Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

17 Φεβρουαρίου, 2017

Ποιοι στην ΟΛΜΕ υπονομεύουν την κοινή δράση με τους μαθητές:



Για τις κινητοποιήσεις των μαθητών
Στη στάση των δυνάμεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που καταψήφισαν την πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) για στήριξη του αγώνα των μαθητών από την Ομοσπονδία, αναφέρονται οι εκπρόσωποι της παράταξης.
Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότειναν η Ομοσπονδία να στηρίξει την κινητοποίηση των μαθητών στην Αθήνα στις 13 Φλεβάρη, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να δώσουν από κοινού με τους μαθητές τους αγωνιστική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από όλες σχεδόν τις παρατάξεις (ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).
Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ καλούν κάθε εκπαιδευτικό «να βγάλει τα συμπεράσματά του για αυτές τις δυνάμεις! Τι πραγματικά εννοούν, όταν από τη μια κλίνουν σε κάθε πτώση "τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας" και από την άλλη καταψηφίζουν μια πρόταση κοινής δράσης με τους μαθητές μας; Οταν στα χαρτιά εξαγγέλλουν "πολύμορφες κινητοποιήσεις" και από την άλλη όχι μόνο δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους για να πετύχουν, αλλά βάζουν και εμπόδια. (...) Ο μόνος δρόμος για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος, για να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, είναι να αλλάξουμε τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να απαλλαγούμε από αυτές τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να χαράξουμε αποτελεσματική γραμμή πάλης για την οργάνωση του αγώνα, να συμπορευτούμε με το λαϊκό, εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων», σημειώνουν οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ.