Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Από το πρωί διάφοροι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν αισχρώς ψέματα περί δήθεν συμμετοχής του ΚΚΕ στα εθνικιστικά συλλαλητήρια της Κυριακής. 
Ο κατήφορος του ψέματος δεν έχει πάτο. Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Παρασκευή 18/01/2019 - 17:22 - Ενημέρωση: Παρασκευή 18/01/2019 - 17:24

Γκοτζαμάνηδες του διαδικτύου…

Πρωτοσέλιδο της Αυγής το 1992Πρωτοσέλιδο της Αυγής το 1992
Από το πρωί διάφοροι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν αισχρώς ψέματα περί δήθεν συμμετοχής του ΚΚΕ στα εθνικιστικά συλλαλητήρια της Κυριακής. Ο κατήφορος του ψέματος δεν έχει πάτο. Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1) Το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια! Αντιθέτως, ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ, ο "Συνασπισμός" συμμετείχε χέρι-χέρι με εθνικιστές, ακροδεξιούς και φασίστες, το 1992, στα αντίστοιχα συλλαλητήρια, που δονούνταν από τις ιαχές "Φωτιά - φωτιά στα σκοπιανά σκυλιά". Μάλιστα στελέχη του τότε Συνασπισμού δήλωναν ότι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια συμμετείχαν «όλοι πλην Λακεδαιμονίων» αναφερόμενοι στη μη συμμετοχή του ΚΚΕ. Αν ψάχνουν για συμμετέχοντες στα εθνικιστικά συλλαλητήρια να τους θυμίσουμε ότι τέτοιους είχαν στα διπλανά τους γραφεία στα υπουργεία μέχρι πριν λίγες μέρες.
2) Το ΚΚΕ είναι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι συνώνυμη με την ένταξη της γειτονικής χώρας στον δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ (βλ. άρθρο 2). Δεν είναι τυχαίο ότι η "προοδευτική συμμαχία" των Τραμπ, Μέρκελ, Νετανιάχου, Μπους, Μαραντζίδη, Παπακώστα κ.λπ. πίνουν νερό στο όνομα της κυβέρνησης Τσίπρα, που κουνάει με σθένος τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε "μαγνήτη" πολεμικών επιθέσεων.
3) Μετά την επίσημη παραδοχή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι θα "αξιοποιηθούν" ΜΚΟ και ΜΜΕ για να μειωθεί ο "αντιαμερικανισμός" και ο "αντιΝΑΤΟισμός", μάλλον τα πληρωμένα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν ήδη δράση…
Υ.Γ. Όσοι απειλούν βουλευτές με μηνύματα και όσοι διαδίδουν ψέματα περί δήθεν συμμετοχής του ΚΚΕ σε εθνικιστικά συλλαλητήρια είναι στην ίδια μεριά: Γκοτζαμάνηδες μηνυμάτων τους είπε η υπουργός της καταστολής, Ο. Γεροβασίλη…
1 / 1

ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ -ΤΩΡΑ & ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ €ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


Ρόλο συντονιστή αναλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην «Ακαδημία Κατασκοπείας» της ΕΕ


-Αποκαλυπτική η απάντηση της Φ. ΜογκερίνιΤις καταγγελίες του ΚΚΕ με την Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής του Ομάδας για τον επικίνδυνο ρόλο που διεκδίκησε και ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της σύστασης «Ακαδημίας Κατασκοπείας» της ΕΕ επιβεβαιώνει η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Φ. Μογκερίνι, αποκαλύπτοντας ότι «η Ελλάδα έχει ρόλο συντονιστή», δηλαδή ηγετικό ρόλο στο δίκτυο πρακτόρων της ΕΕ.

Η λεγόμενη «Κοινή Σχολή Πληροφοριών» της ΕΕ είναι ένας ακόμα επικίνδυνος σχεδιασμός που προωθείται στο πλαίσιο της ενισχυμένης μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO) κρατών-μελών της ΕΕ για την πολυεπίπεδη στρατιωτική τους συνεργασία. 
Θα αποσκοπεί, όπως σημειώνεται στην απάντηση της αντιπροέδρου της Επιτροπής, «στην παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης στους τομείς των υπηρεσιών πληροφοριών και σε άλλους ειδικούς τομείς στο προσωπικό των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών της ΕΕ», ενώ θα είναι σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της ΕΕ.
Πρόκειται για ακόμη μια ανησυχητική εξέλιξη που επιβεβαιώνει τον ρόλο του σημαιοφόρου των επικίνδυνων ευρωΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών σχεδιασμών στην περιοχή που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ερώτησή του, «αφού πρώτα δηλαδή φανέρωσε τις επιδιώξεις της να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ευρωΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, τώρα μεθοδεύει να γίνει η χώρα και με τη βούλα κέντρο δράσης μυστικών υπηρεσιών και μηχανισμών».
Μαζί με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η όλο και βαθύτερη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και η μεγαλύτερη εμπλοκή της στο κουβάρι των αντιθέσεων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Μόνιμα κερδισμένοι τα μονοπώλια, που για λογαριασμό τους, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας και των συμφερόντων τους, εξαπολύεται η αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση και εντείνεται η στρατιωτικοποίηση εντός της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων και με την πάλη τους να εναντιωθούν στη συγκρότηση τέτοιων αντιδραστικών επιτελείων και να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ακολουθούν τα κείμενα της Ερώτησης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της απάντησης της αντιπροέδρου της Ευρ. Επιτροπής.
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή του Κ. Παπαδάκη
«Θέμα: VP/HR - Ίδρυση "Ακαδημίας Κατασκοπείας" της ΕΕ
Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO) προωθείται η ίδρυση "Ακαδημίας Κατασκοπείας" της ΕΕ, ενώ σχεδιάζεται να ηγείται της Ακαδημίας η Ελλάδα με τη συμμετοχή και της Κύπρου. Η "Ακαδημία" θα είναι σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της ΕΕ και θα εκπαιδεύει τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών.
Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριμοδοτεί, ζητώντας και την ηγεσία του εν λόγω κατασταλτικού μηχανισμού. Αφού πρώτα δηλαδή φανέρωσε τις επιδιώξεις της να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ευρωΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, τώρα μεθοδεύει να γίνει η χώρα και με τη βούλα κέντρο δράσης μυστικών υπηρεσιών και μηχανισμών.
Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μετατρέπεται σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, ενώ ελλοχεύουν όλο και πιο μεγάλοι κίνδυνοι για τον λαό από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος:
- Ποιες οι στοχεύσεις της εν λόγω "Ακαδημίας" και ποια θα είναι η ακριβής εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν;
- Επιβεβαιώνει δημοσιεύματα στον Τύπο ότι η ελληνική κυβέρνηση αυτοπροτάθηκε για την εγκατάσταση της εν λόγω "Ακαδημίας Κατασκοπείας" στην Ελλάδα και είχε συμμετοχή και στην κατάρτιση του περιεχομένου της όλης πρότασης;».
Απάντηση της αντιπροέδρου κας Mogherini εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
«Τα συνεργατικά έργα στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) προτείνονται και αναλαμβάνονται από κοινού από διαφορετικές ομάδες συμμετεχόντων κρατών-μελών, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου. Στις 6 Μαρτίου 2018, το Συμβούλιο ενέκρινε επίσημα την πρώτη δέσμη 17 έργων και τα μέλη που θα συμμετάσχουν σε καθένα από αυτά1. Αργότερα το 2018, τα συμμετέχοντα κράτη-μέλη υπέβαλαν δεύτερη δέσμη άλλων 17 έργων, τα οποία εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο στις 19 Νοεμβρίου 20182. Τον Ιούνιο του 2018, το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης απόφαση για τη θέσπιση κοινού συνόλου κανόνων διακυβέρνησης για τα έργα της PESCO3.
Το έργο για την Κοινή Σχολή Πληροφοριών της ΕΕ αποσκοπεί στη σύσταση Κοινής Σχολής Πληροφοριών της ΕΕ για την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης στους τομείς των υπηρεσιών πληροφοριών και σε άλλους ειδικούς τομείς στο προσωπικό των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών της ΕΕ. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη του έργου, ενώ η Ελλάδα έχει ρόλο συντονιστή. Όλα τα έργα της PESCO προτείνονται από τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν σε αυτά και υπόκεινται στη διαχείριση των συμμετεχόντων κρατών-μελών, υπό την εποπτεία του Συμβουλίου, ενώ υπάρχει επίσης η υποχρέωση υποβολής έκθεσης προόδου στο Συμβούλιο μία φορά ετησίως, βάσει χαρτών πορείας με τους στόχους και τα ορόσημα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο κάθε έργου».

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για το απαράδεκτο νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών17/01/2019 13:32


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας από το Ευρωκοινοβούλιο (VIDEO) 


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την απαράδεκτη σύμβαση κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης

Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Κοινή στρατηγική «προοδευτικών» και «συντηρητικών» κυβερνήσεων η αντιλαϊκή πολιτική και τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια

https://www.rizospastis.gr/