Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

21 Ιανουαρίου, 2017

ο Οργανωμένος λαός Απαντά στα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου:


Δυνάμωσε με την δική Σου παρουσία την οργανωμένη πάλη 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εργαζόμενοι και νεολαία της περιοχής 
άνοιξαν την αγκαλιά τους στα 25 προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου. 
Από τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, αναδείχτηκε ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, που είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, κόντρα στην άθλια προσπάθεια των εγκληματιών νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εμφανίσουν ως «εχθρούς» τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών, επιδιώκοντας να βρωμίσουν με το φασιστικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις και να «βγάλουν λάδι» το σύστημα που υπηρετούν. 

Τον τόνο έδιναν τα πανό της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος που έγραφε «Καμιά ανοχή στην ξενοφοβία και το ρατσισμό - Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας - Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλα τα παιδιά» και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που έγραφε «Παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους - Απορρίπτουμε το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής». 
«Να μην αφήσουμε τόπο να σταθούν οι νεοναζιστές»
Στην αρχή της συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Άκης Αντωνίου πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: 

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο Αναστάσιος Ζιγγιρίδης, μέλος του 15μελούς του 2ου Λυκείου Περάματος:

«Όλη αυτή τη βδομάδα στα σχολεία οι μαθητές και τα συμβούλιά μας μέσα από συζήτηση αποφασίσαμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Όπως και εμείς διεκδικήσαμε το προηγούμενο διάστημα τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει, έτσι διεκδικούμε και το δικαίωμα αυτών των παιδιών στη μόρφωση και τη φυσιολογική ζωή. 
Δεν είναι υπεύθυνοι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους για τα προβλήματα που έχουμε στα σπίτια μας. Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που κάνουν πολέμους με θύματα τους λαούς, που παίρνουν μια σειρά μέτρα και χτυπούν τα δικαιώματά μας. 
Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά του Περάματος, για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, μέσα στα χιόνια και στο κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. 
Δεν ανεχόμαστε τις φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία και στις γειτονιές μας, δεν έχουν καμία θέση οι φασίστες στις γειτονιές που φτιάχτηκαν από πρόσφυγες».
«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία» 

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ειρήνη Καλαϊτζή πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, η οποία είπε:


(..)Διεκδικούμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα. 
Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να ισχύσουν και για τα προσφυγόπουλα τα κριτήρια εγγραφής στα σχολεία που ισχύουν και για τα υπόλοιπα παιδιά.
 Συγκεκριμένα:


- Να είναι πλήρως εμβολιασμένα με τους ισχύοντες κανόνες για όλους τους μαθητές.

- Να έχουν ολοκληρώσει τις υγειονομικές εξετάσεις τους και να έχουν τις αντίστοιχες ιατρικές βεβαιώσεις.

- Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για τη εκπαίδευσή τους και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό για την καθαριότητα και τη φύλαξη του σχολείου.

- Να εξασφαλιστεί η μετακίνησή τους, με τους απαραίτητους συνοδούς.

- Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια μέσω του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη προσωπικού για τη στήριξη των υποδομών και των Σχολικών Επιτροπών, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση όλων των ΜΚΟ.

- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο στα σχολεία τις απογευματινές ώρες, αλλά και στο πρωινό πρόγραμμα, με τη δημιουργία κατάλληλων δομών, όπως τμήματα υποδοχής. Απαιτείται επίσης η ψυχολογική στήριξη των παιδιών αυτών από ειδικούς.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε να ικανοποιηθεί το αίτημα για οργανωμένη και ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες του τελικού προορισμού τους, με γρήγορη αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας, τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων προσωρινής διαμονής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
ΚΚΕ



ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στις επάλξεις του αγώνα οι συνταξιούχοι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό (VIDEO)
Τη Δευτέρα η ψηφοφορία για το τελικό πόρισμα - Ξεχωριστό πόρισμα θα καταθέσει το ΚΚΕ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στις περικοπές στην Ειδική Αγωγή και τις μειώσεις μισθών (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Σ. Ζαριανόπουλος: Ο λαός μας φτωχαίνει ενεργειακά και πλουτίζουν μια χούφτα μονοπώλια (VIDEO)
Έκθεση με θέμα «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974» από τις 24 Γενάρη (SPOT)