Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

28 Δεκεμβρίου, 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ «ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ» ΤΗ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΑΣ?!!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ; 
ΑΧΆΡΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΡΓΆΖΕΤΑΙ👌🤣ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ  
ΟΡΊΣΤΕ: ΠΑΡΆΤΗΣΕ ΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΤΟΥ ΘΑΛΠΩΡΉ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΊ ΚΟΙΝΉ ΟΜΆΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ 👌🤣!!


Κοινή «ομάδα εργασίας» με τους τραπεζίτες θα φτιάξει η κυβέρνηση για να διαμορφώσουν μαζί το νέο πλαίσιο «προστασίας» της πρώτης κατοικίας και να «εκσυγχρονίσουν» το πτωχευτικό δίκαιο, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ενόψει της διαμόρφωσης του νέου πλαισίου, το οποίο επί της ουσίας θα μειώνει δραστικά την όποια προστασία της λαϊκής κατοικίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο νόμος Κατσέλη θα παραταθεί έως το τέλος Φλεβάρη. 
Σε αυτό το διάστημα, αναμένεται από κυβέρνηση και τραπεζίτες «να διαμορφωθεί από κοινού το νέο αναγκαίο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και του πτωχευτικού δικαίου των ιδιωτών».
Οι τραπεζίτες επιθυμούν να μειώσουν δραματικά το όριο προστασίας, ακόμα και στις 75.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει κρατικές επιδοτήσεις για να χρυσώσει το χάπι. Σύμφωνα με το Μαξίμου, το νέο πλαίσιο «θα λαμβάνει υπόψη την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για την επιδότηση των επιλέξιμων δανειοληπτών, αλλά και τα κεφαλαιακά και εποπτικά δεδομένα των τραπεζών».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ν. Καραμούζης, μίλησε για «θετική προσέγγιση» των δύο πλευρών, προσθέτοντας πως κυβέρνηση και τραπεζίτες «θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος». Επίσης, δήλωσε πως «είμαστε σε αρχικό στάδιο συζητήσεων».
902.gr

Ετσι τελειώνει η "ασφυξία":