Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

21 Δεκεμβρίου, 2018

OTAN EXEIΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ;;


Πόδι πάτησε ο Πελετίδης στη ΔΕΗ – Επανασύνδεση ρεύματος σε 20 άπορους πολίτες
20-12-2018


Η συντονισμένη δράση της δημοτικής αρχής, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αλλά και δεκάδων πολιτών είχαν ως αποτέλεσμα την επανασύνδεση του ρεύματος εντός της ημέρας.

Κατιούσα

Τη δέσμευσή του να είναι πάντα δίπλα στο πλευρό του λαού τήρησε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που ως γνωστόν εδώ και κάποιο διάστημα έχει αγωνιστική ταξική διοίκηση. 

Ο δήμαρχος λοιπόν, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚ Κώστα Σπανό, αλλά κυρίως με την δυναμική παρουσία δεκάδων πολιτών, βρέθηκαν στο κτίριο της ΔΕΗ στην αχαϊκή πρωτεύουσα, απαιτώντας από το στέλεχος της επιχείρησης που ήταν παρόν να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Η κινητοποίηση είχε αποτέλεσμα και επί τόπου συντάχθηκε κατάλογος με 20 πολίτες παρόντες στη διαμαρτυρία στους οποίους είχε διακοπεί το ρεύμα, ενώ μέσα στην ίδια μέρα η εταιρεία προχώρησε στην επανασύνδεση, έτσι ώστε οι θιγόμενοι να μην κάνουν κυριολεκτικά «μαύρες» γιορτές μες στο σκοτάδι και το κρύο. 
Το μήνυμα είναι πως ο πατραϊκός λαός, αναδεικνύοντας με την ψήφο του, αλλά κυρίως συμμετέχοντας ενεργά στο πλευρό φιλολαϊκών δημοτικών αρχών, αλλά και ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα, μπορεί να πετυχαίνει μικρές, αλλά πολύτιμες νίκες, βάζοντας τα θεμέλια για ουσιαστικότερες αλλαγές, από αυτές που πχ. θεωρούν το ρεύμα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, κι όχι εμπόρευμα που ζυγιάζεται στη λογική του κόστους – οφέλους.

Με πληροφορίες από tempo24.news.gr