Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

06 Μαΐου, 2019

ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ --ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ?



Τελικά έγινε και αυτό για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου Πατρέων. Δίνουμε ραντεβού στις κάλπες (26 Μαίου) εντελώς στα τυφλά !
Όλες οι δημοσκοπήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για το δήμο Πατρέων, κρύφτηκαν στα συρτάρια. Δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε μία !
Οι λόγοι προφανείς. Η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο, τεράστια !
Το λένε ακόμα και τα επιτελεία τεσσάρων παρατάξεων όπου διενήργησαν δημοσκόπηση και όλοι τους παλεύουν από τη δεύτερη ως την πέμπτη θέση με μικρές διαφορές μεταξύ τους.
Επειδή όμως πρώτος τυγχάνει να είναι ο Πελετίδης, έπεσε ΄΄σύρμα΄΄ να μη δημοσιοποιηθεί καμία δημοσκόπηση και δημιουργηθεί έτσι κλίμα ηττοπάθειας σε παρατάξεις που στηρίζονται από το πολιτικό κατεστημένο καθώς και από επιχειρηματίες, οι οποίοι έσπρωξαν μπόλικο χρήμα για χάρη των εκλεκτών τους.
Δημοσκοπήσεις δεν έγιναν όμως μόνο από παρατάξεις. Έγιναν και από ΜΜΕ αλλά κι αυτές δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Το 2014 είχαν διενεργηθεί δημοσκοπήσεις 10 μήνες πριν τις εκλογές και δημοσιεύθηκαν αρκετές το τελευταίο δίμηνο. Τώρα , ούτε για δείγμα δεν έχουμε και ό,τι κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική πιάτσα είναι από διαρροές των επιτελείων ΜΜΕ και παρατάξεων.
Το τελευταίο 15νθήμερο απαγορεύεται από το νόμο η δημοσίευση δημοσκοπήσεων κι όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για δημοσκόπηση της τελευταίας στιγμής.
Αυτή η μυστικότητα ήταν επιλογή αυτών που κατέχουν τα ΜΜΕ όπου στη συντριπτική τους πλειοψηφία μισούν θανάσιμα τη δημοτική αρχή Πελετίδη. Και αυτή η εχθρική στάση είναι πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα. Ποτέ άλλοτε δημοτική αρχή δεν αντιμετωπίστηκε με τόση αντιπαλότητα και τόσο μένος ! Ίσως, επειδή, για πρώτη φορά επίσης, πήραν γερό μάθημα τα συμφέροντα και όσοι τα υπηρετούν. Διότι στο δήμο Πατρέων κουμάντο πλέον κάνει ο λαός κι αυτό δεν το αντέχει η διαπλοκή.