Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

24 Ιανουαρίου, 2017

Αυτό τον εκβιασμό θα τον Αποδεκτούμε ;;


Σκηνικό εκφοβισμού και εκβιασμού του λαού στήνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση», προμηνύοντας νέο γύρο αντιλαϊκών περικοπών και μέτρων, πριν και μετά την ολοκλήρωση του «προγράμματος», το 2018.

Ήδη, για να «αναθερμάνει» τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, με επιστολή του προς το κουαρτέτο «ενημέρωσε τους θεσμούς ότι θα προσέλθει στο Γιούρογκρουπ της 26ης Ιανουαρίου με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα».

Ανάμεσα σε άλλα, συζητιούνται νέα μείωση στο αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων, παρεμβάσεις στα προνοιακά επιδόματα και αναβάθμιση του «δημοσιονομικού κόφτη».

Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος μπορεί να υλοποιήσει πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική των αναδιαρθρώσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ, προς όφελος της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας.

ΚΚΕ: «Για το λαό είναι μια ακόμη απόδειξη της ανάγκης να γυρίσει την πλάτη και στους δύο και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, που είναι ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής»

Aπό την 1η Σελίδα του Ριζοσπάστη