Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

05 Ιανουαρίου, 2020

ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΛΥΚΟΥΣ"...


ΚΚΕ: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, απειλή για τα κυριαρχικά δικαιώματα – 
H Ελλάδα, «γίνεται “μαγνήτης” πιθανών επιθέσεων


Βαριά και δύσκολη ατζέντα παραδίδει το 2019 στο 2020, σύμφωνα με το ΚΚΕ, που πέρα από τα εργασιακά και τα θέματα της καταστολής, τα οποία θεωρεί ότι αντιμετωπίζονται με συμπληρωματικό τρόπο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κορυφαίο ζήτημα θεωρεί τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την Ανατολική Μεσόγειο. 
Ήδη, το τελευταίο διάστημα, ο Περισσός έχει σηκώσει ψηλά το θέμα των γεωπολιτικών εξελίξεων, όπως αυτές ορίζονται από τις κινήσεις της Τουρκίας έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη μία, την εμβάθυνση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας από την άλλη και τη στάση του Πόντιου Πιλάτου που τηρεί ως επί το πλείστον ο ευρωπαϊκός παράγοντας.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που ανέδειξε την κατάθεση στη Βουλή, παραμονές Χριστουγέννων, του νομοσχεδίου που αφορά την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις. 
Με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την επέκταση της συμφωνίας, οι βάσεις της οποίας τέθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και την οποία χαρακτηρίζει «εγκληματική». Παράλληλα, επιχειρεί να σπάσει τον εφησυχασμό που καλλιεργείται στη συνείδηση της κοινωνίας, καλώντας σε άμεση κινητοποίηση ώστε η συμφωνία να αποσυρθεί. 
Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του οι βάσεις του θανάτου να ξηλωθούν και να υπάρξει αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ.

Πιο αναλυτικά, σημειώνει ότι με την «εγκληματική» αυτή συμφωνία – «που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβρη με την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του “Στρατηγικού Διαλόγου” που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»:

• «Επιτρέπεται στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

• Ενισχύονται οι πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που υποστηρίζει ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική κ.α. στην ευρύτερη περιοχή.

• Εντάσσονται στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό οι βάσεις, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ».

Το ΚΚΕ επιχειρεί να αποδομήσει την κυρίαρχη ρητορική περί του ότι οι νατοϊκές και αμερικανικές βάσεις εγγυώνται την ασφάλεια και την αμυντική προστασία της χώρας και τονίζει ότι πρόκειται για ψευτο-ισχυρισμούς «της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου» για να δικαιολογηθεί αυτή η επικίνδυνη πολιτική που μετατρέπει τη χώρα «σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».

Τρεις προειδοποιήσεις

Ειδικότερα, κάνει (ή επαναλαμβάνει) τρεις επισημάνσεις που έχουν χαρακτήρα προειδοποίησης:

– Ότι η Ελλάδα, «γίνεται “μαγνήτης” πιθανών επιθέσεων, όπως προειδοποιούν οι δηλώσεις των ρωσικών και ιρανικών επιτελείων, που έχουν τονίσει πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε κράτη που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν οι χώρες τους».

– Ότι η «επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα περιπλέκει παραπέρα την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή» και δεν προστατεύει τη χώρα από την τουρκική επιθετικότητα όπως διατείνεται η κυβέρνηση: «Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟϊκή δύναμη και με αυτή την ιδιότητα κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα.

– Ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» τα ελληνικά σύνορα, θεωρούν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και προετοιμάζουν μαζί με την Ε.Ε. σχέδια διχοτόμησης και συνεκμετάλλευσης ελληνικών θαλάσσιων περιοχών, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα.
Από agonaskritis.gr/

Και
Αμερικανοί που δεν καταπίνουν αμάσητη προπαγάνδα, διαδηλώνουν σε 70 πόλεις, για να μη συρθεί η χώρα τους σε άλλον έναν πόλεμο και για να επιστρέψουν πίσω οι στρατιώτες των ΗΠΑ από το Ιράκ.
Από Κατιούσα
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι πόλεμος με το Ιράν», «Έξω από το Ιράκ», και «Έξω οι ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή», πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες και σε περίπου 70 συνολικά πόλεις των ΗΠΑ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ και στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, μετά τις δολοφονίες του πανίσχυρου Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί, του Ιρακινού Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις και 6 ακόμα ανθρώπων, από επίθεση με αμερικανικούς πυραύλους με εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανοί που δεν καταπίνουν αμάσητη προπαγάνδα, διαδηλώνουν στους δρόμους έξω από το Λευκό Οίκο, στην Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη, έξω από τον «πύργο» του Ντόναλντ Τραμπ και αλλού, για να μη συρθεί η χώρα τους σε άλλον έναν πόλεμο και για να επιστρέψουν οι στρατιώτες από το Ιράκ.

Δείτε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες σε πόλεις των ΗΠΑ:


Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP


Alex Edelman/Getty Images/AFP