Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

04 Μαρτίου, 2020

Κε Μητσοτάκη Πότε θα Φέρεται τα Αντιϊκά Φάρμακα της Κούβας στην Ελλάδα?

Την στιγμή που στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στις ΗΠΑ, τα ίδια τα αστικά επιτελεία παραδέχονται δημοσίως την «αποτυχία» του συστήματος ιατρικής πρόληψης, η Κούβα βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας για μια σειρά αντιικών φαρμάκων (όπως το Inteferon Alfa 2-B) που ήδη χρησιμοποιούνται με επιτυχία για την περίθαλψη ασθενών που προσβλήθηκαν από κορονοϊό.


Το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του Κοροναϊού.

Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει επιλέξει το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) για την καταπολέμηση του κοροναϊού.
 Πρόκειται για ένα αντιϊκό φάρμακο βιοτεχνολογίας της Κούβας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Προεδρία της Κούβας, το κινεζικο-κουβανικό εργοστάσιο Changheber στην Jilin της Κίνας, παράγει το φάρμακο:


Presidencia Cuba@PresidenciaCuba
La planta chino-cubana  en  produce desde el primer día del , el Interferon alpha (IFNrec) con el uso de tecnología cubana. La Comisión de Salud 🇨🇳 ha seleccionado nuestro producto entre los utilizados en la lucha contra .🇨🇺 https://twitter.com/EmbacubaChina/status/1225073952730558465 

Προβολή εικόνας στο Twitter

Η είδηση παρουσιάζεται στην granma.cu, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με τον πρέσβη της Κούβας στην Κίνα, Carlos Miguel Pereira, το εργοστάσιο Changheber ξεκίνησε την προετοιμασία του κουβανικού φαρμάκου από τις 25 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη «τις δυνατότητές του να θεραπεύσει την αναπνευστική κατάσταση».
 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η IFNrec εφαρμόζεται έναντι ιογενών λοιμώξεων που προκαλούνται από VIH, εκτός από την αποτελεσματικότητα στις θεραπείες κατά διαφόρων τύπων καρκίνου.
Η είδηση έχει ιδιαίτερη σημασία διότι δίνει ελπίδα στην καταπολέμηση του κοροναϊου που έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους. 
 Η Κούβα συνεισφέρει τα μέγιστα για την παραγωγή του αντιϊκού φαρμάκου. 
Το νησί της επανάστασης που βιώνει για πάνω από 60 χρόνια ένα απάνθρωπο εμπάργκο, καταφέρνει να έχει τέτοια υψηλά επίπεδα επιστημονικής τεχνογνωσίας ώστε να πρωτοστατεί στην «μάχη» κατά του κορονοϊού. 
Η αποκλεισμένη Κούβα από τους ιμπεριαλιστές αγωνίζεται για να σώσει τον πλανήτη από μια επιδημία. 
Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το νησί του Κάστρο και του Τσε σπεύσει να προσφέρει τις υψηλές ιατρικές και επιστημονικές υπηρεσίες της σε άλλες χώρες που κόσμου. 
Δημιουργεί φάρμακα για να σωθούν άνθρωποι όπως σήμερα ενάντια στον Κορονοϊό, δείχνοντας έμπρακτα το μεγαλείο της αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε σε αυτή τη μικρή χώρα μετά την επικράτηση της επανάστασης… 

Με πληροφορίες από:

