Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

03 Απριλίου, 2018

ΈΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ !!



ΔΕΙΤΕ Ολόκληρη Τη συναυλία του Θ. Μικρούτσικου στην Αθήνα, αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ (VIDEO)


Μετά τις τρεις συγκλονιστικές συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου σε ΑθήναΠάτραΘεσσαλονίκη προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, το 902.gr σήμερα δίνει στη δημοσιότητα ολόκληρη τη συναυλία που έγινε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. 
Στις τρεις συναυλίες παρουσιάστηκαν το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και επιλογές πολιτικών τραγουδιών απ' όλη τη μουσική διαδρομή του Θ. Μικρούτσικου.
Ερμήνευσαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Μίλτος Πασχαλίδης.
Στις συναυλίες, οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν απόλαυσαν αγαπημένα τραγούδια που υμνούν τους αγώνες του λαού μας, μελωδίες που φωτίζουν τη φλόγα των κομμουνιστών ν' αλλάξουν τον κόσμο, τραγούδια με στίχους από ποιήματα που τιμούν τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στα ξερονήσια και τις φυλακές για έναν καλύτερο κόσμο, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Όσοι βρέθηκαν σε αυτές τις συναυλίες, έζησαν συγκλονιστικές στιγμές με τους ερμηνευτές και το συνθέτη να τους παρασύρουν σε ένα -γεμάτο από ιστορικά γεγονότα- μουσικό ταξίδι. Ένιωσαν ενθουσιασμό, χαρά, συγκίνηση, αγωνιστική ανάταση, αλλά και αισιοδοξία που πηγάζει από τη βεβαιότητα πως κι αν «είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίσει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε», στον κόσμο που ξημερώνει με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές «έτσι κι αλλιώς, η γη θα γίνει κόκκινη». 
Έπαιξαν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Ντουτσούλης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι).
Οπτικό υλικό: Κώστας Σταματόπουλος, Σωτήρης Γκέκας.
Τεχνικοί ήχου: Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης.
Φωτιστής: Ανδρέας Κούρτης.