Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

04 Ιουνίου, 2019

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ -ΔΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ...

Το
Viva La Revolucion Σας φανερώνει τις διεργασίες των Σωτήρων του συστήματος:



ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με την ολοκλήρωση του β' γύρου των τοπικών εκλογών, η σκυτάλη πέρασε από χτες στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη. Με τις «εκκρεμότητες» της επόμενης μέρας, τόσο σε ό,τι αφορά τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, όσο και με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή να δίνουν τον τόνο, και με δεδομένη τη σύμπλευση των αστικών κομμάτων στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, οι διεργασίες στα αστικά κόμματα συνεχίζονται αμείωτες και επιταχύνονται. Στόχος να στηθούν οι νέες παγίδες εγκλωβισμού του λαού, να δυναμώσουν τα κάλπικα και εκβιαστικά διλήμματα για να αποσπαστεί η ψήφος που θα παρουσιαστεί ως «συναίνεση» του λαού στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που βρίσκεται μπροστά, ανεξάρτητα απ' το ποιος θα βρεθεί στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης.
Η ΝΔ, «ξεπλυμένη» από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει τώρα ως «διακύβευμα» για το λαό την «ισχυρή εντολή» - «πράσινο φως» για να πάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη από εκεί που θα την αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά του «ρίχνει στη μάχη» τα δικά του εκβιαστικά προς το λαό διλήμματα και υπερασπίζεται τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» του, με στόχο το «κλείσιμο της ψαλίδας», όσο και κυρίως την υπενθύμιση σε κεφάλαιο και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ότι ο ίδιος αποτελεί την πλέον «αξιόπιστη εναλλακτική» για το κεφάλαιο και τις ανάγκες του. Την ίδια ώρα και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του αστικού πολιτικού συστήματος και την αντιλαϊκή «σταθερότητα», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, μετά και την αποχώρηση του Ευ. Βενιζέλου, κι ενώ ως στόχος τίθεται η «αναβάθμισή» του στα αντιλαϊκά παζάρια της επόμενης μέρας. Οι διεργασίες καλά κρατούν και στα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα και μορφώματα, με μετακινήσεις στελεχών, «εξαφάνιση» μικρότερων και ανάδυση νέων, που σε όλους τους τόνους δηλώνουν την ετοιμότητά τους να παίξουν το ρόλο της αντιλαϊκής εφεδρείας, είτε σε κυβερνήσεις συνεργασίας είτε ως αναχώματα της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Απέναντι στα κάλπικα διλήμματα και τις παγίδες εγκλωβισμού που στήνονται ξανά, πάνω στο έδαφος της αντιλαϊκής «συναίνεσης» και των «θέλω» του κεφαλαίου, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζεται με οποιαδήποτε κυβέρνηση, η μοναδική δύναμη που θα αποτελεί την επόμενη μέρα στήριγμα για τον αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για την ανάκτηση όλων των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, είναι το ΚΚΕ. Η ενίσχυσή του αποτελεί όρο για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην από χέρι αντιλαϊκή πολιτική, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, για να δυναμώσει η ελπίδα, η μοναδική φιλολαϊκή προοπτική, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
Συνεχίζονται το «πήγαινε - έλα» και το αντιλαϊκό τσοντάρισμα
Οι διεργασίες ακουμπούν όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος, με την καταπόντιση αλλά και την ανάδειξη νέων αντιλαϊκών «εφεδρειών», έτοιμων να «τσοντάρουν» στη «σταθερότητα» του αστικού πολιτικού συστήματος την επόμενη μέρα, είτε από τη θέση των συμπληρωμάτων σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, είτε από τη θέση των αναχωμάτων στη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, την πρόθεσή του να συνεργαστεί με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα του εκλεγεί στη Βουλή, δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Γ. Βαρουφάκης.
Σχετικά με τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας πως το παζάρι αφορούσε σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα του κεφαλαίου και πώς αυτά θα υπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά, υποστήριξε πως «η ρήξη με το Euroworking Group για τη δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών και η αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς έξοδο από το ευρώ» υπήρξαν το ζητούμενο τότε αλλά και τώρα, ώστε να επιτευχθεί η - καπιταλιστική - ανάπτυξη, την οποία όπως είπε «όλοι μας θέλουμε».
Σχολίασε δε πως στο πρόγραμμά του, ο Κυρ. Μητσοτάκης «κάνει το ίδιο ατόπημα με τον Αλ. Τσίπρα στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δίνοντας υποσχέσεις που προαπαιτούν ρήξη, την οποία δεν είναι διατεθειμένος να κάνει». Πρόσθεσε πως αν και «η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ κάνει επιλογές που θα έρθουν σε σύγκρουση με πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων της ΝΔ υπέρ κερδοσκόπων και καιροσκόπων» και πως «θα χάσει τη θέληση για ζωή εάν μετατραπεί το ΜέΡΑ25 σε ΣΥΡΙΖΑ», αυτός και το κόμμα του «δεν θα είμαστε αρνητικοί απέναντι σε κανέναν» και «θα συνεργαζόμασταν με όλους».
Στο μεταξύ, μέσα σε διάστημα μίας μέρας παραιτήθηκαν από υποψήφιοι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης,σε Β' και Α' ΕΠ Πειραιά αντίστοιχα, οι Νίκος Μαστρογιάννης και Δώρα Αντωνίου. Στην ανάρτησή του, ο Ν. Μαστρογιάννης αναφέρει: «(...) Η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται, αργά διαπίστωσα ότι αυτό το πολιτικό κόμμα κι εγώ δεν συμβαδίζουμε ιδεολογικά και ηθικά», ενώ η Δ. Αντωνίου τόνισε: «Η ηθική μου και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω». Την αποχώρησή του από το κόμμα του Κ. Βελόπουλου ανακοίνωσε και ο επικεφαλής του «κόμματος των δανειοληπτών», Γιώργος Μπαρτζώκης, κατηγορώντας το κόμμα αλλά και τον Κ. Βελόπουλο προσωπικά για «συμπεριφορά αλαζονείας» και «αθέμιτες συκοφαντικές μεθόδους για να μην αναλάβουμε την κοινοβουλευτική ομάδα του ενιαίου κόμματος (...) όπως ήταν η συμφωνία μας». Ο Κ. Βελόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχολίασε τις αποχωρήσεις, χαρακτηρίζοντας «καημένους και περίεργους τύπους» τους αποχωρήσαντες, ενώ πρόσθεσε πως οι πραγματικοί υποψήφιοι του κόμματός του θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Στο μεταξύ, οι διεργασίες συνεχίζονται και στις προηγούμενες - καμένες πλέον - αντιλαϊκές «εφεδρείες». Σε αυτό το πλαίσιο, χτες στη συνεδρίαση των βουλευτών και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, αποφασίστηκε η τελική απόφαση για το αν θα μετάσχουν ή όχι στις εκλογές της 7/7, μετά τα απογοητευτικά ποσοστά τους στις ευρωεκλογές, να παραπεμφθεί στο λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, την ερχόμενη Κυριακή.
Την απόφαση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ενωσης Κεντρώων και βουλευτή Σερρών, Αναστάσιου Μεγαλομύστακα, να μη συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου το κόμμα του, ενώ την αποχώρησή του ανακοίνωσε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σταύρος Καρβούνης. Οπως διευκρινίζεται, η απόφαση του Αν. Μεγαλομύστακα «ήταν ήδη ειλημμένη από τον ίδιο και γνωστοποιημένη σε μας, αλλά αποφασίστηκε να ανακοινωθεί μετά τις ευρωεκλογές, προκειμένου να μην επηρεαστεί η εκλογική μάχη».
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Διακύβευμα» η αντιλαϊκή συνέχεια και η υποταγή του λαού στα συμφέροντα του κεφαλαίου



Τα δικά του εκβιαστικά και κάλπικα για το λαό διλήμματα ενόψει των εκλογών της 7ης Ιούλη ανέπτυξε, χτες βράδυ, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπου παρουσίασε ως διακύβευμα των εκλογών την αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, «που γρήγορα θα μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε όφελος της χώρας», προς όφελος δηλαδή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, με ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου, με μείωση φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, πρόσθετες επιδοτήσεις, αναδιαρθρώσεις στο αστικό κράτος ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, τσακίζοντας παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες.

Προσπαθώντας - όπως άλλωστε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - να παρουσιάσει τα προτάγματα της καπιταλιστικής οικονομίας και την καπιταλιστική ανάκαμψη, που βασίζεται στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων, ως το δρόμο για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι τις επόμενες 5 βδομάδες θέλει να συζητήσει με τους ψηφοφόρους «το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών, το πώς θα χαμηλώσουμε τους φόρους, πώς θα φέρουμε ανάπτυξη για όλους, να μιλήσουμε για ασφάλεια, Υγεία, Παιδεία, περιφερειακή πολιτική. Να πείσουμε τους ανέργους ότι η καλύτερη πολιτική γι' αυτούς είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης», επαναλαμβάνοντας ότι για τη ΝΔ «πρώτη προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων» και ότι «σωστή πολιτική για την επόμενη μέρα είναι να τονωθεί η ανάπτυξη για να μεγαλώσει η "πίτα" και να μοιραστεί δίκαια».