Κατιούσα:Ρώμη, 8 Μαρτίου (Prensa Latina) – Η εθνική συντονίστρια των Κουβανών Κατοίκων Ιταλίας (CONACI) πρότεινε στις αρχές αυτής της χώρας τη χρήση του φαρμάκου Ιinterferón Alfa 2B (IF Rec) για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναιού COVID – 19. Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης και του κράτους, η CONACI επισημαίνει ότι αυτό το φάρμακο, που χρησιμοποιήθηκε στην Κίνα μαζί με άλλα φάρμακα, “δίνει βέλτιστα αποτελέσματα σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιο”. Σημειώνει επίσης ότι η ποιότητα του κουβανικού φαρμάκου Ιinterferón Alfa είναι επαρκώς πιστοποιημένη από δεκάδες έρευνες, επισημαίνοντας την ψηλή ποιότητα της ιατρικής επιστήμης στην Κούβα , “φορέα της ελπίδας σε πολλά μέρη του κόσμου”.
Σε αυτά τα πλαίσια, η κουβανική οργάνωση παραθέτει το παράδειγμα της ιατρικής μπριγάδας “Henry Rives”, η οποία αντιμετώπισε με υποδειγματικό τρόπο τον ιό Έμπολα στην Αφρική και προτείνει “αυτή την ώρα αναζήτησης προσωπικού υγείας”, η Ιταλία αξιολογεί την πιθανή συμμετοχή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κούβας, με τους γιατρούς της που σώζουν ζωές, στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Η CONACI ευχαριστεί τις ιταλικές αρχές για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης συναγερμού και εκφράζει την ευχή να μπορέσει να βοηθήσει “στις προκλήσεις που και η δική μας κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει”. Αντίστοιχη έκκληση απεύθυνε ο Εθνικός Σύνδεσμος Φιλίας Ιταλία – Κούβα σε ένα γράμμα που απέστειλε,την προηγουμένη, προς τον Υπουργó Υγείας της Ιταλίας.
*****

Κούβα: Πολλές χώρες ζητούν το αντιιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στην Κίνα κατά του κορωνοϊού



Το κουβανικό αντιιικό φάρμακο Ιντερφερόνη Άλφα 2Β χρησιμοποιείται στην Κίνα κατά του νέου κορωνοϊού και περίπου 15 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία να το αγοράσουν, ανέφεραν σήμερα ειδικοί στην Κούβα, η οποία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να κατασκευάσει ένα εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες.


«Η ιντερφερόνη είναι φαρμακευτικό προϊόν, όχι εμβόλιο», τόνισε ο Εντουάρντο Μαρτίνες, ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας BioCubaFarma, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σε πολλούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες και κάνουν λόγο για ένα «κουβανικό εμβόλιο».

Το φάρμακα παρασκευάζονται στην Κούβα και στην Κίνα από μια κοινοπραξία. Ο Μαρτίνες είπε ότι σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Ένωση Κίνας, «από τις επιλογές που υπάρχουν (για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, περίπου 30 σήμερα), η πρώτη που συνιστάται είναι η ιντερφερόνη».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κουβανικού Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, Εουλόχιο Πιμεντέλ, 15 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και τη Ασίας, θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο φάρμακο.

Στην Κούβα έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα του Covid-19, τρεις Ιταλοί τουρίστες και ένας Κουβανός. Πολλές κρατικές βιομηχανίες έχουν επίσης ξεκινήσει να ράβουν προστατευτικές μάσκες και ήδη έχουν ετοιμαστεί περίπου 196.000 – σε ορισμένες χρησιμοποιείται ύφασμα με το οποίο ράβονται συνήθως οι σχολικές ποδιές. Ο στόχος είναι να ραφτούν 1 εκατομμύριο μάσκες. Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες του κόσμου, η Αβάνα δεν σκοπεύει προς το παρόν να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας.

********
17-03-2020
Κομμουνιστής δήμαρχος της Χιλής φέρνει το κουβανικό φάρμακο κατά του κορονοϊού στο δήμο του

Σε πρωτοβουλία εισαγωγής φαρμάκων από την Κούβα προχωράει ο εκλεγμένος με το ΚΚ Χιλής του δήμου Ρεκολέτα στο Σαντιάγο, Daniel Jadue, με στόχο την ενίσχυση των ασθενών που πάσχουν ή θα μολυνθούν μελλοντικά με τον ιό.


