου Πατρέων.
Σε τι αποβλέπουν άραγε όλοι τούτοι που δείχνουν αποφασισμένοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα ώστε να αποτραπεί πιθανή επανεκλογή του Πελετίδη ;
Πότε άλλοτε επέδειξαν τόσο ενδιαφέρον στο ποια πολιτική δύναμη θα επικρατήσει στο δήμο ;
Και γιατί τώρα επέλεξαν να έχουν αυτοί τα ηνία του δήμου και απροκάλυπτα βγαίνουν μπροστά, στήνουν ΄΄λαγούς΄΄, προσέλαβαν μάνατζερ ώστε να αναδείξουν δήμαρχο – ανδρείκελο ;
Ποικίλουν οι σκέψεις, οι αναλύσεις, οι αναγνώσεις γύρω από αυτά τα ερωτήματα.
Η αλήθεια όμως βρίσκεται σ΄ένα κοινό μυστικό, ότι αυτή την περίοδο ο δήμος διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει κονδύλια για μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έχουν ΄΄κλειδώσει΄΄ έργα που υπερβαίνουν τα 200.000.000 ευρώ !
Τα λεφτά είναι πολλά και, πράγματι, ποτέ άλλοτε ο δήμος δεν είχε καταφέρει να έχει στη διάθεσή του τόσα χρήματα για έργα.
Ο αντίλογος που υπάρχει εδώ και ακούγεται συχνά κυρίως από φιλοκυβερνητικούς, ότι ΄΄η κυβέρνηση κάνει δώρα στον Πελετίδη΄΄, είναι μια αφελής
προσέγγιση διότι καμία κυβέρνηση δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν. Αν ήταν αλλιώς, η Πάτρα με τους τόσους πρωθυπουργούς και υπουργούς, θα ήταν ήδη…Παρίσι !
Όσοι ξέρουν από διοίκηση καταλαβαίνουν καλά πως όταν διεκδικείς χρήματα για έργα, πρέπει να δουλέψεις, να μοχθήσεις, να τρέξεις , να πιέσεις και, κυρίως, να παρουσιάσεις άρτιες μελέτες προσαρμοσμένες στις προδιαγραφές, όρους και προυποθέσεις του κάθε προγράμματος.
Άλλωστε, αντίστοιχο έργο με το δικό σου διεκδικούν ταυτόχρονα άλλοι 200 δήμοι και αυτός που τελικά κερδίζει είναι εκείνος που παρουσιάζει τον πληρέστερο φάκελο και πείθει για την ετοιμότητά του να υλοποιήσει το έργο για το οποίο χρηματοδοτείται.
Αυτό συνέβη στην περίπτωση της δημοτικής Αρχής Πελετίδη όπου εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για μεγάλα έργα και ό,τι άλλο ακούγεται είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Σημασία έχει ότι , με βάση τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, η εξασφαλισμένη προίκα του δήμου, θεωρείται – και είναι – τεράστια.
Κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η επιχειρηματική ελίτ της πόλης.
Γι αυτό και γυαλίζει το μάτι τους όταν ξέρουν πως υπάρχει έτοιμη προίκα.
Γι αυτό και η νύφη (Δήμος Πατρέων) είναι περιζήτητη στις μέρες μας.
Γι αυτό ακονίζουν μαχαίρια και κάνουν ετοιμασίες για το μεγάλο φαγοπότι…
Θα μείνουν όμως με την όρεξη.
Αν δεν τους έχει κοπεί κι αυτή πριν το εκλογικό μαγείρεμα…σχόλια


Gerasimos Grammatikopoulos Ετσι, στα ισια, σταρατα και ξεκαθαρα! Δεν τους φοβομαστε ουτε μας ζαλιζουν τα αστραφτερα τους παραμυθια!Νικος Μποβολης ΟΙ ΜΑΜΩΝΑΔΕς ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.Όλοι Μαζί Μπορούμε| ΣΚΑΪ Δράσεις🤣🤣“συγκολλητική ουσία” των διάφορων οπορτουνιστικών ομάδων που δρουν . Κοινός παρονομαστής όλων είναι ο αντικομμουνισμός΄.......🤔🤔👌👌👌👌Παναγιώτης Αναστασόπουλος Ο λαος της πατρας θα βγαλει παλη ΔΗΜΑΡΧΟ τον ΠΕΛΕΤΙΔΗ με μεγαλο ποσοστο γιατι ειναι δημαρχος ΒΑΡΒΑΤΟΣ!!!!!!Γιώργος Λαμπιρης Τόσος ντόρος! Γκάλοπ τίποτα! Η ξέρουν και δεν τα εμφανίζουν? Μάλλον το δεύτερο!

***************
8/1/19
Όλοι μαζί εναντίον ενός !
Επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα όσα γράφαμε την προηγούμενη Τρίτη ότι βασική αιτία της γενικευμένης επίθεσης που δέχεται η δημοτική Αρχή Πελετίδη από το πολιτικό, οικονομικό ,εκδοτικό κατεστημένο της Πάτρας – εκτός της διαφορετικής ταξικής αντίληψης - είναι η προίκα του δήμου.
Γούρλωσε το μάτι τους βλέποντας πως έχουν ΄΄κλειδώσει΄΄ για έργα περισσότερα από 200.000.000 ευρώ ! Σε ποιον άλλο δήμο υπάρχουν διαθέσιμα τόσα λεφτά για έργα ; Σε κανέναν. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της πόλης ν΄ανέβει επίπεδο, να εξελιχθεί σε σύγχρονη, λειτουργική, ανθρώπινη, βάσει σχεδίου και οράματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού της.
Λογικά αυτή η προσπάθεια θα έπρεπε να στηρίζεται , πλην όμως, επικρατεί κλίμα μνησικακίας εναντίον της δημοτικής Αρχής, της οποίας το ΄΄έγκλημα΄΄ είναι ότι έφερε στην πόλη 200 εκατ. ευρώ.
Της τα χάρισε κανείς ; Κατηγορηματικά, όχι. Το είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, εάν οι κυβερνήσεις χάριζαν λεφτά για έργα, η Πάτρα, με τους τόσους πρωθυπουργούς και υπουργούς θα ήταν ήδη μια άλλη πόλη.
Ήταν εύκολο ; Ασφαλώς και όχι. 
Αν ήταν θα τα έφερναν και όλοι οι προηγούμενοι, οι οποίοι διοίκησαν για δεκαετίες το δήμο σε πιο ευνοϊκότερες συνθήκες για τη χώρα.
Και επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται για επίτευγμα, του οποίου τα αποτελέσματα είναι ορατά στον κόσμο (εξ ου και η πρωτόγνωρη δημοφιλία του δημάρχου Πελετίδη) επιχειρούν να απαξιώσουν κάθε έργο που φέρει τη σφραγίδα της δημοτικής Αρχής.
Τους ενοχλεί που ένας ιδεολογικός αντίπαλός τους, απέδειξε στην πράξη τη δική τους διαχρονική ανεπάρκεια καθώς και τη δουλική στάση τους απέναντι στα συμφέροντα ζημιώνοντας εν τέλει την ίδια την πόλη.
Γι αυτό και τελευταία εμφανίστηκαν στην πιάτσα ορισμένες καρικατούρες ώστε να ενημερώσουν τους πατρινούς, πως ό,τι βλέπουν είναι ΄΄μαγική εικόνα΄΄. Καλή ώρα σαν τον ΄΄αριστερό΄΄ βουλευτή που βγήκε να δηλώσει ότι ΄΄τα λεφτά είναι του ΣΥΡΙΖΑ και τα οικειοποιείται ο Πελετίδης΄΄(πουλιά στον αέρα πιάνεις συΡιζούλη μου!).
Εκτός από τον ΄΄αριστερό΄΄, τούτες τις μέρες απολαύσαμε και τον ακροδεξιό (άνευ εισαγωγικών) βουλευτή να ωρύεται επειδή ακούει (μόνο ακούει ;) ότι ο Πελετίδης καλπάζει προς μια δεύτερη θητεία (ωιμέ τι καταστροφή είναι τούτη που μας βρήκε!).
΄΄Πάτε καλά μωρέ, είναι δυνατόν να ξαναβγεί δήμαρχος ο Πελετίδης ;΄΄ φωνάζει με αγανάκτηση ο ακροδεξιός, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να θυσιαστεί για χάρη μας και αντί να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής (όπως επιθυμούσε) δέχεται να πάει για δήμαρχος και καλεί τους υποστηρικτές του να αναδείξουν την υποψηφιότητά του (βοηθάτε με φτωχοί να μη σας μοιάσω…).
Με τα τόσα ενδιαφέροντα που συνέβησαν, ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά και των υπολοίπων της συνομοταξίας των προθύμων από τις παρατάξεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δέχονται να συμπράξουν με στόχο την ανατροπή Πελετίδη , ενώ το σλόγκαν τους είναι ΄΄όλοι μαζί μπορούμε΄΄!
Όλοι μαζί, λοιπόν, εναντίον ενός. 
Έτσι αποδεικνύεται πως δεν έχουν – ποτέ δεν είχαν – πολιτικές διαφορές. Τους ενώνουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, της αδιάκοπης λιτότητας, της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και της υποταγής στα οικονομικά συμφέροντα.
Καρφί δεν τους καίγεται για την Πάτρα και το λαό της. Πρωταρχικό μέλημά τους είναι πως θα ανακτήσουν τα ηνία του δήμου, ειδικά τώρα που υπάρχει προίκα αφάγωτη. Τώρα που στο τιμόνι του δήμου βρίσκεται ο ταξικός εχθρός !
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο