Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

04 Φεβρουαρίου, 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ-ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ:


Αδ. Γεωργιάδης:
«Το πλαίσιο απόλυτης προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα υπάρχει μετά τις 30 Απριλίου. Το λέω από σήμερα γιατί δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου».

 «προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει».
Άκου Φασιστάκο - ορφανό του Γκέμπελς:
Δες Τι ίσχυε πριν Ανατρέψτε την Χώρα των Μπολσεβίκων:
Στα τέλη του 1980 οι κατοικίες σε πόλεις/οικισμούς ήταν όλες εξηλεκτρισμένες
κατά 89% εξασφαλισμένες με υδραυλικές εγκαταστάσεις, 
κατά 86% με κεντρική θέρμανση, 
κατά 87% με αποχέτευση, 
κατά 55% με ζεστό νερό 
και κατά 79% με φυσικό αέριο.
Το Σύνταγμα της ΕΣΣΔ εξασφάλιζε το δικαίωμα της κατοικίας με χαμηλό ενοίκιο και χαμηλή πληρωμή για τις υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας. 
Το ενοίκιο ήταν σταθερό από το 1928 και αποτελούσε-μαζί με την πληρωμή για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν τα δημοτικά όργανα-κατά μέσο όρο το 3% περίπου του οικογενειακού προϋπολογισμού του εργάτη ή του υπάλληλου.
Ολα τα παραπάνω καθόλου δε σημαίνουν ότι το πρόβλημα της στέγης είχε λυθεί. Όμως, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα (και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο).
Ενώ οι σοβιετικοί είχαν σταθερό ενοίκιο από το 1928, συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κατοικία και μόλις το 3% για έξοδα, στην Ελλάδα τράπεζες και κυβερνήσεις κυνηγάνε τον κόσμο (που τσάκισαν με τα μέτρα τους) για να τον πετάξουν στον δρόμο, 
ενώ τα έξοδα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία (και πέρα απο τον κίνδυνο έξωσης) του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας, δείχνουν ότι 
22,7% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν μπορούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους. 
Το 38,5% αντιμετώπιζαν δυσκολία να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας που σχετίζονταν με τη θέρμανση (ΔΕΗ-Φ.Αέριο), ενώ, σύμφωνα με στοιχεία του Νοέμβρη του 2019 (ΣΕΛΠΕ), 
44% του μηνιαίου εισοδήματος των νοικοκυριών πηγαίνει σε λογαριασμούς/φόρους.

Αυτό είναι το σύστημα τους. 
Και έτσι θα μείνει μέχρι να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι να τους ξεφορτωθούν όλους και να δημιουργήσουν μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει όλα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.



Με πληροφορίες από Κατιούσα και Ριζοσπάστη  



Παρουσίαση Viva La Revolucion