Η Χιλή αντιμετωπίζει σχετικά λιγοστά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ως αυτή τη στιγμή (200 περίπου την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές), αυτό όμως δεν εμποδίζει τοπικούς άρχοντες να παίρνουν μέτρα προστασίας του πληθυσμού πέραν αυτών της κυβέρνησης, που κλείνει τα σύνορα της χώρας. Σε πρωτοβουλία εισαγωγής φαρμάκων από την Κούβα προχωράει ο εκλεγμένος με το ΚΚ Χιλής του δήμου Ρεκολέτα στο Σαντιάγο, Daniel Jadue, με στόχο την ενίσχυση των ασθενών που πάσχουν ή θα μολυνθούν μελλοντικά με τον ιό.


“Θα είναι για τα μολυσμένα άτομα υψηλού κινδύνου. Θα είμαστε διατεθειμένοι να το παρέχουμε σε δήμους που το χρειάζονται”. Πρόσθεσε ότι η εισαγωγή των φαρμάκων θα γίνει μέσω της πρωτουβουλίας των “Λαϊκών Φαρμακείων” και ότι η Ιντερφερόν 2β έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην Κίνα και την Ισπανία. Τα φάρμακο παράγεται από κοινοπραξία Κούβας και Κίνας στην πόλη Τζιλίν στην Κίνα. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πειραματικά σε ευάλωτους ασθενείς, όπως και προληπτικά σε υγειονομικό προσωπικό.

Τα “Λαϊκά Φαρμακεία” είναι μια πρακτική που ξεκίνησε ο Jadue το 2015, λόγω των εναρμονισμένων πρακτικών των αλυσίδων φαρμακείων που εκτόξευαν τις τιμές στα ύψη, καθιστώντας δυσβάστακτο το κόστος του φαρμάκου για τη μέση οικογένεια. Το πρόγραμμα αυτό πλέον εφαρμόζεται σε 100 δήμους της Χιλής, ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. 
Με πληροφορίες από telesur

Η Κούβα θριαμβεύει εκεί που ο καπιταλισμός απέτυχε
Από atexnos 16  ΜΑΡ  2020
Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Την ώρα που τα συστήματα υγείας σε ΗΠΑ και Ευρώπη βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, αδυνατώντας να παρέχουν επαρκή προστασία στους εργαζόμενους και το λαό, κουβανοί γιατροί βρίσκονται σε αποστολές διεθνιστικής προσφοράς σε άλλες χώρες (Ιταλία, Κίνα, Βενεζουέλα, κλπ).
 Όπως έπραξαν κατά το παρελθόν σε χώρες της Δυτικής Αφρικής κατά το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα, στην Αϊτή ενάντια στη χολέρα και σε μια σειρά χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Την στιγμή που στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στις ΗΠΑ, τα ίδια τα αστικά επιτελεία παραδέχονται δημοσίως την «αποτυχία» του συστήματος ιατρικής πρόληψης, η Κούβα βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας για μια σειρά αντιικών φαρμάκων (όπως το Inteferon Alfa 2-B) που ήδη χρησιμοποιούνται με επιτυχία για την περίθαλψη ασθενών που προσβλήθηκαν από κορονοϊό.
Την ίδια στιγμή που σε χώρες της Ευρώπης αναδεικνύονται οι καταστρεπτικές συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους η παράδοση στο κεφάλαιο τομέων της δημόσιας Υγείας, η Κούβα αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση οργανωμένα, συντεταγμένα, πειθαρχημένα στη βάση ενός κρατικού κεντρικού σχεδιασμού που έχει στον πυρήνα του την ανθρώπινη ζωή και όχι το κέρδος.
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της Κουβανικής Επανάστασης σήμερα, που παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις ελλείψεις, πορεύεται με το κεφάλι ψηλά και δικαιώνει όσους την πίστεψαν, την πιστεύουν και την στηρίζουν.
Η Κούβα θριαμβεύει εκεί που ο, σάπιος και ξεπερασμένος, καπιταλισμός έχει αποτύχει.