Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

03 Ιουλίου, 2016

,,στη Χρυσή Αυγή Τους μαθαίνουν να Δουλεύουν...το Μαχαίρι,,



«Το χτύπημα στον Παύλο Φύσσα είναι από χέρι μαθημένο στο μαχαίρι»

Κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Δ. Χατζησταμάτη στη δολοφονία του Π. Φύσσα

«Το χτύπημα στον Παύλο Φύσσα είναι χτύπημα που έχεις μάθει να το κάνεις, δεν το κάνει οποιοσδήποτε. 
Εγώ άμα σας χτυπήσω εσάς δεν θα το γυρίσω το μαχαίρι, θα πρέπει να το έχεις δουλέψει το χέρι, είναι χτύπημα από χέρι μαθημένο στο μαχαίρι, γι' αυτό χαρακτήρισα το δράστη εκπαιδευμένο», κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ο αυτόπτης μάρτυρας Δ. Χατζησταμάτης. Ο μάρτυρας, που είναι εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, είχε πλησιάσει τον Παύλο Φύσσα και είδε την πληγή του, όταν ήταν πεσμένος και τον κρατούσε η κοπέλα του.
Ο μάρτυρας, που ερμήνευσε στο δικαστήριο την εμπλοκή του στα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, στην ιδιοσυγκρασία του, αναφέρθηκε στο «συντεταγμένο ποδοβολητό» που άκουσε να «κυνηγάει» την παρέα του Π. Φύσσα: «Είχαν φτάσει τρεις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. Τους ενημέρωσα σχετικά. Δεν είχα δει πολλά άτομα, μόνον τους τρεις (σ.σ. χρυσαυγίτες)(...) Ξαφνικά ακούω ποδοβολητό, βλέπω καμιά εικοσαριά άτομα με κράνη. Ομοιόμορφα ντυμένα, με μαύρες μπλούζες, κάποια με παραλλαγής παντελόνια, άλλα με τζιν. Κινούνταν συντεταγμένα. Ήταν ένας ήχος συντεταγμένος, είχε ρυθμό. Δουλεμένος. Δεν μπορεί να το πετύχει κάποιος αυθόρμητα, ήταν μία ομάδα που γνωριζόντουσαν(...) Σοκαρίστηκα»
Περιέγραψε ακόμα ότι κάποιος φώναξε, «νάτος, εκεί είναι» εννοώντας τον Φύσσα και όρμησαν στην παρέα σαν κλοιός. Άκουσα φωνές «τον μαχαίρωσαν, τον μαχαίρωσαν, κάποιον μαχαίρωσαν»... Ο ίδιος είπε στο δικαστήριο ότι στόχος ήταν ο «ψηλός», ο «γεροδεμένος», ο Παύλος Φύσσας. Μάλιστα τόνισε ότι οι παρόντες διευκόλυναν ψυχολογικά το δράστη της δολοφονίας «αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα γινόταν αυτό (...) όλο το σκηνικό που στήθηκε διευκόλυνε»...
Ο Δ. Χατζησταμάτης απαντώντας σε ερώτηση, είπε στο δικαστήριο ότι εκείνη την εποχή η Χρυσή Αυγή είχε μια συγκεκριμένη κοινωνική συμπεριφορά, χαστούκια σε βουλευτές, λαϊκές κ.λπ. αν τα έβαζες μαζί της θα «σε τρώγανε (...) Η αίσθηση μου είναι ότι κινδύνευες αν τα έβαζες μαζί τους»...
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, κάνοντας μια αναλυτική περιγραφή για τα όσα έγιναν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» αφού τελείωσε ο αγώνας είπε: «Ξαφνικά, ο αδελφός του καταστηματάρχη, ο Δημοσθένης, μου λέει "κοίτα πίσω". Είδα τρεις. Πίσω από τον Δημοσθένη ήταν η παρέα του Φύσσα. "Στραβοκοιταχτήκανε", μου εξήγησε, όταν τους είδα. Φορούσαν μαύρες μπλούζες. Είχαν μια ομοιομορφία, υπέθεσα ότι ήταν της Χρυσής Αυγής, δυο από αυτούς τους είχα ξαναδεί. (...) Μίλησα και με έναν από αυτούς "Δεν τους βλέπεις;" μου είπε. "Να φύγουνε, γιατί θα τους γ..." και τέτοια. Μιλούσε στο τηλέφωνο κι έβριζε».Κατέθεσε επίσης, ότι αυτός που είχε το τηλέφωνο, κρατούσε και στιλιάρι και το κουνούσε επιδεικτικά. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου Μ. Λεπενιώτη, είπε πως έχει την αίσθηση πως ειδοποιούσε.
«Του λέω του Παύλου "τι θες τώρα... δεν βλέπεις ότι είναι της Χρυσής Αυγής"; Πετάγεται τότε ένας λεπτοκαμωμένος, και λέει "εδώ είναι Κερατσίνι, δεν περνάει ο φασισμός"»...
Όσο για τη στάση της αστυνομίας κατέθεσε:
Πρόεδρος: Μας λέτε ότι εκεί που υπήρχε εποπτεία της αστυνομίας έγιναν τα όσα έγιναν, αυτό λέτε;
Μάρτυρας: Ναι αυτό.
Νωρίτερα ο μάρτυρας είχε ρωτηθεί αν αυτοί οι 20 πέρασαν μπροστά από τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. και απάντησε ότι οι μηχανές τους ακολούθησαν.
Το δικαστήριο τέλος, αποφάσισε να διακόψει τη μαρτυρία για τη Δευτέρα, ώστε να προσέλθουν όλοι οι κατηγορούμενοι και να γίνει αναγνώριση προσώπων. Από τους 18 κατηγορούμενους, που είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στο εδώλιο με απόφαση του δικαστηρίου, το «παρών» χθες έδωσαν μόνον οι 14. Επιπρόσθετα, το δικαστήριο αποφάσισε να προσέλθουν ως μάρτυρες ακόμη δυο πρόσωπα της παρέας του Φύσσα, αλλά εξέφρασε την επιφύλαξή του ως προς τον μάρτυρα που έχει προτείνει η Πολιτική Αγωγή, ο οποίος είδε τη δολοφονία από το μπαλκόνι του σπιτιού του.