Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

24 Ιανουαρίου, 2017

o Γιώργος Κωνσταντίνου στο Stigma-Radio:

Από: Stigma-Radio Zakynthos
Είπαν στον ΣΤΙΓΜΑ (24/1/17) Γιώργος Κωνσταντίνου (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Δημοτικός Σύμβουλος):

«Από θαύμα μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε δεύτερο άνθρωπο επειδή δεν έτυχε κάποιο επείγον περιστατικό.

Σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου και παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν βλέπουμε κάποια πρόοδο ως προς το άνοιγμα των χειρουργείων.
Ζητάμε από την 6η Υ.Π.Ε και το Υπουργείο Υγείας, να βρουν λύση στο θέμα των κλειστών χειρουργείων. Να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν λύση. 
Ζητάμε εξοπλισμένα και επανδρωμένα ασθενοφόρα.


Μετά από πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου, υπάρχει ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που καταδεικνύει τα ζητήματα και ζητά την άμεση επίλυσή τους, όμως δεν έχουμε αντίστοιχο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί διαφώνησε ο κ. Κασσιμάτης*, θεωρώντας ότι δεν τρέχει κάτι το σοβαρό.
Ο κ. Κασσιμάτης ζήτησε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Τσαρίδου, ώστε να μας ενημερώσει. 
Γιατί όμως δεν καλεί του Νοσοκομειακούς γιατρούς, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα; 
Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι πιέζονται και εκβιάζονται για να κάνουν τους διασώστες σε ασθενοφόρα που κάνουν διακομιδές, κάτι που απαγορεύεται.


Είναι ειρωνεία το να λέμε ότι στη Ζάκυνθο έχουμε κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στάχτη στα μάτια είναι αυτή η απόφαση, σε τίποτα δεν έχουν ωφεληθεί οι Ζακυνθινοί.
Τεράστιες οι ευθύνες τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και της Κυβέρνησης για το θέμα των απορριμμάτων. 

Δεν θέλουν να βρουν λύση, η Δημοτική Αρχή είναι έρμαιο συμφερόντων, θέλει να παραχωρήσει τη χρήση της διαχείρισης σε ιδιώτες.


Το μοναδικό έργο που έγινε ποτέ στη Ζάκυνθο σχετικά με τα σκουπίδια, είναι ο Σκοπός. 
Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 το ΚΚΕ πήρε την Προεδρία της ΤΕΔΚ, με αποτέλεσμα τότε να σχεδιαστεί το πρωτοποριακό έργο του ΧΥΤΑ στον Σκοπό, το μοναδικό έργο υποδομής που έγινε στο νησί. 
Όταν δεν εξαρτάσαι από συμφέροντα, μπορείς να κάνεις έργα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι δέσμια συμφερόντων. Πρόκειται για τη Δημοτική Αρχή που έχει χωροθετήσει τις περισσότερες περιοχές από κάθε άλλον Δήμο σε πανελλαδικό επίπεδο.


Αυτοί που επιμένουν και υποδεικνύουν ως λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων τον Σκοπό, είναι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και σκόπιμα το κάνουν. 
Απλά πετάνε το μπαλάκι για να παραμένουμε σε ένα αδιέξοδο, αφού γνωρίζουν ότι στον Σκοπό δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα.


Γιατί δεν εφαρμόζεται η ανακύκλωση που θα μείωνε τον όγκο των απορριμμάτων κατά 70%;
Στη Ζάκυνθο έχουμε κατά κύριο λόγο μικροκαλλιεργητές, αγρότες με μικρές εκτάσεις, αγρότες φτωχούς. 
Αν χαθεί η αγροτική παραγωγή της Ζακύνθου, θα χαθούν τα τοπικά μας προϊόντα, ο κόσμος θα ψωνίζει εισαγόμενα και θα επωφεληθούν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.


Οι αγρότες βιώνουν μια φοροεπιδρομή από την Κυβέρνηση, μια λεηλασία του εισοδήματός τους και το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα τους.»
* επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Για  την  δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Πελετίδη:
25/1/2017 - 14:00