Τόνισε ότι αν προκύψει κυβέρνηση της ΝΔ το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα αφορά την οργάνωση του - αστικού - κράτους, ώστε να υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες του κεφαλαίου, λέγοντας: «Εχω δώσει ο ίδιος δείγματα γραφής μεταρρυθμιστικά, γιατί προσπάθησα πέρα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις να φέρω τέτοια μέτρα, όπως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Δείχνοντας εξάλλου ότι με το που θα πάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη, πατώντας στην πλούσια αντίστοιχη «παρακαταθήκη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να στοιχίσει το λαό στους στόχους του κεφαλαίου και στην αντεργατική επίθεση που θα κλιμακώνεται, χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα ότι θα διώξω υπαλλήλους και θα φέρω 7ήμερη εργασία». Σημείωσε: «Μίλησα για 7ήμερη λειτουργία και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο όπου οι εργαζόμενοι θα είναι ωφελημένοι από τα κέρδη των επιχειρήσεων», «δίνοντας στις επιχειρήσεις μπόνους για επιβράβευση των εργαζομένων», τροφοδοτώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους με επιπλέον «κίνητρα», τις αντεργατικές ανατροπές.

Φρόντισε δε για άλλη μια φορά να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις όποιες λαϊκές προσδοκίες μπορούσε να έχει κάποιος από μια κυβέρνηση του δικομματισμού, λέγοντας ότι έβαλε «φρένο» σε όσους του έλεγαν να τάξει προεκλογικά, τονίζοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του πλέον κινούνται «με ένα συνεκτικό σχέδιο, να πούμε τι μπορούμε να κάνουμε, και τι δεν μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα».

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτά τα δεδομένα, τόνισε ότι σκοπός του είναι να έχει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, «που γρήγορα θα μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε όφελος της χώρας (σ.σ. της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας)».

Βέβαια, καθώς αυτά τα μέτρα χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και περισσότερα αστικά κόμματα να βάζουν πλάτη προς μείωση των αντιδράσεων, έστειλε σήμα ότι στη ΝΔ «και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε επίπεδο πολιτικών, σε θέματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση, ο εκλογικός νόμος, θέματα όπου θα αναζητήσουμε διευρυμένες πλειοψηφίες», για τη «σταθερότητα» του αστικού πολιτικού συστήματος.

Εξάλλου, δεν απέκλεισε κάποια συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και η Φ. Γεννηματά ήταν υπουργοί σε προηγούμενα τέτοια σχήματα. Για δε το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού, είπε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα και όπως θα είναι την επομένη των εκλογών, δεν υπάρχει καμία περίπτωση», λέγοντας πως τάχα «μας χωρίζει άβυσσος».

«Από εκεί κι έπειτα θα εξετάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξετάσουμε ο κυρίαρχος λαός τι θέλει, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου», σημείωσε. Επισείοντας και τον «μπαμπούλα» της περιβόητης «ακυβερνησίας» και σχολιάζοντας πως αν πάμε σε νέες εκλογές, και στο μεταξύ δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, θα γίνουν με απλή αναλογική, σημείωσε πως «ο εφιάλτης της απλής αναλογικής θα κάνει τη χώρα μη κυβερνήσιμη, γιατί συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει», αποσιωπώντας όσα τέτοια λέγονταν και πριν από μερικά χρόνια, πριν οι ανάγκες της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας υπαγορεύσουν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Χτες πάντως απέρριψε το ενδεχόμενο ο αποπεμφθείς από το ΚΙΝΑΛ Ευ. Βενιζέλος να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή να «αξιοποιηθεί» διαφορετικά κατόπιν. Απέρριψε, επίσης, πιθανότητα συνεργασίας με τον Γ. Βαρουφάκη, που νωρίτερα, χτες το πρωί, έλεγε ότι αν μπει στη Βουλή θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφησε, άλλωστε, ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής μετεκλογικά για την οικονομία, αφού, όπως είπε, «θέλουμε να διερευνήσουμε τι έγινε το α' εξάμηνο του 2015», φωτογραφίζοντας τους Τσίπρα - Βαρουφάκη.

https://www.rizospastis.gr/

ΚΙΝΑΛ

Νέα πυρά του Ευάγγ. Βενιζέλου κατά της ηγετικής ομάδας

Πηγή: Eurokinissi
Διεργασίες στο χώρο της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας πυροδότησε η ρήξη ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και τον Ευάγγ. Βενιζέλο. Για αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.
Ο Ευάγγ. Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΚΑΪ» απέδωσε σε «πολιτικές σκοπιμότητες» την απόφαση της προέδρου του κόμματος Φ. Γεννηματά να μην του παραχωρηθεί η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να σταλεί μήνυμα ότι το ΚΙΝΑΛ είναι «άλλο κόμμα» δίχως τον ίδιο στις τάξεις του.
Χαρακτήρισε δε την απόφαση της Φ. Γεννηματά ως επιλογή «αυτοχειριασμού» της παράταξης που «επιχορηγεί» τη ΝΔ, καταλογίζοντας στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «άγχος να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ» για να μην έχει η ίδια διλήμματα μετά τις εκλογές. Η ΝΔ «δεν υπάρχει στον ορίζοντά μου», ήταν η απάντησή του στο ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.