Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

10 Ιουνίου, 2017

Tι πρόβαλαν τα παπαγαλάκια στις ειδήσεις κ η απάντηση του κινήματος έξω απ' την βουλή:




Την ώρα που η Αριστερά της πλάκας ψήφιζε νέα ταφόπλακα για τον λαό, τα μάχιμα έγκριτα χαμένα κορμιά έκαναν πρώτη είδηση τον θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη βολίδα. 
Την ώρα που χιλιάδες παιδάκια καταδικάζονταν σε έξωση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι έθαβαν αυτήν την είδηση και προέβαλαν τον θάνατο ενός παιδιού από αδέσποτη σφαίρα!

Δεν είναι σημαντικό ζήτημα θα αναρωτηθεί κανείς ο θάνατος του παιδιού;! Και βέβαια είναι! 
Μια αδέσποτη σφαίρα από άσκοπη χρήση όπλου σκότωσε ένα παιδάκι! Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι σημαντικός έτσι κι αλλιώς, αλλά η εκμετάλλευσή του για να καλυφθεί η νέα κυβερνητική βαρβαρότητα σε βάρος του λαού είναι αλητεία. 
Μάλιστα η προβολή του θέματος έγινε αποπροσανατολιστικά με κατηγορίες σε βάρος των ρομά και των Πόντιων από την πρώην ΕΣΣΔ, λες και η ανοχή στην κατοχή πυροβόλων όπλων και στην χρήση τους σε γάμους, βαφτίσια και πανηγύρια είναι αποκλειστικότητα των Ρομά και των Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, λες και σε άλλες περιοχές της χώρας δεν ρίχνουν χωρίς λόγο με τα πυροβόλα για να γιορτάσουν κάποιο γεγονός και κανένας δεν λέει να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι!

20 ολόκληρα λεπτά το ένα μάχιμο έγκριτο «παπαγαλάκι» ασχολούνταν με τον θάνατο του 11χρονου! Το άλλο «παπαγαλάκι» ξεπέρασε τα 25 λεπτά.
 Το πρώτο «παπαγαλάκι» συνέχισε την μάχιμη έγκριτη ενημέρωσή του για 13 λεπτά με τις Βρετανικές εκλογές την ώρα που στην Ελληνική Βουλή διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που εντάχθηκαν σε νομοσχέδιο για ψάρια, ενώ συνέχισε για 5 λεπτά με την κρίση στην Μέση Ανατολή και την ίδρυση Κουρδικού κράτους! 
Το δεύτερο «παπαγαλάκι» την ώρα που η ονομαστική ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή συνεχιζόταν επέλεξε να ενημερώσει για 7 λεπτά για τις προκλήσεις των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ συνέχισε για 10 λεπτά με την κρίση του Κατάρ και την ίδρυση Κουρδικού κράτους.

 Το πρώτο «παπαγαλάκι» κατόπιν ασχολήθηκε με άλλα άσχετα θέματα. Το δεύτερο «παπαγαλάκι» αναφέρθηκε στη συζήτηση της Βουλής για τα νέα μέτρα 40 ολόκληρα λεπτά μετά την αρχή του δελτίου ειδήσεων. Η ενημέρωση για την συζήτηση και την ψηφοφορία στο Ελληνικό κοινοβούλιο κράτησε 2 λεπτά! 
Περιμέναμε με υπομονή το πρώτο «παπαγαλάκι» το οποίο αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Βουλής 45 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου ειδήσεων. 
Η ενημέρωση του πρώτου «παπαγάλου» για την συνεδρίαση της Βουλής κράτησε 2 λεπτά λες και ήταν συνεννοημένα τα δυο «παπαγαλάκια»!

Αυτά τα λίγα για το πόσο ελεύθερα αποφασίζουν οι πολίτες για την ζωή τους! 
Το πιο σημαντικό γεγονός για την ύπαρξή μας κατέλαβε 2 λεπτά του δελτίου ειδήσεων του δεύτερου «παπαγάλου» και 2 λεπτά του δελτίου ειδήσεων του πρώτου «παπαγάλου»!

Άντε ζωή σε λόγου τους γιατί εμάς μας έχουν «φάει λάχανο» ποικιλόχρωμοι αστοί πολιτικοί, «παπαγάλοι» κι άλλοι «καλοθελητές» στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος στον στόχο της εξόντωσης του λαού!!
απ' το agkidapress.gr
**********************************

Μαχητική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από την Βουλή 


Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιούνη το ΠΑΜΕ έξω από την Βουλή, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.
Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, που συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πύλης της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας η οποία παρέμεινε κλειστή, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης. «Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές - τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Φόροι, ανεργία για τους εργάτες - κέρδη και χλιδή στους κεφαλαιοκράτες», είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

 «Σας επιστρέφουμε τα ψάρια σας»


Στην διάρκεια της συγκέντρωσης απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, (δείτε παρακάτω το video), ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, (δείτε παρακάτω το video) και ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Βιομηχανία Τύπου - Χάρτου (δείτε παρακάτω το video).
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ανάφερε ότι τα εργατικά μας δικαιώματα δεν είναι τροπολογία για τα ψάρια τους. Εμείς θα συνεχίσουμε χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Τους επιστρέφουμε πίσω το δόλωμα που προσπάθησαν να βάλουν, τους επιστρέφουμε πίσω τα ψάρια τους, κατέληξε ο ομιλητής.
Σε εκείνο το σημείο, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν τελάρα με ψάρια στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα. (Δείτε πάνω το κεντρικό video).

Ο χαιρετισμός του Δήμου Κουμπούρη

Αρχικά στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος τόνισε ότι, αυτοί που μας έλεγαν πως θα σχίσουν τα μνημόνια και θα δώσουν 13η σύνταξη είναι οι δήμιοι που συναγωνίζονται με τους προηγούμενους δήμιους. Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική, με τα μέτρα και ότι άλλο έχετε αποφασίσει. Ο μόνος ανοιχτός δρόμος σήμερα είναι ο δρόμος του αγώνα, σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, καλώντας στις 3 πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα στις 15 Ιούνη, στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη και στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο στις 21 Ιούνη.

Ο χαιρετισμός του Σωτήρη Πουλικόγιαννη

Αμέσως μετά μίλησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία από τον αγώνα που δίνει ο κλάδος και το Συνδικάτο για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, επισημαίνοντας ότι, ψηφίστε όσα μέτρα θέλετε, πάρτε όσα μνημόνια θέλετε, οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και σήμερα βρισκόμαστε έξω από την Βουλή για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη διαδικασία επέκτασης των μνημονίων, μέσα από τροπολογία για το ψάρεμα. Σε εμάς, ψάρεμα σε «θολά νερά» δεν έχει, κατέληξε ο ομιλητής.

Ο χαιρετισμός του Παναγιώτη Κατάρα

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος των εργαζομένων στην Βιομηχανία Τύπου - Χάρτου, σημείωσε ότι, δίνουμε την δική μας αγωνιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τις άθλιες μεθοδεύσεις που επέλεξε η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά με πραξικοπηματική διαδικασία στη Βουλή για να μην πάρει χαμπάρι ο λαός. Χρειάζεται με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής με στόχο την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας.