Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

12 Μαρτίου, 2019

ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ !!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Πελετίδης:
Φέτος γιορτάζουμε την καθαρή Δευτέρα σε δύο χώρους, Πλαζ και Νότιο Πάρκο. Του χρόνου θα 'χουμε και τρίτο χώρο στο Ρηγανόκαμπο!
Καλή Σαρακοστή και υγεία σε όλους!
Ο χρήστης Επανεκλέγουμε Δήμαρχο Πατρέων τον Κώστα Πελετίδη, με τη Λαϊκή Συσπείρωση πρόσθεσε 58 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2019.
Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης:
Φέτος γιορτάζουμε την καθαρή Δευτέρα σε δύο χώρους, Πλαζ και Νότιο Πάρκο. Του χρόνου θα 'χουμε και τρίτο χώρο στο Ρηγανόκαμπο!
Καλή Σαρακοστή και υγεία σε όλους!
Σαρακοστιανοί μεζέδες, μουσικές, τραγούδια, χοροί, χαρταετοί συνέθεσαν το σκηνικό του γιορτασμού της Καθαρής Δευτέρας για φέτος, με χιλιάδες κυριολεκτικά πατρινούς και επισκέπτες κάθε ηλικίας και φύλλου, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στην πλαζ της Αγυιάς και στο νότιο Πάρκο.
Οι δύο αυτοί χώροι. παρά τη μεγάλη τους έκταση, υπήρξαν στιγμές που έμοιαζαν «μικροί», για να φιλοξενήσουν τον κόσμο που τους κατέκλυσε αρκετή ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων και το μοίρασμα των σαρακοστιανών.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης σε σύντομους χαιρετισμούς του ευχήθηκε αρχικά σε όλους Χρόνια Πολλά , επισημαίνοντας, πως « τελείωσε η καρναβαλική περίοδος και το καρναβάλι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ένα καρναβάλι που πήγε στις γειτονίες τις οποίες ο Δήμος αγκάλιασε για μία ακόμα φορά». 
Σε άλλο σημείο ο Δήμαρχος της Πάτρας ανέφερε ότι « φέτος γιορτάζουμε την καθαρή Δευτέρα σε δύο χώρους. Του χρόνου θα χουμε και τρίτο χώρο στο Ρηγανόκαμπο. Θα φροντίσουμε να υπάρχουν σημεία, όπου ο λαός μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα βρίσκεται, θα συζητά, θα ενεργεί, όχι μέσα στα σπίτια, όχι από τους καναπέδες, αλλά στο δρόμο με αγώνες, για να ανατρέψουμε αυτά που μας καταπιέζουν, για δουλειά για όλους με δικαιώματα.
Ο Δήμαρχος της Πάτρας ευχήθηκε καλή συνέχεια, στέλνοντας το μήνυμα για «ψηλά το ανάστημα» και τονίζοντας πως «οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν θ’ αλλάξουν τα πράγματα».
Ο κ. Πελετίδης αναφέρθηκε σε όλους όσους εργάστηκαν για τις εκδηλώσεις και της καθαρής Δευτέρας καθώς και στους συντελεστές συγχαίροντας και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. 
Οι εκδηλώσεις
Το πρόγραμμα στων εκδηλώσεων στην πλαζ της Αγυιάς περιελάμβανε την παρουσίαση χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, ενώ ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα «Της Γης Ανάσα».Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2015, με την παρότρυνση του μουσικού Γιάννη Μπαλαφούτη, με σκοπό την αναπαραγωγή των μελωδιών της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Το σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ (κλαρίνο, νέι, τραγούδι), ΛΥΣΑΝΔΡΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ (λαούτο, κιθάρα, ποντιακή λύρα, τραγούδι), ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΡΑΚΟ (παραδοσιακά κρουστά) και ΕΛΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (τραγούδι).
Στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, τις εκδηλώσεις άνοιξαν τμήματα του Χορευτικού, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε συναυλία με την ορχήστρα «Απηλιώτικη Πνοή». Ένα μουσικό σχήμα, που απαρτίζεται από τέσσερις μουσικούς, τους οποίους άγγιξε η δημιουργική πνοή του απηλιώτη ανέμου, γνωστού και ως λεβάντε. Από τα τραγούδια της θάλασσας ,που με φυσικότητα παίζει το βιολί και το σαντούρι ως την προσέγγιση πελοποννησιακών, μακεδονικών, θρακιώτικων και ηπειρώτικων ιδιωμάτων με τα ίδια όργανα.
Στέλιος Παλαρμάς
Η σάτιρα είναι «άτιμο» πράγμα, γιατί εκεί που πας να σατιρίσεις κάποιον χωρίς έμπνευση και κυρίως με εμπάθεια γίνεται μπούμερανγκ και γυρίζει εναντίον σου.
Προφανώς και μιλάω για το άρμα που είδαμε χτες με τον Κ. Πελετίδη, την Κ. Γεροπαναγιώτη και ένα πιάνο να στηρίζεται σε πέη .
Να καταθέσω λοιπόν κι εγώ μερικές σκέψεις γύρω από αυτό.
Καταρχάς είναι δικαίωμα του καθενός να περιφέρει την αισθητική του, τις απόψεις του, αυτό που θεωρεί σάτιρα και χιούμορ στο δημόσιο λόγο και πολύ περισσότερο στο καρναβάλι.
Όμως έχουν κάθε δικαίωμα και όσοι συμμετέχουν ή παρακολουθούν να κρίνουν αυτά που βλέπουν.
Και για το συγκεκριμένο άρμα έχει πέσει κράξιμο και μιλάμε για άγριο κράξιμο από πολλές εκατοντάδες πατρινούς, από τους οποίους οι περισσότεροι καμία σχέση δεν έχουν με τη Δ. Α. και τον Κ. Πελετίδη.
Βγήκαν λοιπόν σεργιάνι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και απαξιώνουν όσους κάνουν κριτική τους χαρακτηρίζουν ασχέτους βαλτούς .
Για να καταλάβω, αναγνωρίζουν μόνο στους ίδιους το δικαίωμα στη σάτιρα και στην κριτική;
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν αντιληφθεί τη «χοντρή πατάτα» που έχουν κάνει και προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της Πάτρας δεν έχει σχέση με αυτά ή απλά δε λένε κουβέντα .
Πάνε να μας τρελάνουν! Ο αρχηγός του συγκεκριμένου γκρουπ δεν είναι ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του καρναβαλικού οργανισμού;
Οι λαλίστατοι μέχρι χτες ο Γ. Ρώρος και άλλα στελέχη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το καρναβάλι τι έχουν να πουν για το άρμα του εκπροσώπου τους;
Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόγνωση και η απελπισία δεν είναι καλοί σύμβουλοι και μάλιστα σε όσους καταθέτουν δημόσιο λόγο.
Διάβασα πολλούς χαρακτηρισμούς για το συγκεκριμένο άρμα όπως: χυδαίο, πρόστυχο, κακόγουστο, εμετικό, απαράδεκτο, άθλιο, αντιαισθητικό κτλ. Και όλα αυτά συμπυκνώνονται στην πολιτική ουσία του άρματος.
Το άρμα ανακυκλώνει τα περί μάντρας του σπιτιού Πελετίδη που έφεραν στη δημοσιότητα ένα στέλεχος της Χ.Α. και ο Ν. Νικολόπουλος.
Παρουσιάζει τον Πελετίδη να εκτελεί απλά τις οδηγίες καθοδηγούμενος, αναπαράγοντας και κυρίως νομιμοποιώντας όλα αυτά που λέει ο ακροδεξιός Ν. Νικολόπουλος όταν χαρακτηρίζει τον δήμαρχο ρομπότ, μαριονέτα, άβουλο, κτλ.
Αν διαβάσει κανείς τα όσα λέει ο Νικολόπουλος, αμέσως θα τα δει σε αυτό το άρμα.
Είναι πραγματικά θλιβερό να νομιμοποιούν αυτές τις απόψεις και από την άλλη να μιλάνε υποκριτικά για ακροδεξιά μέτωπα.
Θα μου πει κάποιος καλόπιστος έλα μωρέ, χαλαρώστε, καρναβάλι είναι και ο Πελετίδης έχει αποδείξει ότι απολαμβάνει τη σάτιρα.
Θα συμφωνήσω, αυτός είναι ίσως και ο λόγος που κανένας από τη Δ.Α. δεν έχει αναφέρει κάτι σε σχέση μ’ αυτό.
Όμως θεωρώ ότι του Πελετίδη, που είναι ένα πολιτικό πρόσωπο πανελλήνιας εμβέλειας, του «αξίζει» πολλή και καλή σάτιρα. Και υπάρχουν τόσα να σατιρίσεις και να βγάλουν γέλιο και όχι απέχθεια.
Δεν ξέρω του χρόνου μάλλον πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία να σατιρίσουμε εμείς τον Δήμαρχο Πελετίδη.
Σ.Π.