Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

20 Δεκεμβρίου, 2016

Για τον Πόλεμο: μνμ Κ.Ν.Ε.-Κ.Ν.Τουρκίας στη νεολαία:



Η συνάντηση επιβεβαίωσε, για άλλη μία φορά, τις συντροφικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο Κομμουνιστικές Νεολαίες, τη βαθιά φιλία που ενώνει τους δύο λαούς στην Ελλάδα και την Τουρκία. 
Σχέσεις που προκύπτουν από τον ίδιο το σκοπό της κοινής πάλης, απέναντι στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, για την ανατροπή του.

Στο πλαίσιο της συντροφικής συνεργασίας και με δεδομένες τις εξελίξεις, οι δύο Κομμουνιστικές Νεολαίες κατέληξαν σε Κοινό Κάλεσμα στους νέους των δύο χωρών, με τίτλο «Οι νέοι στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχουν κοινά προβλήματα, κοινούς αγώνες, κοινό μέλλον!». 
Ακριβώς γιατί είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει η κοινή πάλη των νέων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται και στις δύο χώρες, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς.
Το Κοινό Κάλεσμα 
των δύο Κομμουνιστικών Νεολαιών:
«Νέοι και νέες στην Ελλάδα και στην Τουρκία, 
είμαστε στο πλευρό σας!

Νέοι εργαζόμενοι, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, 
ελάτε μαζί μας στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας. 
Οι δύο λαοί μας, η νεολαία των δύο χωρών, έχουμε κοινά προβλήματα, κοινές παραδόσεις, ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. 
Ελάτε μαζί μας για να παλέψουμε για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας, της ανεργίας, της φτώχειας, των κρίσεων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και η Κομμουνιστική Νεολαία, Τουρκία συνδεόμαστε με τη δίκαιη προσπάθεια να οργανώσουμε την κοινή πάλη των δύο λαών και ιδιαίτερα των νέων. 
Έχουμε κοινή ιδεολογία, το Μαρξισμό - Λενινισμό, 
και παλεύουμε στο πλάι των κομμάτων μας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οι ΚΝ Ελλάδας και Τουρκίας εκτιμάμε ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μας χαρακτηρίζονται από την όξυνση των ανταγωνισμών, ανάμεσα σε ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις. 
Αυτοί οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί 
ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα, άλλες δυνάμεις, που αφορούν το ποια δύναμη θα βάλει χέρι στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς και τις αγορές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είναι αντικειμενικά η βάση για έναν πιο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην περιοχή.

Η νεολαία της Τουρκίας έχει ήδη συρθεί στον πόλεμο στη Συρία.
 Στη συριακή περιπέτεια που άρχισε από την επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μοναρχιών του Κόλπου 
και από την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), οι νέοι της Τουρκίας θυσιάζονται στο όνομα επεκτατικών φιλοδοξιών της τάξης των καπιταλιστών της Τουρκίας και των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή. 
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται στη Μ. Ανατολή, έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. 
Πολλοί πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στις χώρες μας, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έχει στηρίξει μέχρι σήμερα όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ, έχει προσφέρει ελληνικά νησιά για την ίδρυση ΝΑΤΟικών βάσεων, έχει νομιμοποιήσει τη ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Οι δύο Οργανώσεις σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας κινούνται σε πορεία οικονομικής συνεργασίας, αλλά και αυξανόμενων ανταγωνισμών. 
Πάντα έχυναν το δηλητήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού για να χωρίσουν τους δύο λαούς, στοχεύοντας ιδιαίτερα στα μυαλά της νεολαίας. 
Και από την άλλη, σε όσους νέους δεν έπιανε το δηλητήριο του εθνικισμού, πάντα προσπαθούν, με την παγίδα του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, να τους αποκοιμίσουν μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Οι λαοί και οι νέοι των χωρών μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. 
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων των χωρών μας.
 Οι νέοι δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.

Πιστοί στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, θα παλέψουμε από κοινού για να βάλουμε τέρμα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, 
στις αιτίες που δημιουργούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, 
για να βάλουμε τέρμα στην αδικία και την αιματοχυσία των λαών που γίνεται για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών».